به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، براساس آمارهای انتشار یافته روسیه 148 میلیون نفری با بیش از 45 میلیون سیگاری در جایگاه سوم جهانی پس از هند و چین به نسبت جمعیت قرار دارد و سالانه 16 میلیارد بسته سیگار می کشند که هزینه مستقیم آن بدون احتساب مخارج درمان بیماری های مرتبط به دهها میلیارد دلار بالغ می شود.
بررسی های صورت گرفته همچنین نشان می دهد که هر سال مرگ 500 هزار نفر با تاثیر استفاده از دخانیات و بیماری های مرتبط به ویژه سیگار در روسیه ثبت می شود.
اکنون نمایندگان پارلمان روسیه در حال بررسی طرحی هستند تا با تصویب آن شمار سیگاری ها در این کشور کاهش یابد.
براساس برخی بخش های پیش بینی شده، افزون بر ممنوعیت فروش سیگار به زیر 18 ساله ها، متولدین سال 2014 به بعد نیز حتی پس از رسیدن به 18 سالگی نخواهند توانست خود سیگار بخرند که به نظر می رسد، هدف این است تا لزوم درخواست از دیگران برای خرید فرآورده های دخانی سبب محدودیت در پیوستن افراد جدید به جمعیت سیگاری ها شود.
ممنوعیت سیگار کشیدن در خانه و حضور فرزندان و همچنین اجرای سختگیرانه تر استعمال دخانیات در اماکن عمومی از دیگر موارد در دست بررسی است.
همچنین ممنوعیت اضافه کردن هر گونه مواد به تنباکو نیز در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر احتمال دارد، تمامی پاکت های سیگار شرکت های مختلف از نظر رنگ و اندازه یکسان و بدون جذابیت عرضه شود و یگانه تفاوت فقط نوشته ها با حروف متفاوت خواهد بود.
افزایش تابلوهای ضددخانیات تصویری در معابر شهری و فعالیت های رسانه ای در باره بیماری های ناشی از اعتیاد به سیگار و انوع فرآورده های دخانی نیز در طرح جدید پیش بینی شده است.
داریا خالتورینا نایب رئیس ائتلاف ضدسیگار و عضو گروه کاری طراحی مقررات فنی محصولات دخانیات روسیه در این باره گفته است: آزمایش ها نشان داده، موادی به تنباکو اضافه می شود تا افراد را بیشتر وابسته کند، زیرا پس از ترک سیگار افراد گرفتار چاقی مزمن، آشکار شدن ناهنجاری های خفته دهانی و برونشی، مزه نامطبوع و بی حسی گلو می شوند که می تواند حس کاذب بازگشت به استعمال دخانیات را تقویت کند.
همچنین افزایش قیمت سیگار، ممنوعیت عرضه بیش از یک پاکت به خریداران برای مبارزه با تخفیف قیمت، طرح منع فروش و استفاده از سیگار یا قلیان الکترونیکی به نوجوانان و جوانان که در حال گسترش است و به علت دارا بودن مواد شیمیایی حتی از سیگار مضرتر تشخیص داده شده نیز از راهکارهای روسیه برای کنترل مصرف دخانیات در این کشور است.
این راهکارها می تواند برای ایران نیز قابل بررسی باشد تا پس از انطباق با شرایط بومی و فرهنگی نیز به صورت قانون استفاده شود، زیرا براساس گزارش های اعلام شده، کف سن استفاده از سیگار در حال رسیدن به 12 سال و پدیدار شدن این ناهنجاری در جوامع دانش آموزی کم سن است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد