۵عامل تحریک‌کننده سردرد

شرایطی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، مشکلات بینایی یا دوره قاعدگی، ممکن است عامل ایجاد سردرد باشند. با این حال، عوامل کمتر شناخته شده دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند این مشکل را ایجاد کنند. برای آشنایی با این عوامل و نحوه پیشگیری، با این مطلب همراه شوید.
کد خبر: ۱۳۸۹۴۸۵
نویسنده یاسمین مشرف - گروه دانش و سلامت

وضعیت بدنی نامناسب
قسمت بالای کمر، شانه‌ها و گردن به‌دلیل وضعیت نامناسب بدنی دچار تنش می‌شوند و این شرایط می‌تواند به سردرد تنشی در قاعده جمجمه یا پیشانی منجر شود. برای پیشگیری یا کاهش درد این نوع درد سعی کنید از نشستن یا ایستادن طولانی مدت در یک وضعیت خودداری کنید و همیشه صاف بنشینید.

اضطراب پاییزی
اضطراب پاییزی، نوعی اختلال عاطفی فصلی (SAD) است که با تغییر فصل مرتبط است. افزایش علائم اضطراب در ماه‌های پاییز که معمولا به‌دلیل دریافت کمتر نور خورشید ایجاد می‌شود علاوه بر تغییرات عاطفی و خلقی می‌تواند عامل سردرد‌های مکرر نیز باشد. دریافت بیشتر نور خورشید به بدن کمک می‌کند ویتامین‌D و هورمون‌هایی مانند ملاتونین و سروتونین تولید کند که نقش بسیار زیادی در کاهش اضطراب دارند. ورزش و مصرف غذا‌های غنی از ویتامین‌D و تریپتوفان هم می‌تواند به کاهش علائم اضطراب کمک کند.

وعده‌های غذایی نامنظم
حذف یک وعده غذایی و ساعت‌های متمادی غذا نخوردن، سطح قند خون را کاهش می‌دهد و بدن در پاسخ، هورمون‌هایی ترشح می‌کند که سیگنالی مبنی بر گرسنگی به مغز می‌فرستد. این هورمون‌ها می‌توانند رگ‌های خونی را سفت کنند و به سردرد یا حتی میگرن منجر شوند. این نوع سردرد‌ها را می‌توان با غذا خوردن و نوشیدن آب تسکین داد. با این حال، ممکن است غذا خوردن برای کاهش میگرن مرتبط با گرسنگی کافی نباشد. مصرف کمی کافئین هم گاهی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

هوای سرد
هوای سرد می‌تواند باعث کاهش فشار هوا شود و درد گوش یا سردرد سینوسی را تحریک کند. همچنین هوای سرد و خشک با خشک کردن غشا‌های سینوسی باعث سردرد و تشدید میگرن می‌شود. به‌ویژه افراد مبتلا به فیبرومیالژیا (نوعی سندرم درد مزمن) در معرض خطر سردرد ناشی از تغییرات آب‌وهوا هستند. رژیم غذایی متعادل، هیدراته ماندن، مدیریت استرس و استراحت کافی در کاهش یا جلوگیری از این نوع سردرد مؤثر هستند.

آرامش بعد از استرس
آیا در طول روز‌های پرمشغله کاری احساس خوبی دارید، اما در تعطیلات آخر هفته با سردرد شدید از خواب بیدار می‌شوید؟ دلیلش این است تنشی که در طول هفته انباشته شده، آخر هفته فروکش می‌کند و سطح هورمون‌های استرس کاهش می‌یابد. این شرایط می‌تواند به آزاد شدن سریع انتقال‌دهنده‌های عصبی، ارسال تکانه‌هایی به رگ‌های خونی، انقباض و سپس انبساط آن‌ها منجر شود و سردرد ایجاد کند. سعی کنید آخر هفته‌ها از دیرتر بیدار شدن در هنگام صبح خودداری کنید، چون زیاد خوابیدن ممکن است به سردرد منجر شود.

روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها