در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاوه بر واکنشهای گسترده کاربران شبکههای اجتماعی در مخالفت با این قانون و استفاده از هشتگهای مرتبط با این خبر، فعالان و شرکتهای آمریکایی حوزه فناوری نیز سوار موج اعتراضات مردم شدند و هر یک به نحوی به اجرای این قانون «نه» قاطع گفتند. مارک زاکربرگ، خالق فیسبوک از اولین افراد سیلیکون ولی (دره سیلیکون) بود که از فرمان ترامپ اظهار نگرانی کرد. او که خانواده همسرش از پناهندگان چینی ـ ویتنامی به آمریکا هستند، در سخنان خود گفت این فرمان میتواند تاثیر زیادی روی فیسبوک بگذارد، زیرا این شرکت در پروژه Dreamers به فرزندان مهاجران آموزش میدهد و آنها میتوانند بهصورت قانونی در ایالاتمتحده مشغول کار شوند.
تیم کوک، مدیرعامل اپل از دیگر کسانی است که نسبت به این قانون موضع گرفت. او معتقد است اپل بدون مهاجرت افراد بااستعداد وجود نخواهد داشت، همچنین ضمن بیان این جمله مارتین لوترکینگ که «ممکن است ما با کشتیهای متفاوتی آمده باشیم، اما حالا در یک کشتی مشترک هستیم» تاکید کرد شرکتش از این سیاست پشتیبانی نمیکند.
سرگئی برین از موسسان گوگل نیز به جمع تظاهرکنندگان علیه قانون مهاجرت ترامپ در فرودگاه سانفرانسیسکو پیوست و دلیل حضورش را مسالهای شخصی عنوان کرد. خانواده او در سال 1979 از شوروی به آمریکا مهاجرت کردهاند. مدیرعامل فعلی گوگل، ساندار پیچای که او نیز یک مهاجر است، در ایمیلی به اعضای شرکت از این قانون جدید ابراز نگرانی کرده و گفته همانطور که تاکنون در مورد مشکلات مهاجران با صراحت موضعگیری کردهاند، این بار نیز همین روند را پیگیری میکنند. در آن سوی مرزهای آمریکا، وایبر نیز در اعتراض به این فرمان، مکالمه از آمریکا با هفت کشور ممنوع شده را رایگان اعلام کرد. سرویس پیامرسان وایبر در اختیار یک شرکت ژاپنی به نام راکوتن است و مدیرعامل این شرکت در شبکه اجتماعی توییتر ناراحتی خود را از این موضوع اعلام کرد. حال این شرکت که زمانی و قبل از همهگیر شدن تلگرام در ایران بسیار محبوب بود، عنوان کرده ساکنان آمریکا که خانواده و دوستانشان در این هفت کشور ممنوع شده هستند، میتوانند از خدمات رایگان وایبر استفاده کنند.
این تنها اقدام ترامپ نیست که واکنش اعتراضی گستردهای را در پی داشته و زلزله چند ریشتری در خاک این کشور و حتی کیلومترها دورتر از مرزها ایجاد کرده است. یکی دیگر از اقدامات عجیب او که رویترز از آن پرده برداشت دستور پاک کردن اطلاعات مربوط به تغییرات آب و هوا از وبسایت آژانس حفاظت محیط زیست این کشور بود. با رسانهای شدن این موضوع، سایت جنجالی ویکیلیکس که توسط جولین آسانژ و همکارانش اداره میشود در پیامی توییتری به دانشمندان پیشنهاد داد این اطلاعات را در ویکیلیکس منتشر کنند.
مائده گیوه چین
دبیر ضمیمه کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر