نبیل سلیمان، مهندس زیستی دانشگاه وندر بیلت که موفق به تولید ربات مار مانندی شده است، درباره کارکرد این ربات میگوید: یکی از عوارض جانبی منفی انجام جراحی با رباتها و ابزارهای خارجی که وارد بدن بیمار میشوند، این است که جراح حس لامسه و میزان فشار اعمال شده به محل جراحی را در طول عمل همراه خود ندارد. همچنین دید مناسبی نسبت به محل عمل ندارد. بهترین ابزاری که یک جراح به صورت سنتی هنگام شکافتن بدن بیمار در اختیار دارد، دستان خودش است.
سلیمان میگوید: نکته مهمی که در مورد ربات مار مانند تولید شده او وجود دارد، این است که این ربات قادر به حس کردن محیط اطراف خود بوده و قادر است حس لامسه را در خود ایجاد کند. همچنین قادر به تخمین محل برخورد تماس روی خودش است. این خاصیت باعث میشود این ربات بدون نیاز به کمک جراح، امکان باز تنظیم داشته باشد و میزان فشار اعمال شده به محل را متناسب با بافت اعمال کند.
پیشتر دکتر محسن مرادی دالوند، به عنوان سرپرست گروهی در دانشگاه هاروارد، کار طراحی و ساخت ربات جراح دارای حس لامسه را انجام داده بودند و به نظر میرسد طراحی این نوع رباتهای جراح در دنیا با سرعت زیادی رو به پیشرفت است.
منبع: Futurity
مترجم: آتنا حسن آبادی
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد