به گزارش جام جم آنلاین، مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ انجام شد، نشان داد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی را افزایش دهد.
در این مطالعه ۳۷۲ متابولیت در خون ۳۸۱۱ فرد مختلف مورد بررسی قرار گرفت. متابولیتها مولکولهای کوچکی هستند که زمانی که بدن غذا، دارو یا مواد شیمیایی را تجزیه میکند تولید میشوند. نتایج نشان داد که ۵۶ درصد از افراد مورد بررسی روزانه قهوه مینوشند و ۳۲ درصد بیش از دو فنجان در روز مینوشند.
در طی آزمایشهای خود، محققان یک متابولیت مرتبط با قهوه را کشف کردند که میتواند به سالمتر شدن کلیهها کمک کند، با این حال، نگرانکننده است که آنها دو متابولیت دیگر را نیز پیدا کردند که با بیماری مزمن کلیوی مرتبط هستند.
یافتههای جدید محققان جانز هاپکینز را شگفتزده کرد، زیرا گزارشی که ۶ ماه پیش منتشر شد به این نتیجه رسید که «اثر مفید قهوه بر عملکرد کلیه ها» وجود دارد.
دکتر کیسی ریبهولتز، یکی از نویسندگان مطالعه جدید، به ایندیپندنت گفت: یکی از متابولیتهای مرتبط با قهوه، که با بیماری کلیوی نیز مرتبط است، حاوی ترکیباتی است که با سیگار کشیدن مرتبط است و توضیح داد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا عاشقان قهوه وحشت نکنید.
تعداد زیادی از مطالعات دیگر ثابت کرده اند که قهوه میتواند برای سلامت کلی فرد مفید باشد. در ماه ژوئن، یافتههای منتشر شده در مجله پزشکی BMC Public Health نشان داد که نوشیدن سه تا چهار فنجان قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد و سایر بیماری های کبدی مرتبط با الکل را کاهش دهد.
مطالعهای که در سپتامبر گذشته منتشر شد همچنین نشان داد که نوشیدن حداکثر سه فنجان قهوه در روز میتواند از قلب محافظت کند.
این مطالعه نشان داد که در بین افرادی که تشخیص بیماری قلبی ندارند، نوشیدن نصف تا ۳ فنجان قهوه در روز با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس به هر دلیلی در مقایسه با نوشیدن سایر نوشیدنی ها مرتبط است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد