خطیب‌زاده:

پس از چهار سال جنگ اقتصادی علیه مردم ایران، اعتماد به آمریکا امکان‌پذیر نیست

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با شبکه سی ان ان تأکید کرد که پس از چهار سال جنگ بی‌وقفه اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران، امکانپذیر نیست که جمهوری اسلامی به واشنگتن اعتماد کند.
کد خبر: ۱۳۱۰۱۱۹
به گزارش جام جم آنلاین ، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با «کریستین امانپور» مجری شبکه «سی ان ان» بار دیگر تأکید کرد که نیازی به مذاکره با آمریکا نیست.
 
مذاکرات وین نشان داد که امکان پیشرفت وجود دارد
 
وی در آغاز مصاحبه در خصوص روند مذاکرات برجامی اخیر در «وین» تصریح کرد: «روند مذاکرات در وین در مسیر درستی قرار گرفته است و گروه ۴+۱ اقدامات مثبتی را در مذاکرات وین در پیش گرفتند و و مذاکرات وین نشان داد که حصول پیشرفت امکانپذیر است».

سخنگوی وزارت خارجه ایران سپس ادامه داد: «جریان مثبتی که گروه 1+4 در مذاکرات وین به وجود آورد، در صورت آمادگی آمریکا برای عمل به تعهداتش ذیل برجام، قابل حفظ است».

اعضای دولت بایدن به جای برجام بیشتر به سیاست‌های شکست‌خورده ترامپ علیه ایران متعهدند
خطیب‌زاده با تأکید بر لزوم فاصله گرفتن دولت بایدن از سیاست‌های شکست‌خورده ترامپ علیه جمهوری اسلامی گفت: «به نظر می‌رسد که اعضای دولت فعلی آمریکا به جای توافق هسته‌ای ایران که مربوط به دوران ریاست‌جمهوری اوباما است، بیشتر به تحریم‌های دوران ترامپ (علیه ایران) متعهد هستند. به نظر من بایدن باید یک تصمیم سیاسی اتخاذ کند مبنی بر اینکه آیا قصد دارد توافق هسته‌ای را با سیاست‌های شکست‌خورده تحریمی ترامپ (علیه ایران) در معرض خطر قرار دهد یا اینکه قصد دارد از این سیاست‌های شکست‌خورده فاصله بگیرد؟».

وی در ادامه با تکرار مواضع ایران در قبال برجام گفت: «ایران همواره در خصوص برجام موضع روشن و واضحی داشته است. مذاکرات جدی میان ایران و 1+5 (برای حصول برجام) صورت گرفت و ....پس از مهر و امضای برجام، ما این توافق را اجرا کردیم و از آن زمان همواره به وضوح اعلام کردیم که همه باید به تعهداتشان پایبند باشند و ایران حتی پس از خروج آمریکا از برجام نیز با حسن نیت و به طور کامل به تعهداتش پایبند بود».
 
موضع ایران کاملاً روشن است، تمام تحریم‌های غیرقانونی آمریکا باید لغو شد
 
خطیب‌زاده سپس در ادامه افزود: «ما به طور واضح اعلام کردیم که تمامی تحریم‌هایی که به صورت غیرقانونی علیه ایران اعمال شده، دوباره اعمال شده و دوباره برچسب‌گذاری شده باید به صورت یکجا لغو شود و ایران باید لغو تحریم‌ها را تأیید کند. این موضع کاملاً صریح ایران است و نه تنها منطقی است بلکه مسیر قابل اجرا برای بازگشت کامل آمریکا به تعهدات برجامی است».

پس از ۴ سال جنگ بی‌وقفه اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران، اعتماد به واشنگتن امکانپذیر نیست
 
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص بی‌اعتمادی دولت و مردم ایران به واشنگتن گفت: «آمریکا برجام را نقض کرده و این کشور است باید آن را ترمیم کند. آنها می‌دانند که چه اقداماتی را برای ترمیم این توافق باید انجام دهند. پس از چهارسال جنگ اقتصادی بی‌وقفه آمریکا علیه مردم ایران، امکانپذیر نیست که ایران به آمریکا اعتماد کند».

دولت بایدن به صورت عملی نه روی کاغذ باید نشان دهد در صدد تغییر مسیر اشتباه ترامپ است
 
خطیب‌زاده سپس تأکید کرد که این دولت بایدن است که موظف است مسیر اشتباه ترامپ در قبال ایران را تغییر دهد و در این خصوص توضیح داد: «از نظر منطقی به دولت بایدن بستگی دارد که به همه نشان دهد که قصد دارد مسیری را که ترامپ (علیه ایران) آغاز کرد، تغییر دهد. پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۵، ایران اولین طرفی بود که برجام را اجرا کرد و آژانس پس از چندین راستی‌آزمایی در سال ۲۰۱۶ تأیید کرد که آمریکا تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرده است که این (لغو تحریم‌های ایران) حتی در دوران اوباما نیز تحقق نیافت اما این بار آمریکا باید به صورت عملی و نه فقط بر روی کاغذ به همه نشان دهد که در صدد تغییر مسیر ترامپ است و قصد دارند که به صورت کامل و با حسن نیت برجام را اجرا کنند».

در صورت لغو تمامی تحریم‌های آمریکا، اقدامات برجامی ایران قابل بازگشت است
 
وی بار دیگر تأکید کرد: «ایران مسیر حفظ برجام را هموار کرده است و آمریکا دقیقاً می‌داند که ایران چه اقداماتی را برای حفظ برجام انجام داده است و هم‌اکنون آمریکا باید به صورت قابل اثبات تمامی تحریم‌ها (علیه ایران) را لغو کند و ایران بر اساس راستی‌آزمایی‌های خود آمادگی دارد که نه تنها اقدامات اصلاحی که در واکنش به تحریم‌های آمریکا برداشته را متوقف کند بلکه این اقدامات را معکوس کند و تمامی اقداماتی که ایران انجام داده است، بازگشت‌پذیر است».

نیازی به مذاکره جدید با آمریکا نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص برخی گمانه‌زنی‌ها در خصوص احتمال مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا گفت: «هیچ مذاکرات مستقیم و غیرمستقیمی در وین و هیچ جای دیگری میان ایران و آمریکا وجود نداشته است زیرا نیازی به مذاکره جدید وجود ندارد زیرا ما با جزئیات کامل درباره برجام مذاکره کردیم».

هیچ مذاکرات مستقیم و غیرمستقیمی بین ایران و آمریکا وجود ندارد
 
خطیب‌زاده سپس در خصوص هدف مذاکرات کنونی کمیسیون مشترک برجام گفت: «آنچه در حال حاضر که گروه ۱+۴ و ایران در قالب نشست کمیسیون برجام انجام می‌دهد، مشخص کردن لیست کامل تحریم‌هایی است که ایالات متحده باید لغو کند. گروه ۱+۴ کانال‌هایی را برای گفت‌وگو با ایالات متحده درباره تفکرات آن‌ها دارند. آمریکا باید متوجه باشد که ما می‌توانیم اجرای آن‌ها به تعهدات برجامی‌اشان را راستی‌آزمایی کنیم. آمریکا زمانی‌ می‌تواند وارد گفت‌وگوها شود که به برجام بازگردد و در میز مذاکرات برجام حضور داشته باشد و آن زمان گفت‌وگوها ادامه خواهد داشت اما تا آن زمان هیچ مذاکره و گفت‌وگوی مستقیم و غیرمستقیمی بین آمریکا و ایران وجود نخواهد داشت».

مسئله موشک یک موضوع دفاعی است، ایران حاضر به مصالحه درباره مسئله امنیت ملی نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی مبنی بر امکان مذاکره ایران در خصوص مسائل موشکی و منطقه‌ای تأکید کرد: «هیچ کشوری در کره زمین حاضر نیست بر سر مسائل موضوعات مربوط به امنیت ملی مصالحه کند و مسئله موشکی یک مسئله دفاعی است و هیچ‌کس حاضر نیست درباره آن گفت‌وگو کند».

خطیب‌زاده سپس ادامه داد: «اگر کشورهای همسایه ما حاضر به گفت‌وگو درباره میلیون‌ها دلاری شوند که صرف تجهیزات نظامی آمریکا می‌کنند که روانه منطقه ما می‌شود و اگر آمریکا آمادگی دارد، فروش تجهیزات نظامی به منطقه را متوقف کند و اگر طرف مقابل آمادگی دارد درباره این مسائل وارد گفت‌وگو شود، طی زمان مشخص خواهد شد و ما منتظر  می‌مانیم تا ببینیم چه می‌شود».

آمریکا و رژیم اسرائیل عامل ریشه‌ای بسیاری معضلات منطقه هستند

وی در خصوص آمادگی ایران برای بحث درباره مسائل منطقه‌ای گفت: «در خصوص مسائل منطقه‌ای، اختلافات زیادی بین ما و آمریکا وجود دارد. ابایی نداریم که بگوییم که آمریکا و رژیم اسرائیل شانه به شانه یکدیگر، دلیل ریشه‌ای و اصلی بسیاری از مشکلات منطقه‌ای هستند».
 
منبع: فارس
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها