به گزارش جام جم آنلاین اردبیل سرهنگ قهرمان طالع رئیس پلیس فتای استان گفت: از کلاهبرداریهای شایع در فضای مجازی کلاهبرداری از طریق سایتهای ثبت آگهی مانند دیوار و شیپور میباشد.
وی افزود:در شیوه اول کلاهبرداران به بهانه فروش کالا یا خدمات در سایت ثبت آگهی، تقاضای مقداری بیعانه از فرد خریدار میکند و در مرحله بعدی آگهی و تلفن ثبت خود را از دسترس خارج میکند
رئیس پلیس فتای استان بیان کرد: در شیوه دوم کلاهبرداری از طریق رسید جعلی است، بدین صورت که کلاهبردار بعد از حضور در صحنه و انعقاد قرارداد جهت دریافت کالا و خدمات از طریق اپلیکیشنهای رسید ساز جعلی رسید پرداخت به صورت جعلی تهیه و به فروشنده نشان میدهد و جنس را برداشته صحنه را ترک میکند.
سرهنگ قهرمان طالع مهمترین شیوه و شگرد کلاهبرداری فضای مجازی را کلاهبرداری واسطه عنوان کردو ادامه داد: در این مورد کلاهبردار طی دو مرحله جرم را انجام میدهد، در مرحله اول در نقش خریدار در فضای مجازی دنبال سوژه است و معاملله را به صورت ابتدایی منعقد میکند و مقرر میشود مبلغی را به حساب فروشنده واریز کند در مرحله دوم در فضای مجازی به عنوان فرد فروشنده وارد شده خریدار را شناسایی میکند و در حقیقت پول خریدار را از طریق مهندسی اجتماعی وشیوههای فریبنده به حساب فردی که در مرحله اول به عنوان فروشنده ظاهر شده واریز میکند.
رئیس پلیس فتای استان گفت: توصیههای هوشمند و آگاهی بخش پلیس فتا برای عموم همشهریان و کاربران این است که به هیچ وجه فریب تبلیغات اغواگرایانه در فضای مجازی در خصوص فروش کالا و خدمات را نخورند و به راحتی اطمینان نکنند.
وی ادامه داد: در خصوص کالا و خدمات، احراز هویت اسناد و صحت وسقم و راستی و درستی را بعد از وصول کالا مشاهده و بررسی کرده معامله را انجام دهند.