به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، بر همین اساس، از روز پنجشنبه ساماندهی کانال های تلگرام آغاز شده و ادمین های مربوطه با مراجعه به وب سایت «ساماندهی» به آدرس samandehi.ir که روی سامانه سابق وزارت ارشاد پیاده سازی شده، می توانند پایگاه خبررسانی خود را به ثبت برسانند.
نکته جالب در مورد این سامانه در قسمت انتخاب نوع رسانه برخط، علاوه بر گزینه «کانال تلگرام» در کنار موارد دیگر از جمله وب سایت ها و وبلاگ های شخصی، افزودن گزینه «صفحه شخصی در رسانه کاربر محور مانند صفحات اینستاگرام، پروفایل های سایت کلوب و …» است.
اینکه «و …» چه وب سایت ها و سرویس هایی را در بر می گیرد نیز به نوبه خود مبهم است، اما الزام به ثبت صفحات شخصی شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام در پایگاه ساماندهی نیز سؤالاتی را پیش می آورد، چون هدف از اجرای طرح ساماندهی، احراز هویت کانال های خبری و اطلاع رسانی بوده.
گفتنیست مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رابطه اعلام کرده در صورت عدم ثبت نام، کانال غیر قانونی محسوب می شود و برای فیلترینگ و بستن آن اقدام می گردد.
با این تفاسیر، باید دید آیا صفحات و حساب های کاربری شخصی در شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام با فالوور بالای 5000 نفر، که تعداد آنها چندان هم کم نیست، شامل قانون فوق و مسدود سازی می شوند یا خیر.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد