رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران:

بیش از نیمی از سالمندان ایرانی فاقد دندان هستند

رئیس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به بالا بودن شاخص‌های پوسیدگی دندان و بی دندانی در ایرانیان، گفت: بیش از ۵۰ درصد سالمندان ایرانی بدون دندان هستند.
کد خبر: ۱۳۲۱۱۹۹

به گزارش جام جم آنلاین، مرکز تخصصی دندانپزشکی دکتر تابش وابسته به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونای پایتخت، امیر سرتیپ نصیر زاده فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر دکتر حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده و رییس ستاد ارتش و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری افتتاح شد.

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونادر کلانشهر تهران با اشاره به نگاه سلامت محور که در طی دوران انقلاب و دفاع مقدس در مجموعه نیروهای مسلح کشور از جمله ارتش به ویژه نیروی هوایی شکل گرفته است گفت: یکی از دلایلی که در کشورهای توسعه یافته نیروهای نظامی در رده های بالا و ترازهای نوین متعالی استاندارد در عرصه های بهداشتی و درمان حضور می یابند نشان دهنده سطح بالا و ارزنده بخشی است که با وجاهت تمام در حوزه های ارتش و نیروهای مسلح هستند.

زالی افزود: مایه افتخار است که امروز نیروهای مسلح ما در کنار همه برنامه های نظامی و رزمی و آماده سازی دفاعی در حوزه بهداشت و درمان نیز خوش درخشیدند و تاریخ پر افتخار نیروهای مسلح ما به خصوص ارتش و نیروی هوایی مشحون از حضور شما در عرصه های بهداشتی و درمانی است.

به گفته وی، این افتخارآفرینی در عرصه های دفاع مقدس به اوج خود رسید و تعالی آن را در حضور ارزنده، همگامی و تعامل سازنده و پشتیبانی لجستیک، علمی و خدماتی نیروهای مسلح در عرصه کرونا شاهد بودیم.

زالی خاطرنشان کرد: مایه افتخار است که امروز مسئولان ارشد نیروهای مسلح کشوراز یک نگاه عمیق سلامت محور برخوردار هستند. سالیان متمادی در نظام سلامت در جستجوی این بودیم که این پارادایم نهادینه سازی شود و همه مسئولان ارشد کشور به حوزه سلامت به عنوان مهمترین و اهم فصول اجتماعی نگاهی عمیق و متفاوت داشته باشند.

وی افزود: امروز من به عنوان یکی از کارشناسان حوزه سلامت به این حسن التفات مجموعه نیروهای مسلح به حوزه سلامت و باور عمیقی که در رفتار و سلوک اجتماعی شما تجلی کرده است می‌بالم.

سرانه مراجعه مردم به دندانپزشکی بسیار پایین است

زالی با اشاره به هزینه‌ های گزاف خدمات دندانپزشکی گفت: امروز در بحث توسعه خدمات دندانپزشکی در کشور یکی از راهبردی ترین و بحرانی ترین مصادیق حضور عزیزان است. خدمات دندانپزشکی در کشور نسبتا بسیار گران است که بخشی از آن به دلیل گرانی تجهیزات و ملزومات این خدمات است .

به گفته وی، شاید در حوزه سلامت هیچ خدماتی به اندازه خدمات دندانپزشکی وابستگی به مواد و ملزومات و تجهیزات نداشته باشد و متاسفانه در پایان سال ۹۹ قیمت کالاهای مصرفی مورد لزوم در خدمات دندانپزشکی متعارف چندین برابر افزایش داشته است.

زالی خاطرنشان کرد: با توجه به این که در کشور ما معمولا از نظر آماری شاخص پرداخت از جیب مردم برای خدمات دندانپزشکی از رنک بالایی برخوردار است و سهم مهمی را به خود اختصاص می دهد. بنابراین توسعه هر گونه خدمات دندانپزشکی به خصوص در حد استاندارد مایه امتنان است.

رئیس ستاد مقابله با کرونای پایتخت یادآور شد: در سالهای اخیر با توجه به عدم پوشش کافی بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی متاسفانه مردم برای دریافت این خدمات دیر و کم مراجعه می‌کنند و سرانه مراجعه مردم به دندانپزشکی بسیار پایین است و نسبت به استاندارد جهانی بسیار فاصله داریم.

حفظ دندان در دهان؛ مهمترین استراتژی دندانپزشکان در جهان

وی تاکید کرد: امروز استراتژی حفظ دندان در دهان مهمترین استراتژی دندانپزشکان در جهان است و همه دندانپزشکان متعهد هستند که این استراتژی را در تمامی جوامع انجام دهند اما در کشور ما به دلیل مراجعه دیرهنگام و هزینه های گزاف این خدمات ، متاسفانه آمار کشیدن دندان به جای خدمات ترمیمی بسیار بالاتر از استاندارد جهانی است.

بالا بودن شاخص‌های پوسیدگی دندان و بی دندانی در ایرانیان

وی با اشاره به بالا بودن شاخص‌های پوسیدگی دندان و بی دندانی در ایرانیان گفت: متاسفانه هر نوجوان ایرانی از سن ۱۲ سالگی به بعد دارای ۵-۲ دندان پوسیده است و در سن ۴۵-۳۵ سالگی این آمار به ۱۳-۱۲ دندان پوسیده می‌رسد و بیش از ۵۰ درصد سالمندان ایرانی بدون دندان هستند.

زالی افزود: شاخص پوسیدگی دندان در ایرانیان فراتر رفته است و شاخص‌های بیماری‌های مربوط به لثه که با کیفیت بهداشت دهان و دندان ارتباط دارد نیز در ایران مطلوب نیست و همه اینها نشان می‌دهد که ما نیازمند توسعه و گسترش خدمات دندانپزشکی عمومی هستیم.

وی با اشاره به هویت هر یک از مناطق شهرداری تهران گفت: منطقه ۱۳ تهران مزین به شعار پیشگامان انقلاب اسلامی است و بافت متفاوت و جمعیت قابل توجهی دارد. همچنین در تهران با حضور یک میلیون جمعیت شناور مواجه هستیم که به دلیل بافت صنعتی تجاری و نظامی منطقه ۱۳ شاهد حضور حدود ۲۰ هزار جمعیت شناور در این منطقه هستیم. بنابراین استقرار این مرکز تخصصی در این منطقه کار بسیار خوبی است.

زالی از تلاشها و همکاری‌های ارزنده ارتش، نیروی هوایی و مجموعه نیروهای مسلح در دوران کرونا به طور ویژه قدردانی کرد و گفت: به طور متوسط در تهران حدود ۶۰ درصد از ارایه خدمات به بیماران کرونایی در بیمارستان‌های دانشگاهی و ۴۰ درصد مابقی توسط سایر سازمانها و بخش‌های غیر وابسته به دانشگاهها ارایه می شود که سهم به سزایی از آن برعهده نیروهای مسلح است.

وی افزود: شاید نگین ارایه خدمات به بیماران کرونایی در منطقه شرق تهران همین بیمارستان بعثت بود که از همان روزهای آغازین شجاعانه به صف مدافعان سلامت در نبرد با کرونا پیوستند و دستاوردهای غرورآفرینی را در این زمینه رقم زدند و کماکان نیز استمرار خدمت رسانی دارند.

تاکید بر آموزش همگانی مردم در حوزه بهداشت دهان و دندان

زالی در ادامه سخنان خود خواستار تخصیص بخشی از این کلینیک تخصصی دندانپزشکی به حوزه آموزش همگانی مردم در حوزه بهداشت دهان و دندان شد که می‌تواند به یک الگوی ممتاز و نوآورانه در این زمینه باشد.

وی همچنین با اشاره به اجرای کوهورت اجتماعی قند و لیپید که در منطقه ۱۳ به عنوان یک طرح کوهورت بزرگ کشوری انجام می‌شود اعلام کرد: م‌ توان زمینه اتصال این طرح و مرکز دندانپزشکی را فراهم کرد تا خدمت رسانی بهتر و مطلوبتری در حوزه بهداشت دهان و دندان نیز در قالب این طرح صورت گیرد.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها