به گزارش جام جم آنلاین مازندران عطاالله حسن زاده در همایش چالشها و فرصتهای صنعت طیور و نقشه راه صنعت طیور در دولت سیزدهم در شهرستان آمل گفت، بیشتر تولید کنندگان صنعت طیور کشور به خصوص در استان مازندران که از قطبهای اصلی تولید گوشت سفید محسوب میشود، در بدترین شرایط تولید و برخی واحدها با حداقل ظرفیت فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ مرغداری با تولید سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ مازندران در حال فعالیت است و این استان به تنهایی حدود ۱۱ درصد از نیاز کشور را تأمین میکند، تصریح کرد، این در حالی است که ظرفیت ایجاد شده صنعت طیور استان برای تولید سالانه بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن گوشت مرغ در سال است.
الزام آورشدن اجرای قانونهای مصوب مجلس از سوی دولت
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان مازندران در بخش دیگری ادامه داد، قانونهایی ازجمله افزایش بهره بری، قیمت تضمینی و حمایت از دامپروری در سالهای قبل توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده اما با وجود فریادهایی که تشکلهای مختلف صنعت طیور کشور برای حمایت از این صنعت دارند، در راستای حمایت از آنها این قوانین تاکنون به مرحله اجرا توسط دولت نرسیده است.
حسن زاده، با اشاره به اینکه سرانه مصرف کشور از حدود ۵/۴ کیلوگرم به ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم با حجم بالای واحدهای تولیدی مرغ گوشتی کشور افزایش یافته و ظرفیت سازی خوبی در کشور انجام شده است، اضافه کرد، متأسفانه دولت هیچ وقت از ظرفیت خوبی صنعت طیور کشور برای صادرات مرغ به کشورهای همسایه که عمده مصرف کننده هستند و واردات سالانه از اروپا دارند، حمایت واستفاده درست نکرده است.
وی افزود: حتی این پتانسیل درجهت تنظیم و تعادل بخشی بازار مصرف داخلی نیز کمتر استفاده شده و به جای حمایت واقعی از تولیدکنندگان، اقدام به واردات گوشت مرغ میکند.
حسن زاده که عضو هیأت مدیره اتحادیه مرغداران کشور نیز هست، یادآور شد، وضعیت فعلی تولید مرغ دراین استان به وضع چه کنم چه کنم از سوی تولید کنندگان رسیده وانتظار هست که بخش کشاورزی به خصوص صنعت پرسود طیور کشور مورد توجه جدی دولت سیزدهم قرار بگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد