تغذیه برای مبتلایان به ویتیلیگو چگونه باید باشد؟

حتما نام بیماری ویتیلیگو را شنیده اید، یک بیماری پوستی که به دلیل خودایمنی بدن نسبت به خود به وجود می آید.
کد خبر: ۱۲۶۱۰۱۲

به گزارش جام  جم  آنلاین، بیماری ویتیلیگو یک اختلال تولید رنگدانه است که در آن ملانوسیت‌ها (سلولهایی که رنگدانه تولید می‌کنند) در قسمت‌هایی از پوست، غشاهای مخاطی و شبکیه تخریب شده‌اند. در نتیجه لکه‌های سفیدپوست درنواحی مختلف بدن ظاهر می‌شوند.

به ظاهر برای این بیماری درمانی وجود ندارد اما نباید فراموش کرد که ویتیلیگو یک بیماری صد در صد بی خطر و البته غیرقابل واگیر است.

در این رابطه دکتر شادی مظلومی متخصص پوست و مو به خبرنگار جام جم آنلاین گفت: ویلیتیگو گاهی اوقات روی روحیه افراد تاثیرگذار است چرا که ظاهر شدن لکه های بزرگ و کوچک بر روی بدن به خصوص بر روی صورت آنها را نسبت به قرار گرفتن در جمع معذب می کند و باعث می شود مدام روی لکه های خود تمرکز کنند.

دکتر مظلومی عنوان کرد: ویتیلیگو یک زمینه ارثی و ژنتیکی دارد اما لزوما از پدر و مادر به همه فرزندان منتقل نمی شود.

وی افزود: نیازی به درمان ویتیلیگو در کودکان خردسال نیست. اگر این لکه ها برای خودِ کودک مهم بودند می توان این لکه ها را ضد آفتاب کننده های مناسب تا حدودی پوشاند.

این پزشک متخصص یادآور شد: نوعی از اشعه ماورای بنفش به نام B با طیف باریک تاثیر زیادی بر روی کمرنگ شدن لکه های روی بدن دارد. اکنون استفاده از روش های لیزری و تزریقی برای از بین بردن این لکه ها نیز باب شده است.

مظلومی با تاکید بر اینکه ویتیلیگو راه درمان قطعی ندارد افزود: تغذیه در کنترل ویتیلیگو نقش زیادی دارد. میوه های حاوی رنگدانه های پررنگ نظیر انجیر سیاه می تواند بسیار مناسب باشد.

وی با بیان اینکه استرس و نگرانی تاثیر زیادی بر روی بیماری ویتیلیگو دارد گفت: مبتلایان به ویتیلیگو باید از خوردن ماهی، ماست و دوغ پرهیز کنند. خوراکی هایی که حاوی شکر، گلوتن و GMO باشند نیز ویتیلیگو را تشدید می کند.

این پزشک ادامه داد: GMO همان ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی است. از سویی با دستور عمل هایی ساده غذایی نیز می توان مقابله بهتری با ویتیلیگو داشت.

مظلومی بیان داشت: فالوده سیب دیگر کم کم به عنوان یک روش سنتی برای مبتلایان به ویتیلیگو شناخته می شود. این فالوده شامل سیب رنده شده، عسل، گلاب و عرق بیدمشک است. برخی از لکه های پوستی با همین فالوده از بین می رود.

این پزشک یادآور شد: مصرف روزانه انار شیرین نیز بسیار مناسب است. انار کبد را تقویت می کند و تقویت شدن این عضو حیاتی بدن از بروز بیماری های پوستی و یا کنترل آن جلوگیری خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: داشتن ذخیره خونی با مصرف گوشت حاصل می شود. آهن کافی در بدن بر روی درمان ویتیلیگو تاثیر دارد هر چند باید تاکید کنم که بیماری ویتیلیگو درمان قطعی ندارد.

دکتر مظلومی در پایان گفت: استفاده از زعفران در غذا و همچنین صرف کردن صبحگاهی یک قاشق عسل نیز به بدن کمک می کند تا لکه های روی پوست را بازیابی کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها