در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، این واکسن که دو دوز آن باید تزریق شود روی ۳۰ هزار داوطلب تست شده و تاکنون نتایج ایمنی داشته است.
شرکت مدرنا میگوید دادههای آزمایش بالینی فاز سه یا مرحله سوم واکسن کووید ۱۹ این شرکت نشان میدهد که این واکسن بیش از ۹۴ درصد در جلوگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ موثر است. نتیجهای که «استفان بنسل» مدیر عامل این شرکت آن را «تغییر دهنده بازی» نامیده است.
بررسی های آزمایش بالینی مرحله سوم، ۹۵ مورد ابتلا به کووید ۱۹ را در بین ۳۰ هزار شرکت کننده در این آزمایش ارزیابی کرده است.
مدرنا که واکسن خود را با همکاری انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی تولید کرده، میگوید که ۹۰ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در گروه دارونما در مقابل پنج مورد در گروهی که این واکسن دو دوزه را دریافت کردهاند، مشاهده شده است و این یعنی اثربخشی این واکسن ۹۴.۵ درصد تخمین زده میشود.
پس از اعلام این خبر، سهام شرکت مدرنا در معاملات پیش از بازار بیش از ۱۷ درصد جهش کرده است.
این خبر در پی خبر مشابه هفته گذشته از آزمایش واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزر (Pfizer) منتشر شده که اثربخشی آن ۹۰ درصد اعلام شده بود.
براساس اطلاعات جمعآوری شده توسط دانشگاه «جانز هاپکینز» تاکنون بیش از ۵۴.۴ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدهاند و بیش از ۱.۳ میلیون نفر نیز کشته شدهاند.
«بنسل» در بیانیهای گفت: این یک لحظه محوری در توسعه واکسن بالقوه کووید ۱۹ ما است. ما این ویروس را از اوایل ژانویه تعقیب کردیم تا بتوانیم هرچه سریعتر و بیشتر از مردم در سراسر جهان محافظت کنیم. در کل ما میدانیم که گذر هر روز از اهمیت ویژهای برخوردار است. این تجزیه و تحلیل موقت و مثبت، حاصل از مطالعه فاز ۳ ما است که اولین اعتبار بالینی را به ما داده است مبنی بر اینکه واکسن ما میتواند از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از جمله ابتلای شدید به آن جلوگیری کند.
کمپانی مستقر در کمبریج، ماساچوست نیز اظهار داشت که هیچ نگرانی قابل توجهی در مورد ایمنی این واکسن وجود ندارد و افزود که واکسن به طور کلی ایمن است، چرا که اکثر عوارض جانبی در دریافت کنندگان این واکسن، برچسب خفیف یا متوسط دارد. این عوارض جانبی شامل درد در محل تزریق و بعد از تزریق دوز دوم، خستگی، درد عضلانی و سردرد است.
«بنسل» گفت: دانستن اینکه ما واکسنی داریم که به بیشتر افرادی که آن را دریافت می کنند، کمک میکند، احساس فوق العادهای است.
وی افزود: با نرخ اثربخشی ۹۵ درصدی، من فکر میکنم این واکسن یک تغییر دهنده بازی است.
«بنسل» گفت که این شرکت قصد دارد این واکسن را خیلی زود روی نوجوانان آزمایش کند و به دنبال آن روی کودکان زیر ۱۲ سال نیز آزمایش شود.
وی گفت: ما باید بسیار بسیار دقیق باشیم، زیرا ایمنی اولویت شماره یک است.
سرمایه گذاران پس از اینکه هفته گذشته اعلام شد واکسن کرونای فایزر بیش از ۹۰ درصد موثر است، انتظار داشتند که واکسن مدرنا نیز بسیار کارآمد باشد، چرا که واکسن مدرنا نیز مانند فایزر از فناوری «آر ان ای پیام رسان» یا «mRNA» استفاده میکند. این رویکرد جدیدی برای واکسنها است که از مواد ژنتیکی برای ایجاد پاسخ ایمنی استفاده میکند.
«مدرنا» میگوید این واکسن در دمای دو تا هشت درجه سانتیگراد که دمای یک یخچال خانگی استاندارد یا یک یخچال پزشکی است تا ۳۰ روز پایدار باقی میماند. همچنین تا شش ماه در منفی ۲۰ درجه سانتیگراد قابل نگهداری است و سالم میماند. برای مقایسه باید گفت که واکسن «فایزر» برای نگهداری و جابجایی نیاز به دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد دارد.
این واکسن همچنین توزیع گستردهتری در مقایسه با واکسن «فایزر» خواهد داشت و نیاز به رقیق سازی قبل از واکسیناسیون ندارد.
طبق گزارش «مدرنا»، حدود ۳۷ درصد از شرکت کنندگان در آزمایش مرحله سوم این واکسن از جمعیتهای جوانتر بودند و ۴۲ درصد دارای شرایط یا سنینی بودند که آنها را در معرض خطر ابتلای شدید به بیماری قرار میداد. نسبت مردان به زنان در این آزمایش ۵۳ به ۴۷ است.
از ۹۵ مورد ابتلا به کووید ۱۹، ۲۰ شرکت کننده از جوامع متنوعی هستند، از جمله ۱۲ نفر اسپانیایی تبار، چهار آفریقایی-آمریکایی، سه آسیایی-آمریکایی و یک نفر چند نژادی. ۱۵ نفر نیز بالای ۶۵ سال سن داشتند.
«مدرنا» میگوید قصد دارد در هفتههای آینده برای دریافت مجوز استفاده اضطراری از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اقدام کند. به گفته این شرکت، آزمایشهای مربوط به ایمنی و کارآیی این واکسن همچنان ادامه خواهد داشت.
این شرکت میگوید انتظار دارد در پایان سال جاری تقریباً ۲۰ میلیون دوز واکسن آماده ارسال در ایالات متحده داشته باشد. طبق این گزارش، تولید ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد دوز در سطح جهان در سال ۲۰۲۱ مورد هدف است.
این شرکت قبلاً توافق نامههای عرضه در آمریکای شمالی، خاورمیانه و سایر مناطق جهان را منعقد کرده است. از جمله در ماه اوت اعلام کرد که با دولت ایالات متحده برای تهیه ۱۰۰ میلیون دوز واکسن به توافق رسیده است.
این معامله به دولت فدرال امکان خرید حداکثر ۴۰۰ میلیون دوز اضافی را نیز میدهد. «مدرنا» در آن زمان گفت ایالات متحده پیش از این ۹۵۵ میلیون دلار در تولید واکسن بالقوه این شرکت سرمایهگذاری کرده بوده است و مبلغ کل سرمایهگذاری خود را به ۲.۴۸ میلیارد دلار رسانده است.
«مدرنا» در ماه اوت اعلام کرد که برای هر دوز از واکسن خود بین ۳۲ تا ۳۷ دلار بودجه دریافت میکند. این شرکت گفته است که در حال مذاکره برای توافق نامههای با حجم بیشتر است تا واکسن را با قیمت پایین تری ارائه دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد