به گزارش جام جم آنلاین، این خطرات شامل خطر بیشتر اختلال ریتم قلب، فیبریلاسیون دهلیزی و وریدهای واریسی و خطر کمتر بیماری عروق کرونر قلب، فشار خون بالا و کلسترول بالا است. سایر محققین قبلاً یافتههای مشابهی را گزارش کرده بودند.
این مطالعه جدید ارتباطهای جدیدی بین بلند قد بودن و افزایش خطر آسیب عصبی منجر به نوروپاتی محیطی و همچنین عفونت های پوستی و استخوانی مانند زخم پا را نشان داد.
دکتر «سریدهاران راگاوان»، محقق ارشد از دانشگاه کلرادو، گفت: «اما تنها قدبلند بودن به این معنا نیست که شما به یکی از این مشکلات مبتلا خواهید شد.»
وی در ادامه افزود: «در حالی که افراد نمیتوانند ژنتیک خود را تغییر دهند، بسیاری از مطالعات نشان داده اند رفتارهای سالمی که افراد میتوانند آنها را کنترل و اصلاح کنند، میتواند نقش حفاظتی داشته باشند.»
برای این مطالعه، تیم تحقیق دادههای بیش از ۲۵۰ هزار شرکتکننده را جمعآوری کرد و بیش از ۱۰۰۰ ویژگی و شرایط را در میان آنها بررسی کرد.
راگاوان خاطرنشان کرد: «رشد و متابولیسم مربوط به قد با بسیاری از جنبههای سلامت مرتبط است.»
وی گفت: «در برخی موارد، مکانیسم ناشی از اثرات فیزیکی قد بلند است تا یک فرآیند بیولوژیکی. به عنوان مثال، ارتباط بین قد و اختلالات مزمن گردش خون وریدی اندام تحتانی ممکن است به فاصله فیزیکی و فشار متفاوت در سیستم گردش خون مرتبط باشد که بر افراد قد بلندتر در مقایسه با افراد کوتاه قد تأثیر میگذارد.»
وی گفت: «سایر ارتباطها ممکن است ناشی از فرآیندهای بیولوژیکی مرتبط با قد و فیزیولوژی باشد.»
به گفته محققان، در حالی که تأثیر قد در ایجاد یک بیماری پزشکی ممکن است در کل جمعیت قابل توجه به نظر برسد، اما این خطر در سطح فردی اندک است و اغلب میتواند با یک سبک زندگی سالم جبران شود.
منبع: مهر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد