در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صدا وسیما، حسن روحانی پس از افتتاح سه طرح بزرگ مسکن، درختکاری و خط 6 متروی تهران ضمن تبریک حلول ماه شعبان و اعیاد شعبانیه به سختی های اجرای پروژه متروی تهران از زمان طرح آن در مجلس و مخالفت هایی که برخی افراد روشنفکر با این طرح به عنوان یک طرح لوکس و طرحی که کشور را وابسته می کند اشاره کرد و گفت: این طرح در مجلس اول مخالفت هایی داشت اما در مجلس دوم عملیات اجرایی آن به تصویب رسید.
وی افزود: خط 6 متروی تهران که امروز افتتاح شد به سمت جنوب توسعه خواهد داشت و با 38 کیلومتر یکی از طولانی ترین خطوط متروی تهران خواهد شد.
رئیس جمهور طرح های توسعه ای کشور را از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به وقوع سیل و ایجاد خرابی ها و خسارت در ایام نوروز که هم رحمت خدا بود و هم سختی و رنج برای بندگان خدا گفت: طرح های توسعه ای که در کشور اجرا شده در این حادثه باعث نجات جان هزاران نفر شد و اگر سدهای خوزستان نبود ما شاهد خسارات جانی و مالی بیشتری می شدیم.
اگر سدها نبودند وضع خوزستان به گونه ای دیگر رقم می خورد
رئیس جمهور گفت: اگر سدهای کنونی در خوزستان نبودند وضعیت این استان بر اثر سیلاب اخیر به گونه ای دیگر رقم می خورد.
روحانی در مراسم افتتاح سه طرح بزرگ شهر تهران با اشاره به سیلاب اخیر و همچنین اهمیت سدها در برخی استان ها به ویژه خوزستان برای مقابله با این سیلاب ها، افزود: روز 12 فروردین به سد کرخه در هر ثانیه 8 هزار و 500 متر مکعب سیلاب واریز می شد که اگر این سد ساخته نمی شد بسیاری از شهرهای غربی، شرقی و مرکزی خوزستان تحت تأثیر سیلاب قرار می گرفتند.
رئیس جمهور همچنین از نقش مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در اهتمام به ایجاد سد پس از پایان دفاع مقدس تجلیل کرد و گفت: انسان در شرایطی که با بارش های زیاد و سیلاب مواجه می شود بیشتر اهمیت سدهایی همچون کرخه، گتوند، شهید عباسپور و کارون ها را درمی یابد.
وی سیل ابتدای امسال را فرصت مناسبی برای تحول در آزادسازی مسیل ها دانست و افزود: سیل طبیعتاً در مسیل ها جاری می شود و رود هم در مسیل خودش یعنی رودخانه یا خانه رود حرکت می کند که اگر سد راه آن شویم طبیعتاً مسیرش تغییر می کند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اکنون فرصتی است که باید به حقوق طبیعت بپردازیم و به جنگل ها بیش از گذشته اهمیت دهیم چرا که جنگل غیر از زیبایی در تثبیت زمین و خاک نقش بسیار مهمی دارد.
روحانی افزود: تهران باید با جنگل محاصره شود که این مهم هم در محیط زیست و هم زیبایی شهر و تثبیت خاک و ممانعت از سیلاب مؤثر است و از سوی دیگر مانع توسعه و بزرگ شدن شهر خواهد شد.
وی گفت: چند وقت پیش با شهردار صحبت می کردم و گفتم که در وسط رودخانه ها در برخی جاها خانه ساخته اند این که چه کسی و چگونه و با چه پولی ساخته مهم است اما از آن مهمتر این که دستگاه فاسد پولی گرفته باشد برای این که جان مردم را با این اقدامات و با پول های کثیف به خطر انداخته باشد.
روحانی افزود: سال 98 باید سال آزادسازی طبیعت در تهران و همه شهرها باشد به ویژه این که طبیعت با این سیل با صدای رسا هشدار می دهد که مرا رها کنید و به من ظلم نکنید که اگر ظلم کنید ظلم خواهید شد.
رئیس جمهور همچنین بر اهمیت لایروبی رودخانه ها و مسیل ها تاکید کرد و گفت: باید در ساخت پل ها نیز دقت کنیم و موضوع را طولانی مدت ببینیم نه اینکه بخواهیم آن را به گونه ای طراحی کنیم تا ارزان تمام شود.
سرمایه گذاری در مترو باید کیفی شود
وی گفت: سرمایه گذاری بسیار بزرگی در مترو انجام شده اما این سرمایه گذاری مقدار زیادی کمی است و باید کیفی شود.
روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم افتتاح سه طرح بزرگ شهری افزود: در زمینه مترو آقای مهندس هاشمی صحبت کردند و شاید مخاطب صحبت شان بیشتر دولت و بنده بودم که باید بیشتر به مترو کمک کنیم، این سخن درست است سرمایه گذاری بسیار بزرگی در مترو انجام شده اما این سرمایه گذاری مقدار زیادی کمی است و باید کیفی شود.
رئیس جمهور گفت: تونل را ما زده ایم و شاید در بعضی قسمت ها ریل هم مستقر شده اما سایر کارها به صورت همزمان انجام نشده است.
وی افزود: اینکه اساسا این ناهمزمانی درست است یا نیست، فعلا وارد آن نمی شویم زیرا معمولا دستگاه های اجرایی همین گونه یک طرحی را تحمیل می کنند، نصف یک طرح را اجرا می کنند و می گویند بیا، اگر اجرا نکنیم که سرمایه ها معطل می ماند و اگر اجرا کنیم معمولا پول، بودجه و امکانات نیست.
رئیس جمهور گفت: در عین حال ما حتما برای متروی تهران جلسه می گذاریم و فکر می کنم راه حلی برای توسعه متروی تهران وجود دارد و این برای مردم ضروری است و برای جلوگیری از شدت مصرف انرژی نیز ضروری است.
روحانی افزود: در گزارشی دیدم که با استفاده هر فرد از مترو، به طور متوسط نیم لیتر سوخت صرفه جویی می شود که اگر این گزارش دقیق باشد صرفه جویی بسیار خوبی در سوخت می شود که متاسفانه در کشور ما تقریبا مجانی در اختیار گذاشته می شود و در یک چارچوب هم مصرف نمی شود یعنی هم هوا را آلوده می کند و هم یک ثروت بزرگ ملی با ثمن بخس از دست ما می رود و هم موجب فساد و قاچاق می شود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به بحث قاچاق گفت: قاچاق گازوئیل و بنزین در استان های مرزی به دلیل تفاوت قیمتی است که نه امروز بلکه از 2 سال پیش و حتی 5 سال پیش نیز وجود داشته است.
وی افزود: من زمانی گفتم که این تفاوت قیمت باعث قاچاق می شود یک آقایی گفته بود که گرانی دلار باعث این موضوع شده است، نه بلکه زمانی هم که دلار ارزان بود باز هم قاچاق انجام می شد، با دلاری که قیمت آن 8 هزار تومان نباشد یعنی اگر شرایط ما غیر تحریمی و عادی بود، بطور طبیعی اگر قیمت دلار بالا می آمد، قیمت آن قاعدتا باید حدود 6 هزار تومان می بود.
رئیس جمهور گفت: فرض کنیم دلار 6 هزار تومان باشد، بر همان مبنا شما حساب کنید، سوخت ما باز هم نسبت به کشورهای همسایه قابل مقایسه نیست و باز هم قاچاق انجام می شود.
آقای روحانی افزود: بنابراین هم برای جلوگیری از قاچاق و فساد و هم برای کاهش این انرژی ما به جای مصرف این همه انرژی باید آن را صادر کنیم، اینکه ما در ایام عید بیش از 100 میلیون لیتر بنزین در روز مصرف کرده ایم و بطور عادی تقریبا بالای 70 تا 80 میلیون لیتر بنزین مصرف می کنیم، می شود نیمی از این بنزین صادر شود و همه مردم از صادرات آن استفاده کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: این خسارتی است که به ثروت ملی و همه مردم وارد می شود و مترو می تواند هم برای راحتی مردم و هم برای جلوگیری از مصرف بی رویه و هم برای رفاه مردم و محیط زیست مفید باشد.
7 خط متروی تهران کمبودها را جبران کرد
رئیس جمهور گفت: امروز 7 خط متروی تهران در واقع کمبودها را در مرکز کشور جبران کرده است و این مسیر با کمک دولت برای رفاه بیشتر حال مردم ادامه پیدا می کند.
روحانی در ادامه سخنانش افزود: ظلم های زیادی به انقلاب ما می شود و واقعا همین جنگل کاری هایی که در تهران شده است اگر انقلاب نبود انجام می شد؟ باید سدهای امروز و توان نیرو و برق امروز را با سدها و توان و نیروی قبل از انقلاب مقایسه کنیم.
وی گفت: یکی از مسائلی که در کشورهای دیگر می دیدیم و افسوس می خوردیم همین مترو است که بشر برای رفاه حال خود انتخاب کرد و اکنون در تهران هم شاهد 7 خط مترو هستیم.
رئیس جمهور ساخت مسکن در بافت های فرسوده را ضروری خواند و افزود: پیام سیل و زلزله این است که باید بافت های فرسوده اصلاح شود و تهران جایی است که حتما باید در برابر زلزله، سیل و طوفان احتمالی مصون بماند تا جان و رفاه مردم حفظ شود.
وی گفت: ما هم اکنون در تهران کوچه هایی به عرض 2 و نیم متر داریم که هیچ آمبولانس و خودروهای آتش نشانی نمی تواند وارد آن شود و مردم در منازلی زندگی می کنند که زندگی سختی دارند و باید به آنها کمک کنیم.
رئیس جمهور افزود: با احیای بافت فرسوده یک محله و نوسازی آن هم ثروت مردم افزایش پیدا می کند و هم ارزش زمین محله بالا می رود و مدرسه و ورزشگاه و دیگر امکانات نیز در این محله ها برای مردم افزایش پیدا می کند.
روحانی گفت: در آغاز کار آقای حناچی به ایشان تاکید کردم که مساله بافت فرسوده از اولویت های ماست و ما باید برای نوسازی و باز آفرینی محله ها با تمام توان ورود کنیم.
وی افزود: در این خصوص دولت می تواند زمین هایی را به شهرداری واگذار کند و شهرداری آن را در اختیار توسعه گران قرار دهد تا برای مردم مسکن ساخته شود و 50 درصد آن را می توانیم با وام 6 درصد به خانه اولی ها بدهیم.
رئیس جمهور گفت: هر سه پروژه امروز که در این مراسم افتتاح شد سه طرح مهم پایدار و قابل استمرار در تهران است که دولت در هر سه طرح آماده کمک به شهرداری و شورای شهر است و امیدواریم که شاهد تهرانی آباد و با رفاه و محیط زیست بهتر باشیم.
روحانی افزود: سال 97 وضع هوای تهران بهتر بود و این کار مهمی برای سلامت مردم و حیثیت مرکز مهم کشور است و امیدواریم این خدمات را بتوانیم به مردم خوب و دلسوز تهران ارائه کنیم و آنچه در تهران ساخته می شود برای کل کشور است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب