
رژیم صهیونی در حملات هوایی به تأسیسات هستهای و نظامی ایران، علاوه بر اهداف نظامی و امنیتی اهداف راهبردی متعددی را دنبال کرده که در ادامه به بررسی هر یک از آنها میپردازیم.
تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی فرصتی بود که صداوسیما و دیگر رسانههای کشور، استعدادهای ذاتی خود را برای عرصهای که محمل جهانیشدن انقلاب اسلامی و تواناییهای ملت خویش است، نشان دهند.
بلافاصله بعد از حمله مستقیم اسرائیل به صداوسیما با ۱۱ موشک، موجی از هجمه یک جریان سیاسی در داخل کشور به رسانه ملی شروع شد.
درخصوص عملکرد صداوسیما در جنگ تحمیلی ۱۲ روز اخیر، ذکر نکاتی قابلتوجه است. نخست آنکه درباره این عملکرد، معمولا با دو گروه از افراد و جریانها مواجهیم که خواسته یا ناخواسته در مقابل یکدیگر قرار گرفتهاند و هر دو، موضوع را عمدتا براساس ذهنیتهای سیاسی تحلیل میکنند.
میخواهم قبل از توضیح علت هجوم غربگرایان به رسانهملی دو سه نکته را گوشزد کنم:
این روزها فضای رسانهای و عمومی در منطقه حول این پرسش میچرخد که آیا دوباره جنگ بین رژیم صهیونسیتی و جمهوری اسلامی ایران اتفاق میافتد؟ آیا رژیم صهیونیستی دوباره به ایران حمله خواهد کرد؟ موضوعی که باعث شده تحولات و رویدادهای منطقه و جهان در امتداد آن تجزیه و تحلیل شود. از این رو پاسخ به سؤال مذکور میتواند از واقعیتهای غیرقابل انکار پرده بردارد.
جنگ روانی، برخلاف تصور عمومی، فقط مقدمهای بر نبرد نظامی نیست؛ بلکه اغلب در مرحله پس از جنگ فیزیکی است که میدان اصلی آن روشن میشود. در این مرحله، حتی میتوان شکست را پیروزی جلوه داد یا دستاوردهای واقعی یک ملت را چنان تحریف کرد که خودِ مردم هم به تردید بیفتند: «نکند واقعاً ما شکست خوردهایم؟»
نه فقط جنگ، بلکه تمام پدیدهها و رویدادهای عینیِ بیرونی، آنچنانکه به ما منتقل میشوند، در قالب روایت معنا پیدا میکنند—و چه بسا روایت آنها از خود واقعه مهمتر باشد. آنچه به ما میرسد، واقعیتِ خام نیست، بلکه روایتِ آن است.
وابستگان نظامی ۲۰ کشور از جمله کشورهای روسیه، چین، اوکراین، برزیل، پاکستان، هند و تاجیکستان امروز سه شنبه ۲۴ تیر از ساختمان شیشه ای صداوسیما بازدید کردند. عکاس: مجید آزاد
در شرایطی که ایران پس از یک نبرد تمامعیار وارد فاز جدیدی از تقابل با دشمنان خود شده، میدان جنگ از خاکریزها به افکار عمومی منتقل شده است.
در روزهایی که هر خبر و روایت میتواند موجی در افکار عمومی ایجاد کند، ساخت و اجرای یک برنامه تلویزیونی سیاسی که با دعوت از چهرههای متفاوت حوزه سیاست در قالب گفتوگو به تحلیل شرایط حاکم میپردازد، به چیزی فراتر از مهارت رسانهای نیاز دارد.
گفتوگوی منتشرنشده رسانه KHAMENEI.IR با سردار سرلشکر شهید امیرعلی حاجی زاده: حالا ما هم هر موقع صحبت میکنیم، میگوییم صنعت موشکی از سال ۶۳ شروع شده، همه شاید فکر کنند که خب ۳۷ سال از این قضیه دارد میگذرد، یک مشت پیرمرد از آن موقع آمدند، انگیزه داشتند، این کارها را کردند. من الان دارم عرض میکنم متوسط سن نیروی هوافضا ۳۳ سال است. متوسط سن فرماندهان ما از سطوح فرمانده گردانی، فرمانده پایگاه تا فرمانده مناطق، بین ۳۵ تا ۴۰ سال است.
در تصویر، سرباز اسرائیلی با کفش تاکتیکی «Salomon Quest 4D» پوشیده؛ کفشی مقاوم در برابر آب و مخصوص عملیاتهای طولانی که تا ۳۰۰ دلار قیمت دارد و به او کمک میکند محکم روی زمین بایستد. اما در همان تصویر، رزمنده مقاومت در غزه با صندل ساده و ارزانقیمتِ دو دلاریای که همه میپوشند دیده میشود.
رژیم متجاوز اسرائیل همانگونه که بسیاری از تحلیلگران مطرح کردهاند، تصور میکرد با عملیاتی برقآسا و ترکیبی همراه با تجاوز هوایی، اقدامات تروریستی و حتی هدف قرار دادن صدا وسیما، جنگ تحمیلی را به صلح تحمیلی بدل خواهد ساخت اما برخلاف سناریوهای ازپیش طراحیشده در اتاقهای فکر آمریکا و اسرائیل، پس از ۱۲ روز جهان شاهد تحمیل توقف جنگ به متجاوزان شد.
دکتر مراد عنادی، کارشناس ارشد رسانه که سالها تجربه سردبیری و اجرا در بخشهای مختلف گفتوگومحور سازمان صداوسیما را دارد، در این خصوص به بیان نکاتی فنی از اجرا و تکنیک مدیریت مجری شبکه خبر پرداخت و به جامجم گفت: آنچه درخصوص شاهکار خانم سحر امامی، مجری شبکه خبر مورد توجه قرار گرفت، اجرا در شرایط بحران است.
حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجالس قانونگذاری دنیا را از لحاظ وزن حقوقی مشابه دانستند اما تأکید کردند: معیار اصلی قضاوت درباره مجالس جهان، وزن حقیقی یعنی «اهداف، جهت حرکت و مواضع» مجالس است که از این بُعد، جایگاه و شأن مجلس شورای اسلامی در جهان بینظیر است و البته دوام و بقای این جایگاه وزین و پر شرافت، الزامات و بایدها و نبایدهایی دارد که نمایندگان مجلس باید به آنها متعهد باشند.
گزارش رافائل گروسی به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص فعالیتهستهای جمهوری اسلامی ایران دراین دوره ازچندجهت حساسیت خاصی دارد.
در خصوص سیاستهای زیادهخواهانه ایالات متحده آمریکا که مدعی است جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان حق غنیسازی اورانیوم را ندارد، توجه به چند نکته اساسی و حقوقی ضروری است:
۲۵ سال پیش در ابتداییترین روزهای بهار و روزی چون امروز، روزنامهای در برابر دیدگان مطبوعهخوانان قرار گرفت که تا قبل از آن صاحب هیچ نام و نشانی نبود. روزنامهای گمنام که به دلیل نام با مسمایش میشد حدس زد که فکر، نگاه، کلام و آوایش اشاره به چه دارد و چگونه با مخاطبینش سخن خواهد گفت.
اول. ۲۵سال پیش، وقتی که روزنامه جامجم به منزله رسانه مکتوب سازمان صداوسیما پا به عرصه فضای رسانهای گذاشت به عنوان یک پدیده نوظهور در عالم مطبوعات با استقبال گرم اهالی رسانه و اصحاب قلم و اهلنظر مواجه شد و این البته بهدلیل خطمشی پررنگ فرهنگی و اجتماعی آن بود که توانست در مدتی کوتاه خلأهای موجود در گزارش و انعکاس وقایع و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی را پر کند و گویسبقت را از این حیث از سایر مطبوعات برباید و جایگاه مهمی در ردیف رسانههای شنیداری و دیداری احراز نماید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس انستیتوپاستور ایران در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
علی بخشیزاده، معاون صدای رسانهملی در گفتوگو با «قابکوچک» مطرح کرد