استکبار جهانی در صحنههای سیاست، اقتصاد، آموزش و فرهنگ علیه کشورمان وارد عمل شده و در این خصوص انتظار میرود کشورمان با حفظ دکترین مقاومت، در برابر این نوع تهدیدات اقتدار انقلابی خود را حفظ کند.
آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی که در دهه 70 تجربه وزارت اطلاعات را در کارنامه خود داشته و در سالهای 83 تا 88 دادستان کل کشور بوده و در حال حاضر عضو مجلس خبرگان رهبری است، در گفتوگو با جام سیاست از راهکارهای مراقبت از انقلاب در برابر بیگانگان و همچنین از راهکارهای انقلابی ماندن گفت.
وی معتقد است انقلابی بودن همین است که به عهد و پیمانی که با امام و مردم بستهایم کاملا وفادار باشیم و به مردم، علما، بزرگان و افکارعمومی جهان نشان بدهیم نظام اسلامی نظام کارآمدی است.
با توجه به هشدار رهبری درباره نفوذ بیگانگان چطور میشود از انقلاب مراقبت کرد؟
انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی یک امانت بزرگ الهی در دست ما و ملت است و همه ما باید به عظمت این امانت بزرگ توجه کنیم. شاید این نظام یک مرحلهای از حدیث شریف ثقلین است. انی تارکم فیکم الثقلین کتابالله و عترت یک تجلی است و واقعا تجلی نمادی از حدیث شریف ثقلین است. یک بحث اسلام و یک بحث ولایت فقیه است و در حقیقت بحث حبلالله و حبلالناس هر دو در جمهوری اسلامی ایران محقق است. امیدوارم ملت ما قدرشناس این امانت بزرگ الهی باشد که هم جمهوریت و هم اسلامیت است و برای حفظ و ادامهاش با هم همکاری کنیم و از آن در برابر توطئهها و دسیسهها مخصوصا در برابر حوادثی که در آمریکا در حال رخ دادن است مراقبت کنیم. مرتجعان منطقه با جریانات عبری عربی صهیونیستی، اسرائیلی، آمریکایی؛ این مثلث غربی، عبری، عربی یک مثلث شوم و وحشتناکی است. مثلث مرگ بر سه مفسدین است. بنابراین مسلمانان منطقه و کشورهای اسلامی عربی و مسلمانان غرب آسیا و ملت ما باید مانند سالهای ابتدایی انقلاب که میگفتند مرگ بر سه مفسدین امروز هم مرگ بر سه مفسدین؛ مثلث غربی، عبری، عربی را توجه کنند که مظاهر شیطان رجیم و جلوههای دجالها و سفیانیها هستند. باید همه کمک کنیم انقلاب از دستبرد اجانب و بیگانگان حفظ شود. اجانب همین سه جریانی است که در راسشان استکبار جهانی، صهیونیستها و مرتجعان منطقه هستند. امیدواریم بتوانیم با برنامهریزی و تدبیر حکیمانه در برابرشان بایستیم و آرمانهای بزرگ اسلامی و ملی را با توکل بر خداوند پیش ببریم. هرچقدر مقاومت داخلی، مقاومت منطقهای و بینالمللیمان را تقویت کنیم در حقیقت با قدرت، مقاومت، صبر و استقامت در برابر نفوذ و توطئهها میتوانیم از هویت عظیم انقلاب اسلامی پاسداری و صیانت کنیم. بنابراین دو راهکار داریم؛ یکی تقویت داخلی و دوم تضعیف دشمن. تضعیف دشمن هم با تقویت داخلی عملی میباشد. بنابراین باید بر مولفههای قدرت، تقویت، اقتدار ملی و بینالمللی خود سرمایهگذاری کنیم که معنی آن این است که فرهنگ بسیجی بودن، بسیجی اندیشیدن و بسیجی عمل کردن جزو واجبترین کارهاست و همه باید به این اصل توجه کنیم. ستون فقرات نظام و کشور در جوهره اسلامیت و ولایت همچنین محبت اهل بیت است. این ستون فقرات نظام است. در آن ولایت فقیه،مسجد و روحانیت هم هست و این شاخص نظام است و این ارزشها را باید همه پاس بداریم و برای حفظ آن مجاهدت کنیم. در برابر هر نوع عوامل نفوذی چه در فضای ظاهری و چه در فضای مجازی مثلا چالشهای اجتماعی و... تلاش کنیم که توان داخلیمان را ارتقا ببخشیم و توان ملی و بینالمللی نظام را بالا ببریم. هدف نفوذ دشمن تضعیف ما و رخنه کردن در میان ملت و کشور ماست و این که سرمایههای معنوی ما را از بین ببرند و در این راستا اگر لازم شد امثال دکتر شهریاری و احمدی روشن را ترور کنند، در صورت لزوم تخریب و اگر لازم شد فتنه کرده و اختلاف ایجاد کنند و جامعه را به سمت دوقطبی بودن پیش ببرند.
اینها همه راههای نفوذ دشمن و راههای سلطه و اهداف پلید دشمن است و باید همه این راهها را بشناسیم و آنها را کاملا مسدود کنیم. مخصوصا امروز که در دنیا دشمنان از ابزارهایی مانند ماهوارهها و شبکههای اجتماعی استفاده کرده و تصور میکنند با این ابزار میتوانند در اراده ما خلل ایجاد کنند. هنر ملت ما باید این باشد که دشمن نتواند در این اراده خلل ایجاد کند.چالشها و توطئهها طبیعی است، اما وقتی ملتی آرمانهای بلند دارد هیچ وقت فریب دشمن را نمیخورد و تحت تاثیر دشمن قرار نخواهد گرفت.
چرا با وجود پیشبینی غربیها، انقلاب ایران دچار ترمیدور یا بازگشت به شرایط پیش از انقلاب نشد؟
انقلاب اسلامی را هرگز نمیتوان با انقلابهای دیگر مقایسه کرد، نه با انقلاب فرانسه نه با انقلاب اکتبر روسیه نه با انقلابهای دیگر دنیا. انقلابهای دیگر تندی، افراط، تفریط و خشونت داشتند، اما انقلاب ایران یک انقلاب اسلامی و مردمی است. انقلابی است که رهبریاش با یک مرجع تقلید واجب الاطاعه و نایب امام زمان بوده و بعلاوه انقلاب ما برای اهداف عالی اسلامی و دینی بوده و به عنوان تکلیف و وظیفه است، اقتصاد هدف نبوده و برعکس شعارهایی که در انقلابهای دیگر میدهند باند قدرتی مطرح نبوده است. در انقلاب ما قدرت متعلق به خود مردم است. زمانی که امام در نوفللوشاتو بود برخی خدمت امام سوال کردند که آقا میشود چون حکومت نظامی همه جا هست یک نارنجکی چیزی در تانکی، نفربری برای ایجاد رعب در دل آنها بیندازیم و ممکن است یک سربازی هم کشته شود ولی امام اجازه نداده و دوباره اصرار کرده بودند و امام گفته بود فردا بیایید. مثلا امام فردا دوباره به آن طرف گفته بود نه همان که گفتم و اجازه نمیدهم. در دانشگاه شعار میدادند و میگفتند رهبران ما را مسلح کنید ولی اجازه تسلیح به هیچ کسی داده نشد. بنابراین انقلاب اسلامی انقلابی است بر مبنای عدالت سبز به معنای واقعی انقلاب صلح به معنای واقعی انقلابی، شعار انقلابیون این بود که ما به تو گل میدهیم و تو به ما گلوله؟! انقلاب ما ضابطهمند بود. بعد از پیروزی انقلاب منافقان جنایات بسیاری کردند. ما 17 هزار شهید نفاق داریم، اما انقلاب همیشه با شرح صدر و بزرگواری و کرامت با همه برخورد کرده مگر موارد خاصی که دیگر چارهای نبوده است. شعارهای انقلاب شعارهای جناحی و شخصی نبوده بلکه شعارهای امام، رهبری و شعارهای مردم بوده است.مردم ما صدها سال بود که استقلال میخواستند از قاجار و رژیم پهلوی استقلال ندیدند.مردم ما جمهوری اسلامی را دیدند. تبلور استقلال آزادی را در جمهوری اسلامی دیدند. شعارها، شعارهای تند و افراطی نبوده بلکه شعارهایی است که مطابق فطرت انسانها و مطابق آرمانهای بزرگ ملتهاست. استقلال آزادی جمهوری اسلامی؛ متن اسلام و قرآن و متن مردمسالاری دینی است. بنابراین این شعارها قابل تغییر نیست. این شعارها متن قانوناساسی، قرآن و دین است.
شعار نه شرقی نه غربی، جمهوری اسلامی هم همین طور است. اینطور نیست که هر ملتی از این شعارها عقبنشینی کند، جای عقبنشینی نیست. ممکن است برخی ملتها هنر نداشتند یا شعار درستی انتخاب نکردند اما ما همه شعارهایمان حکیمانه، خردمندانه و مطابق فطرت و جوهره انسانی بوده است. تصور ترمیدور انقلاب اسلامی اشتباه است. هیچ افراط و تفریطی نبوده مثلا یک مورد ممکن است کسی بگوید چرا هویدا و نصیری یا منافقان را اعدام کردیم؛ این سوال اشتباهی است که غربیها و انگلیسیها دامن میزدند یا فرقه ضاله.
پس از قریب به چهار دهه از زمان پیروزی انقلاب، چه آسیبهایی انقلاب اسلامی را تهدید میکند و چگونه میتوانیم انقلابی بمانیم؟
مساله بسیار مهم در مورد آسیبهای انقلاب منهای بحث نفوذ، مسائل مربوط به فرقهگرایی و انقلاب را از درون تهی کردن و فاصله گرفتن از آرمانهای انقلاب و ارزشهای انقلاب است. نفوذ فرهنگ بیگانه بزرگترین آسیبهاست. مساله اخلاق جزو گوهر و جوهره این انقلاب است و هویت این انقلاب را اخلاق اسلامی تشکیل میدهد. آسیب این است که آرمانهای بزرگ و باعظمت را فراموش کنیم. بنابراین باید نسبت به این حوادث دلخراش که ممکن است به وجود بیاید هوشیار باشیم. انقلابی همین است که به عهد و پیمانی که با امام و مردم بستهایم کاملا وفادار باشیم. باید مردم علما، بزرگان و مسئولان نشان بدهیم که نظام اسلامی نظام کارآمدی است و مردم در حوادثی از جمله ارتحال آیتالله هاشمی و حادثه ساختمان پلاسکو حضور و وفاداری خود را نشان دادند. در پیشبرد دیگر اهداف انقلاب از جمله سبک زندگی اسلامی، پیشرفت دانشمحور کشور و تاسیس شرکتهای دانشبنیان و از همه مهمتر تحقق اقتصاد مقاومتی، اطاعت و پیروی از رهبر معظم انقلاب باید این اصول را به طور کامل حفظ کنیم و در هر شرایطی پایبندی خود را به این اصول انقلاب پاس بداریم و دچار یاس و ناامیدی نشویم. نشاط خودمان را در همه حالات و شرایط با قدرت حفظ کنیم و از اینکه دشمنان ما سعی میکنند انقلاب و آرمانهای امام و انقلاب را تخریب کنند هوشیار باشیم و فریب دشمن را نخوریم. امیدواریم دشمنان نتوانند با تبلیغات دروغین، خلاف واقع و تخریب چهرههای ارزشمند انقلاب اهداف پلید خودشان را مخصوصا به نسل جوان و نوجوان ما که در انقلاب نبودند تحمیل و تزریق کنند. همه باید در پاسداری و صیانت از اهداف انقلاب و آرمانهای انقلاب با قدرت تلاش کنیم تا دشمن امیدوار نشود. باید دشمن را هر روز مایوس کنیم.
گفتوگو: مریم شریفزاده
ضمیمه جام سیاست
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: