دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین ، این شرایط به خصوص در بیمارانی دیده می شود که به طیف های شدید کرونا مبتلا شده اند و به قول معروف از آن دنیا برگشته اند. حالا این افراد روان آشفته ای دارند و حجم بالایی از بی قراری و استرس را تحمل می کنند. برای این افراد چه باید کرد؟
دکتر اصغر کیهان نیا روان شناس و مشاور خانواده در گفت و گو با جام جم آنلاین عنوان کرد: یکی از آسیب پذیرترین افراد در مقابله با کرونا کسانی هستند که بیماری های پیش زمینه ای یا انواع دیگر بیماری ها را تحمل می کنند. بدن این افراد ضعیف است و در مقابل کرونا قدرت مقاومت ندارند.
کیهان نیا گفت: متاسفانه بسیاری از این افراد فوت می کنند و اگر هم بهبود پیدا کنند دوره بدی را خواهند داشت. برخی از این عوارض روی مغز افراد تاثیرگذاری دارد.
این روان شناس افزود: توصیه می کنم افراد استرس و ترس را کنار بگذارند. بسیاری افراد این استرس و ترس را به این دلیل دارند که به ابتلای مجدد فکر می کنند. این شرایط بد باید به هر شکل ممکن از فرد دور شود.
این مشاور خانواده در ادامه گفت: فرد با دو مشکل روبرو است. یکی اینکه با خودش می گوید ممکن است دوباره مبتلا شوم. یکی دیگر اینکه با خودش گمان می کند عوارضی که این بیماری در بدن او باقی گذاشته ممکن است تاثیراتی روی زندگی او بگذارد و اشکالاتی در روند عادی او به وجود بیاورد.
وی اذعان داشت: فردی که از این بیماری بهبود یافته است و یا حتی سایر افرادی که مبتلا نشده اند باید برای این روزهای خود برنامه ریزی داشته باشند. این برنامه ریزی باید ساعات مفید شبانه روز فرد را در نظر بگیرد تا ذهن او مشغول موضوعات منفی و استرس زا نشود.
کیهان نیا تاکید کرد: فرد برای اینکه پروسه را خوب طی کند باید دستورالعملهایی را مد نظر داشته باشد. نخست اینکه به اخبار کرونایی توجه نکند مگر اینکه هشدارهای بسیار مهمی در رابطه با کرونا داده شود. برخی از کانال ها اخبار مربوط به کرونا را به شکلی بسیار بد بازتاب می دهند که به این اخبار نباید توجهی داشت.
این روان شناس ادامه داد: نکته دیگر در رابطه با شرایط روحی و روانی این روزها این است که افراد مختلف تا جایی که می توانند ورزش کنند. ورزش اندورفین مغز را آزاد می کند که این آزادسازی باعث می شود فرد روحیه بهتری داشته باشد.
وی بیان داشت: خنده درمانی بسیار مهم است. خنده چه واقعی باشد و چه غیرواقعی منجر به آزادسازی اندورفین و سروتونین از مغز می شود. با آزادسازی این دو سرخوشی، تحرک و شادابی در فرد به وجود می آید.
کیهان نیا یادآور شد: خوب می دانیم افراد تا جایی که می توانند باید از معاشرت با دیگران خودداری کنند چرا که شاید افرادی ناقل ویروس کرونا باشند و ما ندانیم.
وی گفت: باید سعی بر این شود که از نفوذ اخبار نامطلوب سایت ها و خبرگزاری ها و شبکه های اجتماعی به درون خانواده جلوگیری شود. برخی از اخباری که منتشر می شوند تزریق کننده ناامیدی هستند.
این روان شناس و مشاور خانواده عنوان کرد: افراد به خصوص کسانی که بیماری کرونا را پشت سر گذاشته اند به هیچ عنوان به موسیقی حزن انگیز گوش ندهند و توجهی هم به صفحه حوادث روزنامه ها نداشته باشد. فردی که کرونا را پشت سر گذاشته آسیب پذیر است و به سرعت تحت تاثیر قرار می گیرد. این افراد حتی از تماشای فیلم های غم انگیز و خشونت آمیز دوری کنند.
وی تاکید کرد: باید معاشرت با کسانی صورت بگیرد روحیه بالایی دارند نه افرادی که به اصطلاح «نق نقو» و منفی هستند. افراد مایوس، ناامید و منفی گرا تاثیر بدی بر روی روحیه افراد می گذارند.
این روان شناس در پایان گفت: اگر به مجموعه این موارد توجه شود یک فرد مبتلا به کرونا و یا فردی که بیماری را پشت سر گذاشته می تواند به سلامت این دوره را طی کند و به روال طبیعی زندگی خود برگردد.
هیلدا حسینی خواه / جام جم آنلاین
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد