به گزارش جام جم آنلاین، وزیران نفت اوپک و متحدانشان که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، در نخستین دیدار حضوری از سال ۲۰۲۰، برای پشتیبانی از بهبود قیمت نفت، با کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز از نوامبر، موافقت کردند.
فعالان بازار انتظار داشتند اوپک پلاس کاهش تولید بین ۵۰۰ هزار تا دو میلیون بشکه در روز را تصویب کند.
اوپک پلاس اوایل سال ۲۰۲۰ در مواجهه با فروپاشی تقاضا در اوج بحران کووید ۱۹، با کاهش تولید حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز موافقت کرد و از آن زمان سرگرم تسهیل تدریجی محدودیت عرضه بود هر چند که بعضی از کشورهای اوپک پلاس قادر به تحقق سهمیه تولید بالاتر نبودند. تصمیم روز چهارشنبه، سیاست تولیدی که این گروه دنبال می کرد را معکوس می کند.
قیمت نفت از حدود ۱۲۰ دلار در هر بشکه در ابتدای ژوئن، با نگرانی های فزاینده ای که نسبت به رکود اقتصاد جهانی و آسیب دیدن تقاضا برای سوخت وجود داشته، به حدود ۸۰ دلار عقب نشینی کرده است.
هدف از این کاهش تولید، متوقف کردن روند ریزش قیمت ها با وجود فشار دولت بایدن برای تولید نفت بیشتر و پایین بردن قیمت بنزین است.
بهای معاملات نفت برنت در بازار لندن با ۱.۱ درصد افزایش، ۹۲ دلار و ۸۲ سنت در هر بشکه معامله شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک درصد افزایش، ۸۷ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه بود.
جلسه بعدی وزیران اوپک پلاس، چهارم دسامبر برگزار می شود.
تحلیلگران انرژی می گویند تاثیر واقعی کاهش تولید اوپک پلاس در نوامبر، احتمالا محدود خواهد بود و عربستان سعودی، امارات متحده عربی، عراق و کویت، وظیفه کاهش تولید را به گردن می گیرند.
به گفته تحلیلگران، در حال حاضر داشتن چشم انداز بیش از یک یا دو ماه از بازارهای نفت، برای اوپک پلاس دشوار است زیرا بازار انرژی با ابهامات بیشتری روبروست که از تحریم های اروپایی علیه روسیه شامل ممنوعیت بیمه کشتیرانی، سقف قیمت و کاهش واردات نفت، نشات می گیرد.
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، استفن برنوک، تحلیلگر ارشد شرکت پی وی ام اویل آسوشیتس در لندن گفت: طبق گفته مقامات اوپک، ماموریت این گروه، اطمینان از فضای قیمت مناسب برای هر دوی مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است.
با این حال، تصمیم برای کاهش تولید در فضای فعلی، برخلاف این هدف است. کاهش بیشتر عرضه در شرایطی که عرضه محدودی وجود دارد، سیلی به صورت مصرف کنندگان خواهد بود.
این اقدام خودخواهانه، کاملا به منظور منفعت تولیدکنندگان است. به عبارت دیگر، اوپک پلاس قیمت را به ثبات در شرایط ابهام بزرگ در بازار نفت، اولویت داده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد