منصوری درباره زمینههای همکاری ایران و چین در عرصههای مختلف گفت: هر دو کشور در نظر دارند در حوزه زیرساختها، انتقال فناوری و انرژی، مباحث مربوط به هایتک به تفاهم برسند و همچنین هماهنگی در حوزه بینالمللی با توجه به رویکرد جدید غرب و آمریکا به ویژه درباره بحران اوکراین، سیاستهای تحریمی اروپا و آمریکا در خصوص ایران و چین از دیگر محورهای مهم گفتوگوهای پیش رو میان مقامات تهران و پکن خواهدبود.
سفیر پیشین ایران در چین اضافه کرد: ما در عرصه همکاریهای منطقهای اشتراکات زیادی داریم به خصوص اینکه ایران و چین هر دو جزو اعضای موثر پیمان شانگهای هستند و در این حوزه میتوانند تعاملات زیادی با هم داشتهباشند. علاوه بر این، موضع مشترک دو کشور در قبال تهاجمات یکجانبه گرایانه آمریکا در منطقه هم میتواند به عنوان یکی از زمینهها برای اتخاذ رویکرد مشترک میان ایران و چین باشد.
وی درباره سیاستهای چین در حوزه غرب آسیا گفت: واقعیت آن است که چین همواره برای ایران اهمیتی ویژه قائل بودهاست و اگرچه شاید در برخی عرصهها به لحاظ تاکتیکی و مقطعی مواضعی را اعلام کند که ظاهرا با سیاستهای ایران در این حوزه متقاوت است اما پکن هیچگاه از نقش مهم ایران در غرب آسیا غافل نبودهاست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد