به گزارش جام جم آنلاین، فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) فهرست مواد ممنوعه ورود به ورزشگاه های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را اعلام کرد.
جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، از ۲۹ آبان سال جاری برای نخستین بار در کشوری عربی و در فصل زمستان آغاز خواهد شد.
فهرست اعلامی فیفا به شرح ذیل است:
۱- اقلام خطرناک
- سلاح از هر نوع (گرم و سرد)
- اشیاء تیز و برنده یا هر شیئ که به صورت سلاح ا ستفاده شود و حالت تیز دا شته با شد که از دیدگاه برگزار کنندگان خطرناک تشخیص داده شود مانند چتر، کلاه موتورسیکلت یا موارد مشابه
- ابزارکار از هر نوع
- تجهیزات حفاظت از بدن مانند لباس ضدگلوله، اقلامی که در هنرهای رزمی یا ورزش های سخت استفاده می شود (مگر با ارایه مجوز پزشکی)
- کلاه یا هر وسیله ای که باعث مخفی شدن هویت فرد می شود (بجز ماسک پزشکی، محافظ صورت و سرپوش مذهبی)
- بجز سیگار الکترونیکی هر نوع ماده یا شیئ دست ساز که استفاده از آن باعث ایجاد دود، گرما و شعله می شود شامل فندک،کبریت، وسایله آتب بازی، فشفشه، بمب دودزا، موادی که باعث انتشار دود میشوند، گازهای فشرده شده و مایع، مواد جامد سوختنی، مواد سمی، مضر و سوزناک، ماده اکسید کننده، پراکسید آلی
- مواد سمی، سوزنده و خورنده اسید
- قوطی های اسپری، رنگ یا موادی که برای سلامتی مضر است
- فلاسک و قمقمه
- بطری، فنجان، قوطی شی شه ای، قوطی یا هر نوع منبعی که ممکن ا ست باعث جراحت شود یا هر و سیله ای که از شیشه یا دیگر مواد شکننده ساخته شده باشد.
- تجهیزات ورزشی بجز لباس مانند توپ بدون در نظر گرفتن سایز، اقلام قاب تورم مانند بالن
- دوچرخه، اسکیت بورد، اسکوتر
- اقلام بزرگ مانند صندلی های تاشو، کارتن، کیف های بزرگ، کوله پشتی چمدان و کیف های ورزشی منظور از کلمه بزرگ این ا ست که مجموع سه بعد طول، عرض و ارتفاع بیش از ۷۵ سانتیمتر بوده و امکان قراردادن آن زیر صندلی ورزشگاه نباشد.
- مقدار قابل توجهی از کاغذ یا رول کاغذی
- هر نوع پودر، آرد یا موارد مشابه (لوازم آرایشی کوچک مشکلی ندارد)
- ورود هر نوع حیوان به ورزشگاه
۲-اقلام غذایی/مایعات/مصرفی
- بجز محلول ضد عفونی حداکثر ۱۰۰ میلی برای دست، آوردن هر نوع مایع نوشیدنی الکلی
- هر نوع مایعی که حجم آن بیش از ۱۰۰ میلی با شد ورودش ممنوع است مگر در داخل ورز شگاه خریداری شود موارد شیر بچه و آب تصفیه شده که در لیوان های یکبار مصرف می باشند شامل این موضوع نمی شوند. مایع هایی که حجم آن بیش از ۵۰۰ می باشد و بدلیل پزشکی نیاز است مصرف شود، فقط زمانی با تاییدیه پزشکی که به زبان انگلیسی یا عربی ارائه شود، می تواند همراه شخص باشد.
- ورود اقلام غذایی از هر نوعی ممنوع است بجز آنهایی که داخل استادیوم قابل تهیه باشد یا از نظر پزشکی الزامی است یا برای بچه ها (بیش از ۱ لیتر برای هر بچه نباشد). اقلام غذایی که به دلایل پزشکی نیاز است همراه شخص باشد تنها با ارایه گواهی پزشکی به زبان انگلیسی و عربی اجازه ورود پیدا می کند. هر اقلام غذایی که اجازه ورود به ورزشگاه برای آن میسر باشد باید به صورت بسته بندی شده باشد که این بسته بندی از جنس شیشه نباشد.
- دارو، ماده مخدر و مشابه آن از هر نوعی ممنوع است بجز موارد پزشکی فقط با ارایه گواهی پزشکی به زبان عربی یا انگلیسی. داروهایی که از نظر قانون داخلی قطر منعی ندارد اجازه ورود به ورزشگاه را دارند به شرطی که بیش از یک بسته متشکل از هفت داروی مختلف نبوده و باید بسته بندی کارخانه ای باشد.
۳- اقلام تجاری/توهین آمیز / سیاسی و پرچمها
- بنرها، پرچم ها، تراکت، لباس و دیگر اسباب که سیاسی، توهین آمیز و ماهیت تبعیض آمیز داشته باشند شامل جملهبندی، علامتها یا هر چیزی که هدف آن منتسب نمودن تبعیض از هر نوعی علیه یک کشور، شخص، گروه بخاطر نژاد، قوم، رنگ پو ست، شئون اجتماعی و ملی، جنسیت، معلولیت، زبان، دین، عقاید سیاسی یا هر نوع اعتقاد، دارایی یا هر نوع جایگاه اجتماعی، گرایش جنسی یا هر زمینه دیگری باشد اما محدود به موارد ذکر شده نیست.
-پرچمها، بنرها و پوسترها که بیش از ۲ متر در ۱.۵ متر باشند مگر اینکه از قبل مجوز مکتوب توسط برگزارکنندگان رویداد را گرفته با شند و از مواد غیرقابل اشتعال ساخته شده با شند. (در تمامی موارد این اقلام باید ابتدا برای بازرسی ارائه شوند)
- میله پرچم یا بنر از هر نوعی بجز میله انعطاف پذیر یا به ا صطلاح دو قطب ساخته شده از پلاستیک غیر قابل اشتعال که طول آنها از ۱ متر و قطر آنها بیشتر از ۱ سانتی متر نیست و خطر ایمنی از سوی برگزار کنندگان رویداد در نظر گرفته نمی شود.
- هر نوع شی تجاری یا تبلیغی لباس یا دیگر موارد که شامل بنرها، پرچم ها، علامت ها که از منظر برگزار کنندگان رویداد ماهیت تجاری یا تبلیغی تشخیص داده شود.
۴- اقلام الکترونیکی / موسیقی و ارتباطی
- رادیو الکترونیکی یا وسایل با فرکانس بالا یا هر وسیله ای که موجب اختلال در عملکرد فناوری اطلاعات استادیوم شود.
- هر وسیله موسیقی (مکانیکی یا دستی) که به آسانی وراد دستگاه ایکس ری نمی شود ۴۰*۶۰ . برای ورود ابزارهای بزرگتر از این ابعاد نیاز به تاییدیه مسئولان است و اگر صدای وسیله موجب آزار شود، بلیط در صورت تذکر مسولان باید از آن استفاده نکند.
- وسایل الکترونیکی که باعث ایجاد اختلال می شوند یا اینکه صادای بلند دارند مانند ووزلا (شیپور)، سوت، اسپیکر و ... آوردن هیتر برای گرم کردن طب نیز ممنوع است. اگر صدای وسیله موجب آزار شود دارنده بلیط در صورت تذکر مسولان باید از آن استفاده نکند.
- ابزارهایی که باعث منتشر شدن لیزر می شود.
- هر نوع دوربین حرفه ای یا وسایلی که توانایی ضبط حرفه ای صدا و تصویر را دارند.
- آوردن بیش از یک باتری اضافه و پاور بانک
- آوردن مونوپد و هر وسیله برای سلفی ممنوع
- آوردن پهپاد و هر وسیله با کنترل از راه دور
- آوردن دوربین دو چشم
نکات لازم:
- برای ورود به ورزشگاه داشتن «هیاکارت» (FAN ID) و (FIFA world cup ۲۰۲۲ Ticket App) لازم است.
- این حق برای برگزار کنندگان بازی ها محفوظ است که تصمیم نهایی را در مورد اینکه آوردن چه چیزی ممنوع است اتخاذ کنند و میبایست مورد احترام واقع شود.
- هر شخص که وارد ورزشگاه می شود باید به موارد ممنوعه توجه کند.
- دارندگان بلیط فقط مجاز هستند به محل تعیین شده وارد شوند.
- دارندگان بلیط نباید به زمین بازی وارد شوند. پرتاب کردن بطری مایعات، اشیاء از هر نوعی به خصوص به شخص دیگر یا داخل و اطراف زمین بازی ممنوع است.
- آتش روشن کردن، پرتاب ترقه، بمب دودزا و سایر موارد مشابه و پرتاب کردن بطری مایعات و.. ممنوع است.
- بستن راهرو ورزشگاه، مسیرپله ها و خیابان، ورودی ها و خروجی های استادیوم ممنوع است.
- ایستادن در صندلی و مانع دید افراد شدن ممنوع است.
- درآوردن پیراهن ممنوع است.
- عکس گرفتن از نیروهای امنیتی که یونیفرم پوشیدهاند، ممنوع است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد