به گزارش جام جم آنلاین، خیلی از والدین به راحتی تلفنهمراه را بهعنوان اسباببازی در اختیار کودکان گذاشته و آنها را به تعبیر خود با این وسیله شخصی سرگرم میکنند تا بتوانند به کارهای خود رسیدگی کنند. البته همه خانوادهها دوست دارند فرزندانشان با علم و فناوری آشنا شوند تا در مسائل درسی و آموزشی بتوانند به آنها کمکی کرده باشند، اما این آموزش به چه روش یا بهایی قابل اجرا است؟ به گفته روانشناسان، استفاده زودهنگام کودکان و نوجوانان از تلفنهمراه و بخصوص شبکههای اجتماعی موجود در بستر آن میتواند آسیبزا بوده و کودک را از بازیهای متناسب و فعالیت بدنی دور کند.
و اما درباره بزرگترها! هیچگاه به تلفنهمراه کسی سرک نکشید و تلاش نکنید از محتوی آن سر دربیاورید، چرا که ورود به حریم خصوصی فرد محسوب میشود. همچنین هرگاه تلفنهمراه شخص مثلا روی میز قرار داشت و در غیاب صاحبش برایش پیامی آمد، اخلاق حکم میکند به محتوای آن پیام نگاه نکرده و آن را نخوانیم.
در وسایل حملونقل عمومی مانند مترو یا اتوبوس هم سرک کشیدن به تلفنهمراه طرف و کنجکاوی به کاری که با آن میکند عملی ناپسند است.
متقابلا صاحبان تلفنهمراه نیز باید در فضای مناسب از این وسیله استفاده کنند. مثلا صحبت با تلفنهمراه در فضاهای محدودی چون تاکسی، تمرکز و آرامش راننده و سایر سرنشینان را برهم میزند. بیمارستان نیز جزو این فضاهاست. در این حالت باید منتظر ماند تا امکان خروج از فضای محدود فراهم شود و بعد اقدام به صحبت با تلفنهمراه کرد.
همچنین استفاده از تلفنهمراه در مهمانیها و زمانی که در جمع هستیم عملی جالب و پسندیده نیست و به نوعی بیاحترامی به جمع محسوب میشود. حتی بیصدا کردن زنگ تلفنهمراه در مهمانیها نیز در برخی مواقع عملی مودبانه است.
اعظمسادات سیدبرقی - روزنامهنگار
ضمیمه چمدان
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد