به گزارش جام جم آنلاین لرستان؛ مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: هدف از اجرای این غربالگری، پیشگیری از تولد نوزادان با عوارض جسمی وحرکتی است.
کرم یاری تصریح کرد: با توجه به اهمیت غربالگری های ژنتیکی، سال گذشته قراردادهایی با برخی آزمایشگاههای استان منعقد و کمک هزینه هایی برای این مهم لحاظ شده، تا با انجام آزمایش های خاص ژنتیک، از تولد نوزادان با عوارض جسمی و حرکتی تا حدودی پیشگیری شود.
یاری افزود: سال گذشته ۱۴۳ خانوار سه و ۴۳ خانوار چهار معلولی با پوشش ۱۰۰ درصد غربالگری ژنتیک شدند و این برنامه در سالجاری برای یکهزار و ۷۵۰ خانوار ۲ معلولی استان اجرا می شود.
وی ادامه داد: چهار مرکز غیردولتی و یک مرکز دولتی مشاوره ژنتیک در استان فعالیت دارند و سال گذشته یارانه ویزیت و مشاوره ژنتیک ۳۵۸ زوج پرداخت شد و ۸۷۸ زوج از خدمات آزمایش های ژنتیک بارداری، آمینوسنتز و سایر موارد مشابه با پرداخت یک میلیارد و ۲۱۲ میلیون تومان بهره مند شدند.
مدیرکل بهزیستی استان اظهار کرد: کمک های موردی بابت خدمات غیرپاراکلینیکی نیز به ۲۵۰ نفر با هزینه ۲ میلیارد و ۸۲ میلیون تومان ارائه شده است.
یاری بیان کرد: در حال حاضر ۳۰۰ کودک با اختلال اوتیسم در ۲ مرکز خرم آباد و بروجرد شناسایی و تحت حمایت هستند و به دلیل محدودیت های مالی تاکنون امکان راه اندازی مراکز مشابه در سایر شهرهای استان فراهم نشده است.
وی ادامه داد: این استان به لحاظ شیوع معلولیت رتبه دهم کشور را دارد و هم اکنون ۲۰ هزار معلول با عارضه شدید و خیلی شدید تحت پوشش این سازمان هستند.
مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: اطلاعات ۵۰ هزار نفر معلول در سامانه استان ثبت شده است که حدود نیمی از این افراد دارای ضایعه نخاعی و جسمی حرکتی هستند.
وی ادامه داد: از این تعداد، بیش از ۲۱ هزار بیمار با ضایعه جسمی و حرکتی بیشترین تعداد جامعه معلولان استان را تشکیل داده اند که خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی را دریافت می کنند.