این چند سال در دنیای بازیهای ویدئویی، ساخت انیمیشن، ویرایش تصویر و ویدئو و دیگر كاربردهای سنگین گرافیكی بیشتر شبیه چند قرن است.
در سالهای اخیر نسل جدیدی از سختافزارها و پیشرفتهای شگرفی در این حوزه بهدست آمده و اگر كارت گرافیكی شما از فناوریهایی مثل پیگیری پرتویی یا Ray ــ tracing یا افزایش هوشمند وضوح تصویر استفاده نمیكند، نمیتوانید از تمام جذابیتهای بصری بازیهای جدید لذت ببرید.
كارهای گرافیكی و نرمافزارهای سهبعدی جدید هم از نظر نیازهای سختافزاری دست كمی از بازیها ندارند و تمام ایها یعنی بسیاری از كاربران باید در یكی دو سال آینده به فكر تعویض پردازنده گرافیكی خود باشند. اما انتخاب بین این همه گزینه متفاوت و درعین حال مشابه میتواند كمی دشوار باشد؛ به همین دلیل بهترین انتخابها برای بودجهها و نیازمندیهای مختلف را یكجا به شما معرفی میكنیم تا بتوانید سریعتر و بهتر تصمیم بگیرید.
جایگزینی برای پردازنده گرافیكی داخلی سیستم
این كارت گرافیكی با حافظه دوگیگابایتی از نوع DDR5 عملكرد خوب و قیمت بسیار معقولی دارد، اما نباید از آن انتظارهای بیموردی مثل اجرای بازیهای سنگین در كیفیت 1080p داشته باشید. در بهترین حالت ممكن است بتوانید بازیهای بسیار سبك را با كیفیت HD یا 720p بازی كنید.
بسیاری از بازیهای حجیم و سنگین جدید آنقدر كند اجرا میشود كه تقریبا ارزش امتحان كردن را هم نخواهد داشت. یادتان باشد این كارت قرار است مشابه Nvidia MX250 برای لپتاپهای سبك باشد. اگر یك دسكتاپ قدیمی با پردازنده گرافیكی داخلی یا onboard مثل Intel HD Graphics دارید كه میخواهید با آن بازی كنید، ولی از نسل جدید رابطهای برنامهنویسی گرافیكی مثل DirectX12 یا Vulkan پشتیبانی نمیكند یا فقط میخواهید عملكرد بهتری داشته باشد، این كارت انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
این رده از كارتهای گرافیكی مصرف پایینی هم دارند و احتمالا مجبور به تعویض پاور سیستم برای تامین انرژی مورد نیاز آن نخواهید شد.
همچنین این كارتها نازك هستند و تنها یك شیار از مادربورد سیستم شما را اشغال خواهند كرد كه یك مزیت بزرگ دیگر بهخصوص برای كاربران سیستمهای قدیمیتر یا كسانی كه جای زیادی برای اضافه كردن سختافزار جدید ندارند، خواهد بود.
ویرایش تصویر و بازی با كیفیت Full HD
این كارت گرافیكی یكی از بهترین نمونههای موجود در بازار فعلی ایران است و هرچند ممكن است سرعت پردازنده آن از GeForce GTX 1060 كمتر باشد، ولی تعداد هستههای GPU آن حدود دو برابر است و بسته به انتخاب شما میتواند 4 یا 8 گیگابایت حافظه اختصاصی DDR5 داشته باشد. این تعداد هستههای بیشتر بهخصوص با ظهور فناوریهایی پیشرفتهتر پردازش موازی تصویر تاثیر خود را نشان میدهند، چراكه با وجود قیمت كمتر، عملكرد بهتری از خود نشان میدهد. درواقع نزدیكترین رقیب این كارت را باید GeForce GTX 1060 Ti بدانیم كه وقتی بدانید چقدر قیمت بالاتری دارد بیشتر به ارزش عملكرد RX 580 پی خواهید برد. نكته دیگر این محصول، مناسب بودن آن برای استفاده بهعنوان كارت گرافیكی اكسترنال یا eGPU در سیستمهای مك است. در واقع اگر لپتاپ یا سیستم مك قدیمی شما (كه از رابط Thunderbolt 3 پشتیبانی میكند) نیاز به كمی تقویت برای عملكرد بهتر دارد و قصد تهیه سیستم جدیدی هم ندارید، یك كار بسیار منطقی استفاده از یك كارت گرافیكی RX 580 یا RX 5500 XT با یك آداپتور eGPU خواهد بود. البته به این نكته هم باید توجه داشته باشید كه از این پردازنده گرافیكی بهصورت داخلی در برخی مدلهای مكبوك پرو سال 2018 هم استفاده شده و قبل از انجام هر كاری مطمئن شوید كه سیستم خودتان همین پردازنده گرافیكی را ندارد.
ارتقای محسوس با كمی بودجه بیشتر
اگر بتوانید بودجهتان را كمی افزایش دهید، میتوانید از یك افزایش محسوس عملكرد استفاده كنید. كارت گرافیك RX 560 از پردازنده گرافیكی Polaris 11 و 4 گیگابایت حافظه DDR5 بهره میبرد. این سختافزار به شما اجازه خواهد داد درصورت انتخاب تنظیمات متوسط در بازیهای جدید، بتوانید با كیفیت 1080p و سرعتی مناسب از آنها لذت ببرید.
یكی از مزایای این كارت ارزانقیمت، عملكردی مشابه كارتهای بسیار گرانتر GeForce 1050 Ti با قیمتی بسیار كمتر است، هرچند این كارت گرافیكی مصرف بسیار بیشتری دارد كه میتواند یك نكته منفی باشد. این كارت گرافیكی بین 80 تا 110 وات مصرف دارد كه میتواند شما را مجبور به تهیه یك واحد تامین توان جدید فقط برای تامین نیاز این ارتقای سختافزاری كند، اما بهطور كلی میتوان گفت به نسبت افزایش قیمت جزئی نسبت به GT 1030 و بهخصوص در صورت اوركلاك كردن پردازنده، میتوانید افزایش محسوسی در كیفیت گرافیكی بازیها و عملكرد كلی سیستم خود مشاهده كنید.
بازی با وضوح 1440p و كارهای گرافیكی سنگین
برای كاربران جدیتر و كسانی كه به اجرای بازیهای سنگین با كیفیت بالاتر از Full HD تمایل دارند، ولی خیلی به 4K فكر نمیكنند انتخابی بهتر از 2060S نخواهند داشت.
به گفته Nvidia، این كارت گرافیكی عملكردی مشابه RTX 2070 دارد كه بسیار گرانتر است و همانطور كه از RTX در بین كد نام آن مشخص است، از مجموعه فناوریهای موسوم به Ray Tracing نیز برخوردار است كه باعث میشود بتوانید از آخرین قابلیتهای موجود گرافیكی در بازیهای نسل جدید لذت ببرید. 8 گیگابایت حافظه اختصاصی DDR6 و 2176 هسته CUDA به این معنی است كه تا دو سه سال خیالتان از بابت قدیمی شدن سختافزار راحت خواهد بود و میتوانید به راحتی عناوین سنگین و كارهای گرافیكی سنگین را اجرا كنید. البته این همه عملكرد بهتر بهایی هم دارد و آن مصرف انرژی بسیار بیشتر آن است كه میتواند به 175 وات برسد و نیازمند تدبیرهای خاص برای خنككاری و تامین انرژی است. البته قاعدتا كاربرانی كه دنبال یك كارت گرافیكی با قیمت یك لپتاپ میانرده میروند احتمالا مشكلی با تعویض یا تهیه پاور و كیس مناسب با تجهیزات تهویهای كافی نخواهند داشت.
خشایار مریدپور - ضمیمه کلیک روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: