به گزارش جام جم آنلاین، گودی کمر، در این دسته از خانمها یک مشکل بزرگ است که شاید چندان به چشمشان نیاید ولی به مرور زمان علاوه بر درد، مشکلات بسیار زیادی را برایشان به همراه خواهد داشت. شما با خواندن این مطلب میتوانید با گودی کمر و عواملی که تشدیدکننده این مساله است، آشنا شوید.
وقتی درجهها مهم میشود
زمانی که افزایش بیش از حد در گودی کمر ایجاد شود، به چنین حالتی «لوردز کمری» یا کمر گود میگویند. در این حالت اگر زاویهای که ستون مهرههای کمری با استخوان خاجی درست میکند، بیشتر از 30 درجه شود در قوس طبیعی کمر، تغییر شکل به وجود میآید. عوامل مختلفی در ایجاد این مشکل نقش دارند که یکی از این عوامل، ضعف در ماهیچههای شکمی محسوب میشود. وقتی ماهیچههای شکم ضعیف باشند، ماهیچههای مقابل آنها در ناحیه کمر رو به کوتاه شدن میروند و نتیجه این مساله، افزایش گودی کمر است. البته ماهیچههای شکم، به تنهایی عامل ناهنجاری کمر گود نیستند و کوتاهی ماهیچههای دیگر در پاها هم میتوانند در این مساله نقش داشته باشند.
وقتی دیسک کمر بیرون میزند
کمر گود، میتواند با یکسری عوارض همراه باشد برای مثال، عدم تعادل عضلانی یکی از مهمترین مشکلاتی است که در اثر ابتلا به کمر گود، ایجاد میشود. در این حالت، ماهیچههای شکمی طویل و ضعیف شده و ماهیچههای پشتی کمر که بدن را به سمت جلو خم میکنند، کوتاه میشوند. یکی دیگر از مشکلاتی که در اثر ابتلا به کمر گود به وجود میآید، تنگی کانال مهرهای و فاصله خارهای مهرهها است که در این حالت، احتمال ایجاد فشار روی عصب یا عروق خونی نیز وجود دارد. در این ناهنجاری، فاصله فضاهای پشتی دیسکها و سطوح مفصلی، کاهش پیدا خواهند کرد و تمامی این موارد میتواند شانس ابتلا به فتق یا بیرونزدگی دیسک کمر را افزایش دهد.
از کجا باید فهمید؟
گودیهای کمر شدید به راحتی توسط متخصصین و کارشناسان ورزشی، قابل رویت هستند ولی برای اطمینان از افزایش نابه جای گودی کمر و بررسی میزان شدت آن، از وسیله مخصوصی مانند خط شاقولی، استفاده میشود که میزان گودی کمر را با آن اندازهگیری میکنند. روش دیگری که برای بررسی گودی کمر از آن کمک گرفته میشود، استفاده از صفحه شطرنجی است. همچنین در برخی موارد میتوان از رادیوگرافی نیز برای پی بردن به مشکل گودی کمر کمک گرفت.
پاشنهدار بپوشید تا گودتر شود!
بسیاری از خانمها، علاقه خاصی به پوشیدن کفش پاشنهدار دارند و توصیههای متخصصین را در رابطه با آسیبهایی که پوشیدن این کفشها میتواند برای بدن ایجاد کند، چندان جدی نمیگیرند. کفشهای پاشنهدار باعث میشوند، بدن برای حفظ تعادلش تغییر حالت بدهد؛ به همین دلیل شکم به سمت جلو متمایل میشود و گودی طبیعی کمر افزایش پیدا میکند. این مساله به مرور زمان، ستون فقرات را تحت تاثیر منفی قرار میدهد و ساختار آن را برهم میزند ضمن اینکه برای خانمها ایجاد کمردرد میکند.
کیف مناسب بخرید
بسیاری از خانمها، زمانی که یک کیف را میپسندند، آن را سریعا میخرند در حالیکه در زمان خرید کیف، باید به استاندارد بودن آن دقت کرد چون کیف نامناسب، روی ستون فقرات تاثیر منفی میگذارد. برای مثال، کولههایی که بند بسیار بلندی دارد و شانههای فرد را به سمت عقب میکشند، به مرور زمان باعث افزایش گودی کمر خواهند شد. همچنین خانمها نباید کیفهای خود، به ویژه کولهپشتی را سنگین کنند چون این مساله نیز منجر به افزایش قوس کمر میشود.
ورزش به دادتان میرسد؟
شاید این سوال به ذهنتان برسد که برای رهایی از گودی بیش از اندازه کمر، چه باید کرد؟ پاسخ این سوال ساده است و با ورزشهای مخصوصی که متخصصین و کارشناسان ورزشی برایتان در نظر میگیرند، میتوانید از شر گودی بیش از اندازه کمر خلاص شوید البته در شرایطی که گودی کمر زمینه مادرزادی داشته باشد، به غیر از ورزشهای حرکات اصلاحی، ممکن است درمانهای دیگری هم برای فرد در نظر گرفته شود. در صورتی که پزشک ورزشی عامل اصلی کمر گود را ضعف ماهیچه شکمی تشخیص دهد، باید برای تقویت عضلات، از حرکات اصلاحی مخصوصی کمک گرفت.
با عضلههای قوی باردار شوید!
یکی دیگر از مواردی که میتواند منجر به افزایش گودی کمر شود، بارداری و جلو آمدن شکم است، این امر به قوس کمر شدت میبخشد، ولی مساله اجتنابناپذیری است. اما آن دسته از خانمهایی که قبل از بارداری، حین بارداری و بعد از بارداری ورزشهای مخصوص تقویت عضلات شکم را زیر نظر متخصص طب ورزشی انجام میدهند، کمتر از بقیه دچار افزایش قوس کمر و دردهای شدید این ناحیه خواهند شد. بجز این مساله، بلند کردن بار سنگین به شیوه نادرست یا در آغوش گرفتن مداوم فرزند که با جلو دادن شکم همراه باشد، باعث افزایش قوس کمر میشود که خانمها باید به این مساله دقت کنند.
درمان گودی با 3 حرکت
برای از بین بردن گودی کمر باید به پشت بخوابید و کمی زانوهای خود را خم کرده و کف پاهایتان را روی زمین قرار بدهید. بعد از قرارگیری در این حالت، باید ماهیچههای ناحیه شکمی را منقبض کرده و باسن را (بدون بلند شدن باسن از سطح صاف) به سمت زمین فشار بدهید. سپس کتفها را از زمین بالا آورده و برای چند لحظه در این حالت بمانید و بعد از مدتی استراحت، این کار را تکرار کنید (شبیه به حرکت دراز و نشست). روش دیگری که میتواند به برطرف شدن مشکل شما کمک کند، دراز کشیدن به پشت است. در این حالت باید تا جای ممکن، سر و مقدار کمی از کتفها را به آرامی از روی زمین بلند کرد تا جایی که ماهیچههای شکم منقبض و در عین حال هیچ فشاری به گردن وارد نشود.
در نهایت میتوان از روش بعدی نیز کمک گرفت در این روش باید به پشت خوابید و زانو و رانها را کمی بیشتر از حالت قبلی خم کرده و درعینحال کمی به باسن نزدیک کرد. بعد از این کار، دستها را باید روی سینه قرار داد و عمل بلند شدن از روی زمین را انجام داد البته بلند شدن از سطح زمین، باید تا جایی باشد که زاویه تحتانی کتف از روی زمین به اندازه کافی بالا بیاید (دراز و نشست کامل). چنانچه مشکل گودی کمر، به ماهیچههای خمکننده ران مربوط باشد، برای برطرف کردن این مشکل، تمرینات حرکات اصلاحی خاصی برای فرد متناسب با بدن او توسط متخصص پزشکی ورزشی، در نظر گرفته میشود.
آزاده جلالوند / ضمیمه چاردیواری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب