به گزارش جام جم آنلاین به نقل از رادیو سلامت ، مهندس جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران علت گاز گرفتگی را گاز مونوکسید کربن دانست که یک گاز بدون رنگ و بو است، و گفت: افراد وقتی وارد محیطی می شوند که این گاز در آن پخش شده احساس سنگینی هوا می کنند. نفس نمی توانند بکشند.
وی با بیان اینکه میل ترکیبی این گاز با هموگلوبین، 300-250 برابر میل ترکیبی اکسیژن با هموگلوبین است، افزود: مانند یک بیماری ویروسی تمام بدن را درگیر می کند و ایجاد حس کرختی و درد در فرد مبتلا می کند.
ملکی با تاکید بر اینکه افراد سالخورده، کوکان، بیماران مبتلا به ناراحتی های تنفسی، آسم و خانم های باردار نسبت به مسمومیت با منوکسید کربن حساس تر هستند، ادامه داد: نشانه های مسمومیت با این گاز بسیار شبیه نشانه های سرماخوردگی ساده است. در لحظات اولیه فرد دچار سردرد و سرگیجه می شود. اگر فرد در محیط بماند و غلظت آلاینده co بالاتر برود، درد قفسه سینه، درد ناحیه شکم، اختلال تکلم، اختلال در قدرت تصمیم گیری نیز رخ می دهد. اگر فرد از محیط خارج نشود گیجی کامل، کما و مرگ حادث می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا استفاده از پکیج داخل منزل خطر گازگرفتگی را بالا می برد؟، گفت: بله، پکیج خطرناک است چون شعله دارد. زمانی که فقط شمعک پکیج روشن است، خطرناک نیست. خطر زمانی ایجاد می شود که شیر آب داغ باز شود؛ چون در این زمان، مصرف اکسیژن بالا می رود. اجاق گاز در منزل شعله دارد و اکسیژن مصرف می کند و این هم می تواند خطرناک باشد و این هم می تواند خطرناک باشد. از قراردادن پکیج داخل منزل که متراژ 65-60 متر دارند باید خودداری شود. پکیج هایی که داخل منزل قرار دارند، باید فن داشته باشند.
ملکی در ادامه تاکید کرد: اگر پکیج داخل کابینت باشد و در آن بسته باشد، مشکل ایجاد می کند. در این صورت باید در آن را دربیاورند تا هوای بهتری به پکیج برسد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در پایات توصیه کرد: اگر دودکش فلزی داخل منزل گرم است، یعنی عمل مکش به خوبی انجام می شود و مشکلی ایجاد نمی کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب