یک روز، وزیر بهداشت و درمان درباره مدیریت و اینکه به او اجازه کار ندادهاند، میگوید و روز بعد، رئیس جمهوری جواب او را میدهد.
جدال لفظی بین رئیسجمهوری و وزیر بهداشت و درمان، میتواند زنگ خطر مدیریت بحران کرونا را به صدا دربیاورد. توجه به فرماندهی واحد و یکدست در مدیریت بحران، مساله بسیار مهمی است. اینکه نظرات مدیران بحران با هم متفاوت باشد امر عجیبی نیست اما این که نظرات مخالف رسانهای شود، میتواند به مدیریت بحران کرونا ضربه بزند.
چندصدایی در مدیریت بحران کرونا باعث ایجاد ابهام میشود. ابهام میتواند مردم را در رعایت پروتکلهای بهداشتی مردد کند. حال شاهد کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط مردم هستیم.
بنابراین میتوان گفت اگر رئیسجمهوری نمیتواند با وزیر بهداشت و درمان کار کند، بهتر است شخص دیگری را جایگزین ایشان کند.
نباید فراموش کنیم نزاع بین دو مدیر ارشد، فقط به ضرر مردم است و سلامت مردم جامعه را هدف گرفته است.
بحران ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است و هر روز آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از آن بیشتر میشود. بیتوجهی به سلامت مردم و توجه به بگومگوهای سیاسی میتواند این آمار را در روزهای بعد افزایش دهد. زمان میتواند راهحل مشکلات مدیران دولتی باشد.
شرایط امروز جامعه ایرانی، شبیه شش ماه پیش جامعه آمریکاست؛ زمان انتخابات و زمانی که دو نامزد انتخاباتی، مدیریت کرونا را رها کردند و به تنشهای سیاسی پرداختند. این روزها هم مدیران دولتی بهجای مدیریت بیماری کرونا به جدال سیاسی میپردازند.
دو ماه تا زمان انتخابات ایران مانده اما از همین امروز تیرهای سیاسی به سمت مدیریت بحران کرونا رها شده است.
عقدههای سیاسی در صحنه مدیریت بحران کرونا باز شدهاند. حالا زمان حسابرسی سیاسی نیست. بهوقتش کارشناسان میتوانند به نحوه مدیریت رئیسجمهوری یا وزیر بهداشت و درمان در زمان کرونا بپردازند.
امروز همه باید تمام توانشان را متوجه مقابله با بیماری کرونا کنند. تنها راه مقابله با بیماری کرونا، فاصله گذاری اجتماعی و واکسیناسیون ملی است. در شرایطی که همه کشورها به شکل یکسان به واکسن دسترسی ندارند، فاصله گذاری اجتماعی بهترین راهحل است.
در فرانسه تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد از مردم، یک دوز واکسن تزریق کردهاند و در ژاپن هم تعداد اندکی از مردم واکسن زدهاند، بنابراین در شرایطی که در بسیاری از کشورها واکسیناسیون بهطور کامل انجام نشده است، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی تنها راهحل کاربردی و عملی است اما رعایت پروتکل های بهداشتی، عزم ملی، همکاری و مدیریت یکپارچه را میطلبد و چندصدایی و نزاع مدیران دشمن مدیریت یکپارچه بحران کروناست.
مهدی زارع - کارشناس مدیریت بحران / روزنامه جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد