در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جامجم آنلاین به نقل از ایتنا، دفتر بررسیهای فنی اقتصادی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات، شاخصهای مهم بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات را تا پایان خردادماه سال جاری اعلام کرد. در این گزارش رشد این شاخصها طی ۱۰ سال اخیر مقایسه شده است.
برمبنای آمار ارائه شده، ۳۰ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۳۲۳ خط تلفن ثابت در کشور دایر و تعداد سیمکارت واگذار شده تلفن همراه ۱۵۶ میلیون و ۱۱ هزار و ۲۸۳ خط اعلام شده است. براین اساس شمار خطوط موبایل فعال در کشور ۸۳ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۱۳۴ سیمکارت است.
بررسی ضریب نفوذ سیمکارتهای واگذار شده از سال ۸۶ تاکنون حاکی از آن است که ضریب نفوذ سیمکارت در سال ۸۶ حدود ۴۶.۸ درصد بوده و طی ۱۰ سال اخیر این آمار به ۱۹۵ درصد افزایش یافته است.
طبق آمار اعلام شده، ضریب نفوذ تلفن ثابت به ۳۸.۶۱ درصد و ضریب نفوذ تلفن همراه فعال در کشور به ۱۰۴.۱۳ درصد رسیده است و بررسیها از مقایسه ضریب نفوذ مشترکان فعال موبایل طی ۱۰ سال اخیر نشان میدهد که ضریب نفوذ مشترکان فعال موبایل از ۳۹.۵ درصد در سال ۸۶ به ۱۰۴ درصد در سال ۹۶ رسیده است.
گزارشها حاکی است، تا پایان خردادماه امسال ۱۱۳ هزار و ۸۰۷ دستگاه تلفن همگانی در کشور نصب شده و شمار روستاهای دارای تلفن خانگی به ۴۸ هزار و ۹۵۸ روستا رسیده است. نکته حائز اهمیت در این جدول ان است که برغم توسعه شاخص های اعلام شده اما شمار روستاهای دارای ارتباط از سال گذشته تاکنون سیر نزولی داشته است. با وجود اینکه در سال ۹۵ حدود ۵۵ هزار و ۲۰۷ روستا دارای ارتباط بودند، شمار روستاهای دارای ارتباط در کشور به ۵۵ هزار و ۱۳۵ روستا رسیده است.
بر اساس این گزارش، ظرفیت پهنای باند شبکه داخلی اینترنت از سال ۸۸ تاکنون رشد ۲۰۰ برابری داشته به نحوی که در سال ۸۸ ظرفیت این شبکه حدود ۳۲ گیگابیت بوده و هم اکنون در سال ۹۶ به ۶۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
طبق آمار اعلام شده، ضریب نفوذ تلفن ثابت به ۳۸.۶۱ درصد و ضریب نفوذ تلفن همراه فعال در کشور به ۱۰۴.۱۳ درصد رسیده است. این درحالی است که ضریب نفوذ تلفن ثابت در سال ۸۶ حدود ۳۳.۴۹ درصد بوده است.
بررسیها نشان میدهد که ۴۱ میلیون و ۵۷ هزار و ۷۴۶ نفر در ایران مشترکان اینترنت باندپهن سیار (موبایل) هستند و این درحالی است که تنها ۱۰ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۴۲۳ نفر از اینترنت پرسرعت ثابت استفاده میکنند.
مقایسه ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل نیز نشان می دهد که در سال ۸۶ این ظرفیت ۶.۰۵ گیگابیت بوده که در ۳ ماهه اول امسال به ۹۹۵ گیگابیت برثانیه رسیده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد