خساست، بیماری است

طلاق، واژه نه‌چندان نوظهوری که این روزها بیش از هر وقتی آن را می‌شنویم و گریبانگیر خانواده‌های متعدد شده است.
کد خبر: ۹۶۶۹۸۸
خساست، بیماری است

بارها در باره طلاق و علل آن، بحث‌های بنیادین شده است که به علت نبود فرهنگ‌سازی و بستر‌سازی مناسب، همواره درحد یک بحث تئوریک باقی مانده است. چه بسیار زوج‌هایی که تنها به علت تفاوت‌های نگرشی و تربیتی و ناتوانی در حل مشکلات، آخرین راه یعنی جدایی را انتخاب کرده‌اند بدون آن‌که بدانند بسیاری از این اختلافات به ظاهر لاینحل با جلسات مشاوره درمانی و آشنایی با اصول گفت‌وگو و درک متقابل از هم، قابل حل هستند. خصوصیت‌های اخلاقی متفاوت زوجین و تربیت‌هایی که داشته‌اند، در بروز اختلافات تاثیر بسزایی دارد .

گاهی اوقات رفتار و واکنش‌های به ظاهر عادی شما برای طرف مقابلتان به معنای عبور از خط قرمز‌هاست. این به معنای به پایان رسیدن این رابطه نیست اینجاست که بلوغ فکری راهگشا خواهد بود و با پذیرش تفاوت‌ها و سعی در متعادل‌سازی رفتار، یک راه‌حل مناسب است.

خصوصیت اخلاقی نامناسب هر یک از زوجین نشأت گرفته از روش تربیتی آنها و محیطی است که در آن رشد کرده‌اند. اگر بموقع نسبت به رفع آن اقدام نشود همچون سدی جلوی خوشبختی زوج‌ها را می‌گیرد. یک زوج خوشبخت به زوجی اطلاق نمی‌شود که هرگز با این سد‌ها مواجه نشده‌اند بلکه کسانی خوشبخت هستند که روش عبور از این سد را می‌آموزند.

خساست یکی از این خصوصیت‌های اخلاقی نامناسب است که با مشکلات رفتاری دیگری در فرد نمایان می‌شود، بیماری خساست با زیربنای مشکلات خانوادگی و احساس نا‌امنی شدید روانی ایجاد می‌شود.

اگر احساس می‌کنید همسر شما خسیس است و از این برچسب برای او استفاده می‌کنید، مراقب باشید که بیماری‌ای را به او نسبت می‌دهید که عواقب جبران‌ناپذیری برایتان خواهد داشت. پس بهتر است قبل از برچسب زدن ببینید تفاوت تربیتی شما در سبک زندگی و نوع خرج کردن باعث بروز این دیدگاه شده یا نوع مدیریت مالی همسرتان با آنچه قبلا تجربه کرده‌اید، متفاوت است؟ حتی اولویت‌بندی شما برای خرج کردن پول‌هایتان با هم فرق دارد! هیچ کدام از اینها نشان‌دهنده خساست همسر شما نیست و تنها اختلافات تربیتی باعث شده شما چنین فکر کنید .

خساست افراطی که در فرد به شکل یک بیماری روحی بروز می‌کند، زمینه‌ساز اختلاف شدید زوجین خواهد شد که اگر بموقع درمان نشود، باعث از هم پاشیدگی زندگی زناشویی خواهد شد.

خساست رفتاری هر یک از زوجین اغلب در محیط‌های تربیتی آموخته می‌شود. پس برای تغییر آن نیازمند زمان و درک متقابل خواهد بود و باید بدانید، این رفتار همسر شما از روی عمد و برای آزار رساندن به شما نیست‌. باید به آن رفتار از دریچه دیدگاه او نگاه کنید. با شناختی که می‌توانید از او پیدا کنید، راه نفوذ به او و بیان مشکل رفتاری‌اش را پیدا کنید‌؛ ولی در عین حال توقع نداشته باشید طرف مقابل در یک شب یا یک ماه رفتار خود را تغییر دهد.

از نظر یک فرد خسیس‌، هر خریدی غیرضروری است. پس توقع نداشته باشید که دسته‌گل برایتان بخرد، بلکه سعی کنید درک کنید و بپذیرید این خرج نکردن‌ به معنی دوست نداشتن شما نبوده، بلکه یک عادت رفتاری است.

وقتی قصد دارید چیزی بخرید‌، با همسرتان مشورت کنید و بدون اطلاع او هرگز دست به این کار نزنید چون با رفتار نامناسب او رو‌به‌رو خواهید شد و هم شما و هم همسرتان آزرده خواهید شد. پس قبل از هر اقدامی همسرتان را نسبت به داشتن نیاز به وسیله مورد نظر توجیه کنید.

اگر تمرین کنید که برای موضوعات مختلف با یکدیگر همفکری و مشورت کنید‌، مسائل مالی‌تان هم می‌تواند مورد مشورت قرار بگیرد. تلاش کنید، همسرتان به مدیریت اقتصادی شما ایمان بیاورد.

بپذیرید، خساست همسرتان یک نوع بیماری است که هر دو با هم برای درمان آن باید تلاش کنید و شانه خالی کردن از همراهی همسرتان، زندگی مشترک شما را تهدید خواهد کرد و به این باور برسید که طلاق، همیشه بهترین انتخاب نیست.

ایوب ابراهیمیان - قاضی دادگستری کرج

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها