سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، در سالیانی نه چندان دور (پیش از دوره قاجار) و در زمانی که «طب ایرانی ـ اسلامی» هنوز در قالب طرحی دقیق و استعماری توسط عوامل انگلیس با همکاری چهرههای نفوذی در حاکمیت کشورمان از عرصه زندگی روزمره مردم ایران حذف نشده بود، بخش زیادی از مردم کشورمان با مبانی طب سنتی و طب ایرانی ـ اسلامی آشنایی مناسبی داشتند.
بسیاری از مردم بهدلیل آشنایی و تسلط نسبی با اصول حفظالصحه، با ضروریات تغذیهای و درمانی خود آشنا بودند و به همین واسطه، از بسیاری از بیماریهای رنگارنگی که امروز مردم ایران با آنها درگیر هستند، مصون و در امان بودند.
اما در کنار این مسئله، بهدلیل برخی طرحهای پیدا و پنهایی که طی این سالها در حوزه سلامت و تغذیه مردم کشورمان به اجرا درآمده، با کمال تاسف باید گفت برخی از خوراکیها و روشهایی که بهعنوان پایه سلامتی و کلید پیشگری محسوب میشوند از زندگی روزمره امروزی ما حذف شدهاند! که در ادامه به 3 نمونه از این موارد اشاره شده است:
عسـل
قرآن کریم درباره عسل میفرماید: «فیه شفا للناس» و در احادیث داریم: «در عسل درمان هر دردی است!»
اما متاسفانه امروزه در اذهان مردم اینطور جا انداختهاند که همه عسلهای موجود در بازار کشورمان «شکر» است و عسل طبیعی پیدا نمیشود! و با همین ترفند، «عسل» که میتواند درمان تمام درها باشد و در پیشگیری از امراض مختلف، نقشی کلیدی دارد تقریباً از سبد غذایی مردم کشورمان حذف شده است!
نمـک طعـام طبیعی
در منابع روایی از نمک (نمک طعام طبیعی تهیه شده از سنگ نمک) به عنوان «شفای 70 بیماری» یاد شده است.
اما در حال حاضر با تبلیغات پرحجم و گسترده در نظام رسمی سلامت کشورمان، به عموم مردم کشورمان اینگونه القا کردهاند که «نمک، سم سفید است و کاملا مضر است!!» و هیچکس نباید نمک بخورد و نمکدانها باید از سفرهها جمع شود!!
از سوی دیگر ضمن تبلیغات علیه نمک، بهصورت همزمان دسترسی و عرضه نمک طبیعی تهیه شده از سنگ نمک را از بین بردهاند و صرفاً «نمک تصفیه شده یددار» از طریق مبادی رسمی عرضه میشود؛ در حالیکه به اذعان اساتید طب سنتی و بر اساس منابع طب ایرانی ـ اسلامی، نمکی که ضامن سلامتی و عامل مصونیت از بیماریهاست، نمک طعام طبیعی است و نه نمک تصفیه شده یددار که عملاً بسیاری از عناصر اصلی نمک طعام طبیعی را ندارد.
حجـامت
در منابع روایی از «حجامت» بهعنوان شفای بسیاری از بیماریها یاد شده و منابع طب سنتی هم بر این مسئله تاکید دارد.
اما متاسفانه طی این سالها، حجم گستردهای از سیاهنمایی از سوی مراجع رسمی و برخی جریانات خاص علیه حجامت صورت گرفته است تا مردم اقبال کمتری به حجامت داشته باشند؛ جالب اینکه سازمانی مانند انتقال خون، تلاش گستردهای داشته تا به مردم بر خلاف یافتهها و مقالات متعدد علمی، اینگونه القا کند «حجامت همان خون دادن است و به جای اینکه حجامت کنید، خون بدهید!»
در این گفتار به این 3 مورد، تنها بهعنوان نمونه از طرحهای کلانی که خروجی آن صرفاً «تهدید سلامتی» مردم است، اشاره شد در حالیکه مواردی از این دست بسیار زیاد است مثلاً در حال حاضر «روغن مایع تراریخته» در کل کشور تولید و عرضه میشود و در مقابل اینگونه تبلیغ میشود که «روغنهای حیوانی» برای سلامتی شما مضر است!
روزانه حجم گستردهای از نوشابههای گازدار و فستفود با مجوز رسمی و با علامت «سیب سلامت» تولید و عرضه میشود اما در مقابلِ عرضه و فروش محدود روغنهای سالمی مانند روغن کنجد (روغن گیری در حضور مشتری) تبلیغات مسموم گسترده صورت میگیرد!
لزوم تسلط حداقلی عموم مردم به مبانی طب سنتی و طب ایرانی ـ اسلامی و آشنایی با مبانی حفظالصحه، تنها راهکاری است که مردم کشورمان در پناه آن میتوانند فریب برخی تبلیغات غلط و مسموم را نخورند و با دانش و سواد حتی مختصر طب سنتی، سلامت خود و خانواده خود را تضمین کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد