به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا به نقل از این پایگاه خبری آمریکایی، مقامات سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کردند کشورهای ثروتمندی که دارای منابع بسیاری از واکسن کووید-۱۹ هستند، به جای تزریق دوز سوم، آنها را با کشورهای کم درآمد تقسیم کنند.
این پیشنهاد در حالی از سوی سازمان جهانی بهداشت مطرح میشود که تولیدکنندگان دارو به دنبال مجوز برای دوزهای سوم هستند تا در کشورهای ثروتمندتر مانند آمریکا به عنوان تقویت کننده مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر شمار کلی مبتلایان در سراسر جهان پس از ۱۰ هفته کاهش بار دیگر و در پی گسترش سویه دلتا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد، رو به افزایش است.
اکسیوس در ادامه افزود: این در حالی است که هر دو شرکت فایزر و مدرنا پیشتر توافق کرده بودند که برخی واکسنهای خود را به برنامه "کوواکس"، ابتکار عمل سازمان ملل برای توزیع عادلانه واکسن در سراسر جهان، بدهند. اما این امر تاکنون صورت نگرفته و اکثر دوزهای این شرکتهای داروسازی در کشورهای ثروتمند باقی مانده است.
به گزارش نیویورک تایمز، تنها ۰.۳ درصد از دوزهای واکسن این دو شرکت به کشورهای کم درآمد فرستاده شده است. مقامات شرکت داروسازی فایزر قرار است این هفته در دیدار با مقامات آمریکایی در مورد درخواست مجوز خود برای دوز سوم گفتگو کند. انگلیس هم در حال بررسی استفاده از دوز تقویت کننده برای اقشار آسیب پذیرتر خود است.
همزمان «سمیه سوامیناتن» از محققان برجسته سازمان جهانی بهداشت در یک نشست خبری گفت: «تاکنون هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نیاز به تزریق دوز سوم را تائید کند».
پیشتر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) هم اعلام کرده بودند که افرادی که دو دوز واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرده اند هیچ نیازی به تزریق دوز سوم ندارند.
«تدروس ادهانوم قبرسیوس» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هم در این خصوص گفت: «ما در حال حاضر آگاهانه انتخاب کردهایم که از نیازمندان محافظت نکنیم». وی افزود: «شکاف عمیق میان کشورهایی که واکسن دارند و سایر کشورها ناشی از حرص و آز است».
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: شرکتهای داروسازی فایزر و مدرنا باید به جای تلاش برای دریافت مجوز با هدف تزریق دوز سوم به جوامع غنی، واکسنها را در اختیار برنامه کوواکس قرار دهند تا از این طریق کشورهای کم درآمد هم واکسیناسیون خود را پیش ببرند.