به گزارش جامجم آنلاین به نقل از مهر، آنان یک رابط کاربری رایانه ای را طراحی کرده اند که مانند کلاهی بر روی سر قرار می گیرد و از این طریق می توان با افراد فلج و فاقد توان برقراری هرگونه ارتباط، تماس برقرار کرده و حتی با آنها صحبت کرد.
البته این ابزار تنها برای برقراری ارتباط با افرادی قابل استفاده است که علیرغم فلج شدن دارای احساسات بوده و ذهنشان نیز سالم باشد.
این رابط کاربری رایانه ای بر روی چهار بیمار کاملا فلج با موفقیت آزمایش شده که حتی با حرکات چشم نیز نمی توانند مقصود خود را بیان کنند. محققان در این رابط کاربری رایانه ای که شباهت زیادی با کلاه شنا دارد از طیف مادون قرمز برای بررسی تغییرات در موج های الکتریکی مغز معلولان و همین طور تغییرات جریان خون آنها استفاده کرده اند تا از این طریق قادر به درک خواست ها و نیازهای آنان باشند.
سه بیمار از چهار بیمار یاد شده در پاسخ به این سوال که آیا می خواهند زندگی کنند، پاسخ مثبت داده و در پاسخ به این سوال که آیا شاد هستند هم گفته اند: بله. از بیمار چهارم به دلیل درخواست والدینش چنین سوال هایی پرسیده نشد.
به این افراد معلول نحوه استفاده از این رابط کاربری رایانه ای آموزش داده شده و آنها می دانند باید از بخش جلویی مغزشان برای پاسخ به سوالات پرسیده شده استفاده کنند. البته این پاسخ ها فعلا محدود به بله و نخیر است. این اختراع حاصل تلاش های Niels Birbaumer دانشمند ساکن شهر ژنو است و وی وعده داده که آن را در آینده ارتقا خواهد داد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد