در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، آیا بیماران مبتلایان به سرطان میتوانند روزه بگیرند؟ روزهداری در چه شرایطی برای این افراد مجاز است؟ این افراد باید چه نکاتی را برای روزهداری رعایت کنند؟
اینها سوالهایی است که ممکن است برای خیلی از افراد ایجاد شود، چه آنهایی که خودشان مبتلا به سرطاناند، یا قبلا مبتلا بودهاند، چه افرادی که یکی از اعضای خانوادهشان مبتلا به این بیماری است.
پزشکان میگویند وقتی فرد در دوره شیمیدرمانی قرار دارد، به دلیل کاهش انرژی و ضعف عمومی بدن، نباید روزه بگیرد، اما افرادی که درمان را طی کردهاند و رو به بهبودی میروند یا حداقل دورههای شیمیدرمانی را تمام کردهاند و حداقل یکسال از پایان دوره درمانشان گذشته است، درصورت تمایل و با توجه به سلامت عمومیشان، میتوانند روزه بگیرند. البته همه اینها باید زیرنظر پزشک معالجشان انجام شود.
پزشکان میگویند روزهگرفتن وابسته به شرایط جسمی بیمار است، مثلا اگر در بین آزمایشهای فرد بهبودیافته از سرطان نشانههایی از مشکلاتی در کبد یا کلیه دیده شد که فرد باید برای درمان آنها اقدام کند، بهتر است که تا رفع مشکل جسمیاش، روزه نگیرد. از آن طرف هم گفته میشود افرادی که چندسال از بهبودیشان گذشته است و مشکل زمینهای ندارند، میتوانند روزه بگیرند.
حالا یک سوال پیش میآید، اینکه خود روزهداری چقدر میتواند در کاهش ابتلا به سرطان تاثیر داشته باشد؟ سرطان بیماری است که در آن سلولهای بدن به طور غیرعادی تقسیم و تکثیر میشوند و بافتهای سالم را نابود میکنند و اگر روزهداری با کاهش متوسط دریافت کالری همراه باشد، میتواند اثرات مفیدی در کاهش خطر سرطان و روند درمان داشته باشد. وحید گوهریان، فوقتخصص جراحی و عضو انجمن آمریکا و اروپا پیش از این در روزنامه اصفهان زیبا، به چند فایده روزهداری که منجر به کاهش ابتلا به سرطان میشود، اشاره کرده است:
یکی از خواص روزه جذبشدن آنزیم لوزالمعدهای است که خاصیت ضدسرطانی دارد. آنزیمهای لوزالمعده در هضم و جذب مواد غذایی خورده شده بسیار مهم هستند.
سیگارکشیدن روزه را باطل میکند، به همین دلیل مصرف سیگار در ماه رمضان از سوی روزهداران کاهش پیدا میکند و افراد سیگارکشیدن را به فاصله افطار تا سحر موکول میکنند. خود این اتفاق منجر به کاهش مصرف سیگار میشود. دود سیگار حاوی یک ماده سرطانزای قوی است که کاهش مواجهه با این ماده، میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها را کم کند.
روزه در کاهش خطر ابتلا به سرطانهای حنجره، ریه، پوست، لوزالمعده، مثانه، خون، پستان، کبد و سرطان روده بزرگ موثر است.
تغییر در رژیم غذایی خطر ابتلا به سرطان را تحتتاثیر قرار میدهد. کیفیت رژیم غذایی از جمله مواردی است که میتواند خطر سرطان را کاهش یا افزایش دهد و در ماه رمضان، رژیم غذایی افراد تغییر کرده و به سمت غذاهای مفیدتر برای بدن میرود.
کاهش متوسط مصرف غذا و کاهش وزن، خطر سرطان را کاهش میدهد. منظور از کاهش کالری دریافتی، دریافت کم غذاست، نه سوءتغذیه. کاهش متوسط انرژی دریافتی بدن تاثیر برکیفیت رژیم غذایی خطر سرطان را کاهش و طول عمر را افزایش میدهد.
گرسنگی در طول روزهداری، سلولهای غیرطبیعی موجود در بدن نقش خود را به درستی انجام نمیدهند، مثل سلولهای سرطانی که طی فرآیندی به نام خودکشی برنامهریزیشده خود را از بین میبرند و به این ترتیب سلولهای غیرطبیعی توسط یک شعور سلولی از بین میروند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد