به گزارش جام جم آنلاین ، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک امروز دوشنبه در اولین نشست خبری خود در سال جاری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، پیرامون سیاستهای این کمیته در رابطه با المپیک توکیو و تعویق یک ساله ایجاد شده در زمان برگزاری این بازیها و همچنین برنامههای پیش رو توضیحاتی داد.
اصل بر دوری از حاشیه و انسجام بود
وی در آغاز صحبتهای خود گزارشی از عملکرد کمیته ملی المپیک درسال گذشته ارائه کرد و گفت: در سال گذشته استراتژی خود را بر اساس یک استراتژی ۱۵ محوری دنبال کردیم. امسال هم تداوم برنامههای سال قبل را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: بحث انسجام و همدلی میان نهادهای ورزشی اولین نکتهای بود که به آن تاکید داشتیم. در حال حاضر میان ارکان ورزش یعنی وزارت ورزش، دو کمیته ملی المپیک و پارالمپیک، فدراسیونها و رسانهها انسجام گذاشتیم. اصل را دوری از حاشیه قرار دادیم و مبنا را بر این گذاشتیم که شرایطی ایجاد کنیم تا هیچ حاشیهای نداشته باشد.
۱۰۰ دیدار بین المللی برای جلب حمایت از ایران داشتم
رئیس کمیته ملی المپیک تشکیل ستاد عالی را در راستای ایجاد تک صدایی در مدیریت ورزش قهرمانی عنوان کرد و با یادآوری اینکه اولین جلسه این ستاد فردا سه شنبه برگزار میشود، گفت: هدف از تشکیل این ستاد، سیاست گذاری واحد در ورزش است. طی دو سال گذشته این مسیر پاسخ داد. برای بازیهای آسیایی، المپیک آرژانتین و المپیک توکیو در این ستاد اهداف را دنبال کردیم.
صالحی امیری دیپلماسی ورزشی را دیگر برنامه اجرا شده از سوی کمیته ملی المپیک طی سال گذشته عنوان کرد و گفت: حدود ۱۰۰ دیدار با مقامات ارشد ورزشی اعم از کمیته بین المللی المپیک و فدراسیونهای جهانی داشتم و سعی کردم مواضع ایران را مشخص و حمایتهای لازم را داشته باشیم. سعی داشتیم فشارهای کاذب مانند فشاری که از سوی فدراسیون جهانی جودو وارد بود را کم کنیم. رئیس این فدراسیون به دنبال یک هدف سیاسی برای تعلیق جودو ایران بود اما سعی کردیم با دیدارهای مختلف از حقانیت جودو و ورزش ایران دفاع کنیم و تعلیق را بشکنیم. البته دادگاه تصمیم گیری ۲۰ فروردین ماه بود و تا اطلاع ثانوی به تأخیر افتاد.
به فدراسیونها کمکهای خارج از بودجه هم داشتیم
رئیس کمیته ملی المپیک مروری هم بر وضعیت مالی این کمیته در سال گذشته با توجه به شرایط اقتصادی کشور داشت. وی گفت: با وجود همه محدودیتها و به واسطه برخی اقدامات مانند جذب اسپانسر، به هدف گذاری بودجهای رسیدیم طوری که صد درصد بودجه فدراسیونها را پرداخت کردیم. ضمن اینکه کمکهای خارج از بودجه مصوب هم داشتیم.
وی با بیان اینکه باور داریم نیاز فدراسیونها بیش از بودجهای است که در اختیارشان گذاشته شد، به شفاف سازی کمیته ملی المپیک در این زمینه اشاره کرد و اینکه این کار میتواند مسیر را برای اعتماد سازی هموار کند. طی دو سال گذشته این مسیر را طی کردیم. در سال پیش رو هم شفافتر از همیشه عمل خواهیم کرد.
دنبال تبدیل ورزشگاه امجدیه به موزه هستیم
رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه به ضرورت راه اندازی موزه ملی ورزش که سال گذشته انجام شد، اشاره کرد و گفت: این افتتاح آغاز راهی برای برنامه اصلی در رابطه با موزه بود. میخواهیم موزه را در وسعت بزرگتری گسترش دهیم. فعلاً ۳ هزار شیء از قهرمانان به یادگار گرفته شده اما ورزشکاران به مرور گرایش بیشتری به آن پیدا کردهاند. موزه، قطب فرهنگی ورزش است.
وی یادآور شد: پیشنهاد کردیم که ورزشگاه امجدیه (شهید شیرودی) به یک موزه تبدیل شود البته با حفظ ساختار فعلی اما باید بخشهایی از آنکه تخریب شده است، ترمیم و بازسازی شود. این پیشنهاد را مطرح و پیگیری کردهایم. نشستی هم با وزیر داشتهایم. مدیریت شرکت توسعه به دنبال اجرای این طرح است. با موزه افتتاح شده در محل کمیته که به صورت بسته است و موزه امجدیه به عنوان موزه روباز، به مجموعه فرهنگی کاملی در ورزش دست پیدا میکنیم که حتی میتواند محل بازدید گردشگران خارجی هم باشد.
سالی ۵ میلیارد تومان برای زیرساختها هزینه میکنیم
به گزارش خبرنگار مهر، تشکیل و راه اندازی کمیسیونهای مختلف به عنوان اتاق فکر و عبور نظام تصمیم گیری کمیته ملی المپیک در این کمیسیونها، موضوع دیگری بود که صالحی امیری از آن به عنوان بخشی از فعالیتهای این کمیته در سال ۹۸ یاد کرد با این توضیح که در کمیته ملی المپیک هیچ تصمیمی به صورت فردی اتخاذ نمیشود.
رئیس کمیته ملی المپیک توسعه زیر ساختی را به عنوان بخشی دیگر از فعالیتهای اجرا شده در بدنه این کمیته طی سال گذشته عنوان کرد و گفت: در این زمینه ۵ میلیارد تومان هزینه شد. امسال هم مشابه همین رقم هزینه خواهد شد. در کل برنامه داریم که طی چهار سال، ۲۰ میلیارد تومان برای بازسازیها هزینه شود و اینگونه به توسعه زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری دست یابیم.
اقدامی برای ثبت تاریخ ورزش نشده بود
صالحی امیری با اشاره به حضور موفقیت آمیز ایران در بازیهای ساحلی جهان در سال گذشته، تاکید کرد: برای حضور در بازیهای چین که قرار است امسال برگزار شود نیز اقدامات اولیه در حال انجام است.
وی از تاریخ شفاهی ورزش هم یاد کرد و گفت: زمان میگذرد و آنچه از ورزش میماند، خاطرات است. تاکنون اقدامی برای ثبت این تاریخ نشده بود اما سال گذشته تاریخ شفاهی را به عنوان یک تم علمی شروع کردیم. در این زمینه بعد از انقلاب تجربههای خوبی داشتیم، از این تجربهها در ورزش استفاده کردیم.
روز خداحافظیام هم پاسخگو خواهم بود
اهمیت و جایگاه رسانه در فعالیتهای ورزشی و انعکاس آنها نیز موضوعی بود که رئیس کمیته ملی المپیک به آن پرداخت و گفت: معمولاً زمانی از رسانه یاد میشود که به آن نیاز است در حالی که رسانه در همه زمانها باید حضور داشته باشد و بتواند آزادانه نقد کند. مدیران هم بپذیرند که در اتاق شیشهای هستند و باید نقدها را بپذیرند. من از ابتدا پاسخگو بودم و روز خداحافظی هم این کار را انجام میدهم.
به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا صالحی امیری در ادامه نشست ویدئو کنفرانس خود از محل کمیته ملی المپیک به پرسشهای مطرح از طرف خبرنگاران پاسخ داد.
تعویق المپیک برای ایران فرصت بود نه تهدید
وی ابتدا در مورد تعویق المپیک و مزایا و مضراتی که برای ورزش خواهد داشت، گفت: تعویق المپیک زیانی برای ورزش ایران نداشت. البته من از منظر فرصت و تهدید می گویم، این تعویق برای ما فرصت بود نه تهدید چون یک سال برای برگزاری اردوها و ایجاد شرایط ایده آل زمان داریم. همچنین با چند مسئله حساس مانند مصدومیت سهراب مرادی، حسن یزدانی و حمیده عباسعلی مواجه بودیم. با تعویق المپیک، زمان مناسب برای بازگشت به تمرین و بهبودی کامل این افراد ایجاد شده است.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه به سلامت ورزشکاران اهمیت بیشتری میدهیم، گفت: علاوه بر ایران خیلی از کشورهای دیگر هم متقاضی تعویق المپیک بودند. البته ایران خیلی از زودتر از این کشورها درخواستش را مطرح کرد. وقتی کمیته بین المللی المپیک تعطیل شد و خیلی از کشورهای مطرح از حضور در بازیها امتناع کردند، نخست وزیر ژاپن متقاعد شد که کوتاه بیاید. ضمن اینکه الان شرایط مشابه برای همه کشورها ایجاد شده است.
۱۰ تا ۲۰ سهمیه دیگر المپیک میگیریم
وی با تاکید بر اینکه ۵۲ سهمیه ایران قطعی و به قوت خود باقی است، گفت: پیش بینی سرپرست کاروان ایران این است که بین ۱۰ تا ۲۰ سهمیه دیگر میگیریم.
صالحی امیری با اشاره به بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی کمیته ملی المپیک برای سال جاری تصریح کرد: این بودجه خوبی است. از ابتدا ارتقای بودجه ۱۵۰ میلیاردی برای کمیته - به مرور و تدریجی - را در برنامه داشتیم که حالا به مرز آن نزدیک شدهایم. البته کنار این بودجه، ارز لازم را هم در اختیار داریم. این ارز در گاوصندوق کمیته است و مشکلی از این حیث برای المپیک نداریم. در کل اینکه از تعویق المپیک ضرر نکردیم چون اگر هزینهای شده، بابت آن ۵۲ سهمیه گرفتهایم.
حقوق المپین ها تا تیرماه پرداخت میشود
رئیس کمیته ملی المپیک همچنین در مورد حقوق المپین ها با توجه به تعویق المپیک گفت: فردا در نشست ستاد در این زمینه تصمیم گیری میشود. طبق برنامه اولیه این حقوق تا تیرماه امسال پرداخت میشود. البته ۱۰ ورزشکار هم از سوی کمیته بین المللی المپیک بورسیه شدهاند که حقوق آنها هم محفوظ است.
هماهنگی من با وزارت ورزش صوری نیست
وفاق کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و اینکه در رابطه با برخی فدراسیونها مانند دوومیدانی این وفاق میان دو نهاد اصلی ورزش وجود نداشت، موضوعی بود که صالحی امیری در مورد آن اینگونه توضیح داد: هیچ گاه از اخلاق دور نمیشویم. مدیران دو دستهاند؛ مدیرانی که میمانند علی رغم اینکه روی صندلی نیستند و مدیرانی که با پایان دوره خود کنار میروند. هماهنگی من با وزارت ورزش حقیقی است نه صوری.
از کیهانی حمایت نکردهام
صالحی امیری افزود: در مورد ریاست فدراسیون دوومیدانی هم آخرین جمع بندی من با سلطانی فر یک جمله بود و اینکه از هیچ فردی حمایت نخواهیم کرد و اینکه هر یک از دو کاندیدای موردنظر - کیهانی و داوری - رأی بیاورند، حمایت میشوند. در مورد کیهانی با واسطه یا بی واسطه حمایت نداشتهام. دلیل این است که رئیس کمیته ملی المپیک نباید هزینه اشخاص شود.
وی همچنین در مورد لغو انتخابات دوومیدانی از اقدام وزارت ورزش و شجاعت معاون این وزارتخانه (علی نژاد) در اعلام این موضوع حمایت کرد و ادامه داد: ابطال انتخابات نه در دفاع از کیهانی بود و نه در جهت تخریب داوری. به خاطر کرونا همه اعضا نتوانستند در مجمع حاضر شوند و به همین خاطر رأی گیری مشخص نشد.
رد تعویق دو ساله بازیهای المپیک
رئیس کمیته ملی المپیک موضوع مطرح مبنی بر اینکه احتمالاً المپیک دو سال به تعویق بیفتد را رد کرد و گفت: طبق اعلام رسمی IOC بازیهای المپیک توکیو اول تا ۱۷ مردادماه سال آینده برگزار میشود. البته مسئولان ژاپنی گفتهاند شاید کرونا تا ۲۰۲۱ از منطقه خارج نشود و شاید بازیها به ۲۰۲۲ موکول شود. البته این یک نظر شخصی بود.
صالحی امیری در عین حال تاکید کرد: قرار است تا ۱۰ روز دیگر در رابطه با موارد مختلف پیرامون المپیک - در بازه زمانی جدید- مانند تهیه بلیت، ثبت نام و.... از طرف مسئولان کاروان به صورت رسمی ارائه شود. در حال حاضر هم سیاست قطعی مبنی بر برگزاری بازیها در مردادماه سال آینده است.
تمرین المپینها بعد از مجوز ستاد مقابله با کرونا شروع میشود
وی درمورد راهکار پیشنهادی کمیته ملی المپیک برای چگونگی پیگیری تمرینات المپین ها گفت: بر اساس راهکارهای ستادمقابله با کرونا برنامههای خود را پیش می بریم. هر روزی این ستاد اجازه بدهد، برنامههای خود را شروع میکنیم. فعلاً تا پایان فروردین ماه اجازه هیچ فعالیتی نداریم. باید منتظر دستورالعمل ستاد برای اردیبهشت ماه باشیم.
رئیس کمیته ملی المپیک اظهار کرد: البته در برخی موارد اینگونه عنوان شده که شرایط برای تمرین انفرادی مهیا شود اما در برخی رشتهها مانند کشتی واقعاً این موضوع امکان پذیر نیست. وقتی آکادمی بازگشایی شود، نمیتوان آن را به صورت شخصی در اختیار ورزشکاری قرار داد. در هر صورت در نشست روز سه شنبه ستاد عالی در این زمینه هم بحث خواهیم داشت.
اردیبهشت ماه اولین واریزی بودجه به فدراسیونها
صالحی امیری همچنین در مورد اولین واریزی بودجه سال جاری این کمیته خاطرنشان کرد: منطق بودجه اینگونه است که فروردین ماه، دولت حقوق و مزایا میدهد و اردیبهشت ماه اولین مرحله بودجه واریز میشود. بنابراین فکر میکنیم اولین پرداختی ما به فدراسیونها اردیبهشت ماه خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد