سیلی آن مامور بر گوش میوه فروش گویی بر گوش ملت های تحت ظلم دیکتاتورهای عربی نواخته شد، موجی که خیلی زود بهار عربی نام گرفت.
بهاری که با بی تدبیری رهبران آن خیلی زود خزان شد.
انقلاب مردم تونس خیلی زود به مصر، لیبی و بحرین سرایت کرد وموج خروشان ملت های منطقه را فراگرفت و تا پشت مرزهای فلسطین هم آمد.
روز نکبت سال ۲۰۱۰ وقتی تمامی فلسطینیان یکصدا در مرزهای اردن،لبنان و سوریه یکصدا حق بازگشت به سرزمین مادری را فریاد زدند زنگ خطر برای صهیونیستها به صدا درآمد.
صهیونیست ها فردای روز به خاک و خون کشیدن اجتماع جوانان فلسطینی در مرزهای لبنان و سوریه دست به کار شدند و ائتلافی نامیمون را با مشارکت شرکای منطقه ای خود شکل دادند و به اسم آزادی و دمکراسی سوریه را درگیر اعتراضات خیابانی کردند، قیام مردم بحرین را به خاک وخون کشیدند، مصری ها که هنوز طعم شیرین پیروزی را نچشیده بودند چشم باز کردن و قیام خود را در مصادره کسانی دیدند که ناآگاهانه در مسیر نفاق و تفرقه میان امت اسلامی گام برمی داشتند.
اوضاع در لیبی دروازه اروپا در جوار آبهای مدیترانه دست کمی از دیگر کشورها نداشت ائتلاف ناتو وقتی کار قذافی را تمام شده دید با چند حمله هوایی کنترل میادین نفتی انرا در دست گرفت.
پازل مصادره خیزش مردمی جهان عرب با پیدایش گروه های تکفیری متعدد در سوریه وارد مرحله جدیدی شد خبر جنایات این گروه های تروریستی که از اقصی نقاط جهان به سوریه گسیل شده بودند با برجسته سازی رسانه های غربی به گونه ای طراحی شد که بستر برای گروهکی جدید موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) به سرکردگی افرادی که سالها تحت مراقبت سیا در زندان ابوغریب بودند مهیا شد.
واین چنین شد که غول داعش ابتدا در سوریه و بعد از مدتی در عراق بیدار شد و ابوبکر البغدادی در موصل اعلام خلافت کرد و با خیانت برخی امرای ارتش عراق به سرعت در عراق گسترده شد و با اتصال به مرز سوریه عملا این دو کشور را به جبهه ای واحد در برابر جریان مقاومت تبدیل کرد و اینچنین بود که صهیونیست ها یک بار دیگر برای تحقق رویای حکمرانی از نیل تا فرات و تولد خاورمیانه جدید دست به کار شدند.
این تلاش صهونیست ها اینبار رنگ و بوی دیگری داشت، آنها اینبار بجای اینکه خود مستقیم درگیر جنگ شوند مزدوران منطقه ای خود را با سلاح تکفیر و جهاد به میدان نبرد گسیل کردند، جنگی که هزینه انسانی، جغرافیایی و سرمایه ای آنرا به تمامی جهان اسلام می پرداخت و در این بین دیکتاتورهای منطقه ای برای فرار از موج آزادی خواهی مردم به آن پیوستند و از هیچ جنایتی فروگذار نکردند از نسل کشی پیروان دیگر ادیان و مذاهب گرفته تا تولید فیلم های هالیودی برای گسترش خشونت در منطقه.
اما آنها تنها بازیگر این معادله نبودند، محور مقاومت با تبیین ملاک دوری و نزدیکی انقلابهای مردمی به رژیم صهیونیستی رویکردی را پایه گذاری کرد که معادلات تحمیلی محور غربی - عربی را در منطقه تغییر داد.
جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از تمامی بازیگران منطقه ای و بین المللی خود طی چهار سال اخیر توانست بار دیگر رویای نیل تا فرات صهیونیست ها را به شکست بکشاند و فروریختن آخرین سنگرهای داعش در موصل در کنار پیروزی های ارتش سوریه گواه این حقیقت میدانی است که هلال شیعی از تهران تا بیروت جایگزین حکمرانی صهیونیست ها از نیل تا فرات شده است.
ابوبکر البغدادی امروز مرده یا زنده بودنش مهم نیست چراکه تابوت رویای سیطره بر نیل تا فرات صهیونیست ها است که باید تشییع شود.
هراس صهیونیست ها از شکل گیری حزب الهی جدید در جولان اشغالی و گسل بزرگترین ناو هواپیما برجهان با استعداد ۹۰ فروند هواپیما و ۵۰ هزار نیرو درکنار برتبل جنگ کوبیدن مدام ولیعهد جوان سعود و بهانه تراشی آمریکا ومتحدان غربی آن برای اقدام پیش دستانه در برابر حمله شیمیایی ارتش سوریه و بالاخره هراس صهیونیست ها از تصاویر ماهواره ای حمله موشکی اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع داعش در سوریه و ترسیم ستاره داوود از محل شلیک این موشک ها.
همه و همه یک معنا دارد و آن پخت و پز جدید نظام سلطه برای محور مقاومت برای کاستن از شکست مجدد تحقق رویای حکمرانی از نیل تا فرات صهیونیست ها است پخت و پزی که با منافع اقتصادی اقتصادی آمریکا و غرب گره خورده است، چراکه شلیک نخستین گلوله در منطقه راهبردی خاورمیانه قیمت نفت را به بالای ۱۰۰ دلار خواهد رساند و این یعنی چرخش چرخ اقتصاد بدهکار آمریکا، این به معنای فرار بانک های ورشکسته آمریکایی و اروپایی از پرداخت سود سنگین سپرده های شاهزاده های شیوخ منطقه و معاوضه آن با سلاح است و آغاز دور جدیدی از مسابقه تسلیحاتی در منطقه که چندی پیش با رقص شمشیر ترامپ با شاه پیر سعودی بود.
محمدرضا طلاجوران - خبرنگار و مدیر سابق دفتر خبری صدا و سیما در بیروت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد