غذاهایی که برای کبد مضرند

فست‌ فودها عوارض جانبی متعدد و وسیعی دارند و مصرف مداوم آن ها می‌تواند از جنبه‌های مختلف به سلامت انسان‌ آسیب برساند.
کد خبر: ۱۳۹۵۶۶۹

به گزارش جام جم آنلاین، مصرف مداوم فست‌ فود‌ها در کوتاه‌مدت باعث افزایش قند خون، فشار خون و تمایل به پرخوری می‌شود.

درحالی که مصرف این غذا‌ها در درازمدت هم خطر ابتلا به چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

اکنون هم به لطف تحقیقات گروهی از محققان می‌دانیم که مصرف فست‌فود‌ها می‌تواند در ابتلا به بیماری کبد چرب نقش مهمی داشته باشد.

بر اساس یافته‌های محققان، اگر یک‌پنجم رژیم غذایی افراد چاق یا مبتلا به دیابت از فست‌فود‌ها تشکیل شود، سطح چربی کبد این افراد به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. افرادی هم که مبتلا به چاقی و دیابت نیستند، با مصرف همین مقدار روزانه از فست‌فودها، سطح چربی کبدشان را به میزان متوسطی بیشتر می‌کنند.

به عبارت دیگر، اگر فست‌ فود‌ها حدود ۲۰ درصد از رژیم غذایی روزانه شما را تشکیل دهند، سطح چربی کبد هم بین درجات متوسط تا شدید افزایش می‌یابد و افراد چاق و مبتلا به دیابت هم از این نظر بیشترین آسیب‌پذیری را خواهند داشت.

متاسفانه بالا بودن سطح چربی ذخیره‌شده در کبد می‌تواند باعث ابتلا به بیماری خاصی با نام کبد چرب شود که طبق گزارش‌های مایو کلینیک، شایع‌ترین نوع از بیماری‌های کبدی مزمن است.

اما فست‌فود‌ها دقیقا چگونه باعث تجمع چربی اضافی در کبد می‌شوند؟

چربی‌های ترانس، بدترین چربی‌ ها برای کبد

پاسخ این سوال به چربی‌ های ترانس برمی‌گردد. طبق گزارش مهمی که در Nutrition & Diabetes منتشر شده است، چربی‌های ترانس باعث افزایش چربی‌های ذخیره‌شده در کبد می‌شوند.

درحالی که انواع غذا‌های فست‌ فودی مانند پیتزا‌های یخ‌زده، مارگارین، انواع نان و شیرینی‌های فرآوری‌شده، ناگت، سوسیس، کالباس، همبرگر و... حاوی چربی‌های ترانس هستند بنابراین، وقتی که درباره تجمع چربی در کبد صحبت می‌کنیم، بسیار مهم است که همه ما با انواع چربی‌های موجود در رژیم غذایی خودمان آشنا باشیم.

همه چربی‌ ها از نظر کیفیت با همدیگر برابر نیستند و چربی‌های ترانس از این نظر در رده بدترین گزینه‌های غذایی قرار می‌گیرند.

چربی‌ های فرآوری‌ شده مانند چربی‌ های ترانس به‌هیچ‌وجه فایده‌ای برای بدن ندارند؛ بلکه صرفا به سلامت ما آسیب می‌رسانند. درحالی که میزان چربی‌های اشباع هم در رژیم غذایی باید تا حدود زیادی کنترل و محدود شود بنابراین، فقط استفاده متعادل و صحیح از چربی‌های غیر اشباع طبیعی مانند مغز‌های خام، روغن زیتون، آووکادو... می‌تواند به ارتقای سلامت ما کمک کند.

منبع: سلامت

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها