تاثیر برندینگ بر رفتار مشتریان چیست؟

برندها ارزشگذاری می شوند. یک برند به واسطه وسعت و شناسایی آن توسط مردم، ارزشگذاری می شود. به عنوان مثال در سال 2012، برند اپل، بر اساس اعلام مجله فوربس، با ارزشی معادل 87.1 میلیارد دلار، به عنوان با ارزشترین برند جهان معرفی شد.
کد خبر: ۱۰۹۶۹۲۳
تاثیر برندینگ بر رفتار مشتریان چیست؟

گفتنی است که این ارزش ایجاد شده، به دلیل تشویق مردم به خرید برند است و در حقیقت برندهایی مانند اپل، مایکروسافت، سونی و غیره، به خوبی می دانند چگونه مردم را به سمت انجام خرید برند خودشان هدایت کنند.

در حقیقت در هنگام برنامه ریزی و اجرای استراتژی برندینگ، دانستن نحوه کار برندهای بزرگ، می تواند روشنگر مسیر حرکت باشد.

تعریف برند:

برند را می توان به عنوان رابطه با مصرف کنندگان تعریف نمود و بدیهی است که رابطه با مصرف کنندگان، ارتباط مستقیم با تجربه آنها از محصول یا خدمت دارد و بر پایه آن بنا می شود.

در حقیقت رابطه با مشتری، معادل حاصل جمع تجربه مشتری از محصول شما و تعهد برند شما است.اگر شما بتوانید تعهدی را به مشتری بیان کنید و البته به صورت موفق به آن عمل کنید، آنگاه توانسته اید سهم خودتان را انجام دهید و منتظر باشید سهم مشتری نیز (به صورت تجربه محصول) شکل بگیرد.

در حقیقت، شاید شما مالک نشان تجاری و لوگو باشید، اما این مشتری است که نهایتاً برند شما را تعریف میکند، نه خود شما.

برندها، علائم اعتماد:

همانطور که پیش از این نیز در یکی از مقالات مجله تایمز منتشر شده بود، شما می بایست بسیار خبره باشید تا بتوانید تفاوت معنی داری بین مواد شوینده، برندهای خودرو لوکس، گوشی های تلفن همراه گران قیمت و بسیاری دیگر بیابید.

در حقیقت همین موضوع است که یک مشاور برند زیرک را وادار به تمرکز بیش از حد بر روی عملکرد محصول می کند و اهمیت دقت دوچندان بر تجربه کاربری مصرف کننده را به رخ می کشد. در واقع زمانی که مشتری تجربه ای دوست داشتنی از محصول داشته باشد، مطمئناً دفعات بعدی انتخابش بر اساس قبل خواهد بود.

بر اساس تحقیقات یک موسسه تحقیقاتی جهانی، برندها، به جای علائم تجاری در حال تبدیل شده به علائم اعتماد هستند و این موضوع کوتاه کننده فرایند تصمیم گیری برای خرید است.

دسته بندی تجارب برند:

در تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفورنیا انجام پذیرفت، محققان 5 بعد از تجربه یک برند را تبیین کردند که به شرح زیر هستند:

ظاهر: تجربه ای که از نظر حس ظاهری و یا زیبایی شناخته است.

احساس: تجربه ای که حالت یا احساس بعد از استفاده را ایجاد می کند.

فکر: تجربه ای که باعث می شود فرد، پس از مصرف برند مذکور، به یاد لحظات خوب و شاد گذشته بیفتد.

عمل: تجربه ای که مصرف کننده را تشویق به کار خاصی می کند، مانند ورزش کردن.

مرتبط: تجربه ای که حس اجتماعی مشابهی را به مصرف کننده القا می کند. مانند عینکی که بازیران معروف استفاده می کنند.

مراحل مختلف در استراتژی های برندینگ

استراتژی پیاده سازی شده برای برندینگ، می بایست شامل همه مراحل ارتباط مشتری و مجموعه باشد و در حقیقت از زمان آشنایی ابتدایی اولیه تا مراحل ارائه خدمات پس از فروش، می بایست مسیر ارتباطی با مشتری را رصد کرد.

چرا باید اینطور عمل کرد؟

زیرا مشتری در هر مرحله از ارتباط، به صورت مستمر برند شما را ارزیابی می کند، عقیده خود را در رابطه با برندف مداماً به روز می کند و بر اساس این استنباط ها رفتار می کند. به عنوان مثال، یک استراتژی خدمات پس از فروش بد، می تواند کاری کند دیگر مشتری به سمت شما باز نگردد یا حداقل کس دیگری را معرفی نکند.

پس، برای هر مرحله، استراتژی های منطقی و خوبی داشته باشید و سعی کنید از نمونه های خارجی برای این منظور استفاده کنید.

منصور کیارشهکر رشد و مشاور برندینگ

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها