به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دومینیک راب امکان بازگشایی فرودگاه کابل و انجام پروازهای تجاری با چارتر را برای تسهیل خروج افراد جا مانده در افغانستان مورد بررسی قرار خواهد داد. او قرار است در این سفر با امیر قطر، معاون و وزیر امور خارجه این کشور درباره اوضاع افغانستان بحث و تبادل نظر کند.
انگلیس پس از سقوط کابل به دست طالبان سفارت خود را به دوحه منتقل کرد. پیشتر سخنگوی دفتر نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که نماینده ویژه بوریس جانسون به قطر سفر کرده تا در دیدار با نمایندگان ارشد طالبان پیرامون اهمیت خروج امن اتباع انگلیسی رایزنی کند.
راب قرار است در دیدار با نماینده ویژه نخست وزیر آقای سایمون گس و مارتین لانگدن که دیروز (چهارشنبه) وارد قطر شد و به طور موقت مسئولیت سفارت را برعهده دارد پیشرفت مذاکرات را مورد بررسی قرار دهد.
وزیر خارجه انگلیس درحالی راهی خاورمیانه شده که از سوی افکار عمومی کشورش به دلیل سوء مدیریت اوضاع افغانستان تحت فشار قرار دارد. گفته میشود که او هنگام سقوط کابل در سفر تفریحی بهسر میبرد.
راب دیروز در نشست ویژه کمیته پارلمانی روابط خارجی به ارزیابی نهادهای اطلاعاتی اشاره کرد که در آن پیشبینی نمیشد کابل تا پایان سال سقوط کند. وی اعتراف کرد که نسبت به سرعت پیشروی طالبان در افغانستان غافلگیر شده است.
او گفت که ارزیابی نهادهای اطلاعاتی تا پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان این بود که اوضاع امنیتی این کشور به تدریج وخیم خواهد شد، اما بعید است که دولت تا پایان سال سقوط کند. وزیر خارجه انگلیس با اشاره به اینکه ارزیابی سایر اعضای ناتو از اوضاع افغانستان مشابه انگلیس بود افزود که دولت لندن برای وخامت اوضاع افغانستان (نه سقوط کابل) تدابیری را در نظر گرفته بود.
وزیر امور خارجه انگلیس از پاسخ به سووال دیگری درباره علت ارزیابی غلط نهادهای اطلاعاتی پیرامون اوضاع افغانستان طفره رفت، اما اشاره کرد که وزارت امور خارجه با پیشبینی اوضاع در افغانستان، بخش قابل توجهی از دیپلماتهای خود را از این کشور خارج و از ماه آوریل به شهروندان انگلیسی توصیه کرده بود که افغانستان را ترک کنند.
راب در پاسخ به این سووال که چرا انگلیس با وجود تصمیم آمریکا برای خروج نظامی از افغانستان در این کشور نماند، یا ائتلافی را با سایر اعضای ناتو در این زمینه تشکیل نداد عنوان کرد که نه تمایل و نه امکان جبران قوای نظامی آمریکا وجود نداشت.
وزیر امور خارجه انگلیس در بخش دیگری از این نشست به دلیل اینکه زمان سقوط کابل در مسافرت تفریحی بوده از سوی نمایندگان مورد انتقاد قرار گرفت. او همچنین قادر به ارائه آمار دقیق شهروندان انگلیسی و آنهایی که مجوز سفر به این کشور را دارند، نبود و تکرار میکرد که تعداد آنها زیر یک صد نفر است. وی اینگونه اظهار داشت که هر تعداد شهروند انگلیسی که در افغانستان جا مانده است برای دولت رقم زیادی بشمار میرود.
با این حال عدم آگاهی وزیر امور خارجه از آمار دقیق افراد جا مانده در افغانستان در رسانهها خبر ساز شده است.