کارشناس نظارت بر مواد غذایی؛

نوشابه" با بدن شما چه می‌کند؟

لاله مظفری گفت: مصرف نوشابه هیچ فایده ای برای بدن ندارد،این نوشیدنی نه ویتامین دارد، نه مواد معدنی و نه فیبر و عملا هیچ خاصیت و فایده ای برای بدن ندارد.
کد خبر: ۱۳۲۳۷۶۸
به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ به نقل از ایسنا، کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در کنار اینکه مصرف نوشابه سودی به بدن نمی رساند، مصرف آن با مضرات بسیاری برای بدن همراه است و استفاده از آن حجم زیادی از قند و کالری را وارد بدن می کند.

وی با اشاره به اینکه اولین مزه ای که از خوردن نوشابه احساس می کنیم، شیرینی است که به دلیل قند فراوان موجود در آن است افزود:این قند فراوان وقتی وارد بدن می شود مقدار انسولین خون را افزایش می دهد و در پی این افزایش افراد احساس گرسنگی کرده و دوست دارند غذای بیشتری مصرف کنند که منجر به افزایش وزن آنها می شود.

لاله مظفری در ادامه با تاکید به اینکه مصرف خود این قندها هم وزن افراد را افزایش می دهد و بخش زیادی از آن‌ در بدن تبدیل به چربی می شود گفت:بسیاری افراد تصور دارند که کبد چرب به دلیل استفاده بیش از حد چربی ها بوجود می آید و این درحالیست که اولین عامل ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی مصرف بیش از حد قندهای ساده است که در نوشابه به میزان فراوان وجود دارد.

این کارشناس ادامه داد: مصرف نوشابه چاقی شکمی را بدنبال دارد، بنابر اعلام نظر سازمان بهداشت جهانی افرادی که چاقی شکمی دارند عملا بیمار قلبی محسوب می شوند، حتی اگر دیگر فاکتورهای سلامت آنها نرمال باشد و این افراد در معرض ابتلا به دیابت نوع دو ، کبد چرب و ... قرار دارند.

این مسئول اظهار کرد: این قند بالا وقتی وارد بدن می شود، بدن مرتبا انسولین ترشح می کند و به مرور زمان و با مصرف بیش از حد نوشابه نوعی "مقاومت به انسولین" در بدن ایجاد می شود و به همین علت قند دیگر وارد سلول‌ها نشده و در خون باقی می ماند.

لاله مظفری اظهار کرد: این بالا بودن قند در خون باعث می شود لوزالمعده فشار کاری بیشتری برای ترشح انسولین به خود وارد کند و همین پرکاری فراوان لوزالمعده را در معرض ابتلا به سرطان قرار می دهد.

وی تصریح کرد: علاوه بر مقاومت انسولینی، یکی دیگر از مضرات مصرف نوشابه "مقاومت لپتینی" است، در این حالت فرد احساس سیری نمی کند و مرتب غذا می خورد که منجر به چاقی او می شود.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی با اشاره به اینکه به خاطر گاز کربنیک موجود در نوشابه هم افراد احساس می کنند غذای آنها هضم شده و تمایل دارند مقدار بیشتری غذا بعد از صرف نوشابه مصرف کنند گفت: مصرف قند زیاد عملکرد مغز را مختل می کند، این امر می تواند افرادی که مصرف بالای نوشابه دارند را در معرض خطر آلزایمر قرار دهد.

وی گفت: مصرف این نوشیدنی در زنان یائسه می تواند احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش دهد.

مظفری افزود: مصرف نوشابه محیط اسیدی در دهان ایجاد کرده و این امر احتمال پوسیدگی دندان ها و ایجاد آفت و تبخال دهانی را افزایش می دهد.

این کارشناس ادامه داد:  آب بهترین نوشیدنی جهان است و بعد از آب مصرف دوغ توصیه می شود. در خصوص ماءالشعیر می توان گفت اگر از تخمیر جو به دست آید و میزان شکر آن کم باشد از نوشابه بهتر است.



newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها