به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از مهر، سکته مغزی از وقایع تهدیدکننده جان است که باعث ۱۰ درصد مرگ و میر در سراسر جهان میشود. زوال عقل یک اصطلاح کلی برای علائم مربوط به کاهش عملکرد مغز است و یک نگرانی بهداشتی جهانی با بار اقتصادی و اجتماعی بالا است.
"زوال عقل پس از سکته مغزی" وضعیتی است که در آن علائم زوال عقل پس از سکته رخ میدهد.
محققان دانشگاه پزشکی تیانجین چین، ۳۶۵،۶۸۲ شرکتکننده از بانک زیستی بریتانیا را که بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ استخدام شده و تا سال ۲۰۲۰ تحت نظر بودند را مطالعه کردند. در ابتدا شرکتکنندگان مصرف قهوه و چای خود را گزارش کردند. در طول دوره مطالعه، ۵۰۷۹ شرکت کننده دچار زوال عقل شدند و ۱۰۰۵۳ نفر حداقل یک سکته مغزی را تجربه کردند.
افرادی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه یا ۳ تا ۵ فنجان چای در روز یا ترکیبی از ۴ تا ۶ فنجان قهوه و چای مینوشیدند، کمترین میزان ابتلا به سکته مغزی یا زوال عقل را داشتند.
در مقایسه با کسانی که نه قهوه و نه چای مینوشیدند، افرادی که روزانه ۲ تا ۳ فنجان قهوه و ۲ تا ۳ فنجان چای مینوشیدند، ۳۲ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی و ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل بودند.
مصرف قهوه به تنهایی یا همراه با چای نیز با کاهش خطر زوال عقل پس از سکته همراه بود.
«یوان ژانگ»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد که مصرف متوسط قهوه و چای به طور جداگانه یا ترکیبی با خطر کمتر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.»