توصیه های بهداشتی نوروز؛

مسمومیت غذایی چگونه اتفاق می‌افتد؟

مسمومیت غذایی عبارت است از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسد در بدن به وجود می آید.
کد خبر: ۱۴۰۱۸۴۰

به گزارش جام جم آنلاین، باکتری‌ها، کپک‌ها، حشرات، انگل‌ها، گرما، رطوبت، نور، اکسیژن، مجاورت غذا با بقایای سموم دفع آفات نباتی و…، از عوامل مؤثر در ایجاد مسمومیت غذایی هستند.

مسمومیت با مواد غذایی می‌تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فراورده‌های غذایی، آماده سازی و نگهداری آنها ایجاد شود.

نشانه‌های مسمومیت غذایی عبارتند از: اسهال، دل درد، استفراغ، حالت تهوع، سردرد، تب و ضعف و خستگی عضلانی.

سالمندان، کودکان، بانوان در دوران حاملگی و شیردهی، افرادی که بیماری‌های ضعیف بودن سیستم ایمنی یا بیماری‌های سوخت و ساز مثل دیابت دارند در خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی هستند.

مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از مسمومیت غذایی

رعایت بهداشت فردی

مصرف آب آشامیدنی سالم

شستن دست‌ها با آب و صابون قبل از آماده کردن یا خوردن غذایی

مصرف غذاها و سبزیجات پخته

عدم مصرف سالاد و سبزیجاتی که از شستشو و ضدعفونی آنها اطمینان نیست.

مصرف تمامی میوه‌ها صورت پوست کنده

عدم نگهداری غذای پخته بیش از ۲ ساعت بیرون از یخچال (۱ ساعت در صورت گرمی هوا)

عدم مصرف غذاهای با احتمال فساد سریع (تخم مرغ، محصولات لبنی غیر پاستوریزه، غذاهای حاوی سس‌های مایونز و سس کچاپ)، سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت و لوبیا، کشک خام و عسل غیر کارخانه‌ای

استفاده از غذاهایی مانند کباب یا جوجه کباب که از ترکیب مواد غذایی کمتری تهیه می‌شوند، در غذاخوری‌های بین راهی

عدم خرید تنقلات و محصولات غذایی از فروشندگان دوره گرد

در سفر از محصولات لبنی و خوراکی‌هایی که دارای بسته بندی دارای نشان سلامت و مجوز بهداشتی هستند استفاده نمائید و از خرید و مصرف فرآورده‌های خوراکی فله‌ای جدا اجتناب نمائید. 

منبع: مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
افسانه کوهنوردی ایران

گفت‌وگو با افسانه حسامی‌فرد، اولین کوهنورد زن تاریخ‌ساز ایرانی در مسیر باشگاه هشت ‌هزاری‌ها

افسانه کوهنوردی ایران

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

در گفت‌وگو با یک جامعه‌شناس، تهدیدات و فرصت‌های هوش مصنوعی برای خانواده‌های ایرانی را بررسی کرده‌ایم

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

نیازمندی ها