سرخس حدودا 30 گونه دارد. اندازه برگهای گیاه در زادگاهش به 250 سانتیمتر هم میرسد اما در فضای خانه برگها بین 20 تا 70 سانتیمتر رشد میکنند. یکی از فواید این گیاه، تصفیه هواست که آن را به گیاهی مناسب برای داخل منزل تبدیل کرده است. در ادامه با انواع و فواید گیاه سرخس و شرایط نگهداری آن آشنا میشویم.
شرایط نگهداری گیاه سرخس
آبیاری
نیاز آبی این گیاه نسبتا بالاست و آبیاری آن باید منظم باشد. برای آبیاری سرخس اجازه دهید رویه خاک گلدان کمی خشک شود و سپس اقدام به آبیاری کنید. هنگام آبیاری مراقب باشید روی برگهای گیاه آب نریزد و همچنین خاک مدت طولانی خیس و غرقاب نماند. در زمستان نیاز آبی گیاه کمتر میشود، پس بهتر است میزان آبیاری را در این زمان کاهش دهید.
دما
دمای مناسب برای این گیاه، دمای ۱۵ تا 22 درجه سانتیگراد است. البته گیاه دمای پایین تا 10 درجه و دمای بالا تا 30 درجه را هم تحمل میکند.
نور
سرخس به نور متوسط غیرمستقیم نیاز دارد و برای نگهداری بهتر است آن را در سایه قرار دهید. دقت کنید گیاه تحمل نور مستقیم را ندارد و اصلا نباید در معرض آن قرار بگیرد. نور مستقیم باعث ایجاد لکههای قهوهای روی برگهای میشود.
خاک
خاک غنی و سبک با زهکشی بالا برای گیاه مناسب است. مخلوط خاک لومی، شن یا پرلیت، پیتماس به همراه کود حیوانی پوسیده یک ترکیب مناسب برای خاک سرخس است.
کوددهی
در فصول رشد، هر دو هفته یک بار گیاه را با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی یا کود کامل 10-10-10 تقویت کنید. دقت کنید که نصف غلظت توصیه شده روی بسته استفاده شود. طی فصول سرد، فواصل کوددهی را بیشتر کنید و این کار را ماهی یک بار انجام دهید.
رطوبت
سرخس گیاهی رطوبتدوست است و به رطوبت زیادی نیاز دارد. برای تامین رطوبت مورد نیاز گیاه میتوانید یک ظرف آب در کنار آن قرار دهید یا روی خاک آن آب اسپری کنید. البته باید توجه داشتهباشید که آب روی برگهای گیاه نریزد. یک راه دیگر تامین رطوبت ساخت جزیره است. برای این کار زیر گلدانی را از سنگریزه پر کنید و روی آنها تا نیمه آب بریزید. گلدان را روی سنگریزهها قرار دهید به طوری که کف گلدان با آب در تماس نباشد.
تعویض گلدان
زمان مناسب انجام این کار ماه اردیبهشت و فصل بهار در زمانی است که ریشهها از گلدان بیرون زدهاند.
هرس سرخس:
سرخس اصولا برگهای انبوهی دارد که به زیبایی این گیاه میافزاید اما فراوانی برگها میتواند باعث تحریک شیوع برخی بیماریهای قارچی باشد همچنین تماس بیش از اندازه برگها موجب قهوهای شدن حاشیه آنها میشود. بنابراین در صورت زیاد شدن برگها بهخصوص در مرکز گیاه، آن را با عمل تقسیم بوته کوچک کنید و از یک گیاه دو یا چند گیاه تهیهکرده و هر یک را به شکل گیاهی مستقل بکارید یا آنکه از تعداد برگسار آن، البته در چند مرحله کم کنید.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد