رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه‌ قضاییه:

۵۵۱ محکوم از قصاص نفس رهایی یافتند

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه‌ قضاییه گفت: با همت اعضای شوراهای حل اختلاف سراسر کشور و جلب رضایت اولیای دم در یک سال گذشته ۵۵۱ محکوم از قصاص نفس رهایی یافتند.
کد خبر: ۱۴۱۵۲۲۵

به گزارش جام جم آنلاین از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی افزود: یکی از مهم‌ترین سیاست‌های مورد توجه قوه قضاییه، ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه است که سال‌ها در اولویت این دستگاه قضایی قرار داشته و در این مسیر مرکز توسعه و شوراهای حل اختلاف سراسر کشور نیز از تمامی ظرفیت‌ها استفاده کرده اند.

وی اظهار داشت: مردم خیرخواه کشورمان نیز در راستای توسعۀ فرهنگ صلح و سازش در جامعه در مناسبت‌های «مذهبی، ملی و غیره» و با مشارکت در اجرای پویش‌های خاص، از جمله (پویش‌های «به حرمت امیرالمومنین (ع)» در ماه مبارک رمضان، «به حرمت اباعبدالله الحسین (ع) می‌بخشم» در ماه محرم و صفر و غیره) مشارکت بسیار خوب وچشمگیر داشته‌اند.

اعتراف به خطا و جبران زیان بهترین روش اصلاح مجرمان است

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه‌ قضاییه با بیان اینکه یکی از شرایط اساسی ایجاد سازش جبران ضرر زیان دیده توسط مجرم است که با پذیرش خطا باید جبران مافات کند، اظهار داشت: این که مجرم با پذیرش خطای خود و اعتراف به آن زیان طرف مقابل را جبران کند بهترین روش اصلاح مجرمان است.

صادقی ادامه داد: جلب رضایت اولیای دم پرونده‌های قصاص اصولا با ساعت‌ها مذاکره جهت گذشت از قصاص انجام می‌شود و گفت‌وگوهای اصلاحی برای حصول سازش میان طرفین از سوی شوراهای حل اختلاف صورت می‌گیرد.

گذشت برای اصلاح مجرمان

صادقی با بیان اینکه اسلام دین قانون و در عین حال دینی همراه با پشتوانه‌ای از رحمت است که در اوضاع و احوال خاص، از سختی قانون می‌کاهد، تصریح کرد: این رحمت بدان سبب وضع شده است که شخص محکوم بر اثر آن به انسان صالحی در اجتماع مبدل شود.

رئیس ستاد ملی صبر کشور مهم‌ترین برنامه تربیتی اسلام برای مجرمان را، تشویق و ترغیب آن‌ها به توبه و بازگشت به سوی ارزش‌های الهی دانست و گفت: امیدوار کردن مجرمان به این‌که جُرم و گناه آن‌ها مورد عفو قرار می‌گیرد می‌تواند زمینه بسیارمناسبی را برای بازسازی روحی دوباره و بازگشت آنان به جامعه فراهم کند.

قدردانی از گذشت اولیای دم

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه‌قضاییه همچنین با تشکر از تلاش اعضا و کارکنان شوراهای حل اختلاف سراسر کشور، گفت: گذشت اولیای دم از قصاص نفس که حق قانونی وشرعی آنان است نیز باید مورد قدردانی قرار گیرد.

صادقی با اشاره به اینکه در سال گذشته برنامه راهبردی مرکز توسعه برای اولین بار بسیار منسجم تدوین و ابلاغ شد، افزود: بر همین اساس، چون سنوات گذشته، اما با پیشرفت و توسعه بیشتر تعداد زیادی از محکومان با تلاش همکاران شورای حل اختلاف از قصاص نفس رهایی یافتند و این تلاش ارزنده همچنان استمرار دارد.

تشکیل کمیته ویژه اخذ رضایت از اولیای دم

وی با بیان اینکه کمیته ویژه‌ای برای پیگیری و اخذ رضایت از اولیای دم در خصوص پرونده‌های قصاص نفس تشکیل شد تا جدی‌تر و منسجم‌تر این موضوع پیگیری شود، افزود: با تشکیل این کمیته گاها در یک جلسه حدود ۵۰ محکوم در یک استان از قصاص نفس نجات پیداکردند که این کار بزرگی بود.

به گفته صادقی، چند پویش در یک سال گذشته و در مناسبت‌های مختلف برگزار شد که در قالب آن‌ها با گذشت شکات و جلب رضایت اولیای دم تعداد زیادی زندانی آزاد و رهایی تعدادی محکوم از قصاص نفس» ممکن شد.

رهایی ۱۶ محکوم از قصاص در قالب یک پویش

رئیس ستاد ملی صبر با بیان اینکه بنا بود تا در قالب پویش «به احترام حاج قاسم سلیمانی می‌بخشم» بر اساس ۶۳ سال زندگی ایشان در هر استان ۶۳ زندانی از نعمت آزادی برخوردار شوند، افزود: بر همین اساس در سراسر کشور با فعالیت این پویش و در سالگرد شهادت این سردار بزرگوار همزمان حدود ۳ هزار زندانی به برکت عشق مردم به این سردار دل‌ها آزاد و ۱۶ محکوم از قصاص نفس رهایی یافتند.

صادقی با اشاره به فعالیت کنونی پویش «به حرمت امام رئوف می‌بخشم» به واسطه عشق مردم به امام رضا (ع)، گفت: در هفته‌های اخیر نیز در چند استان کشور تعدادی همایش صلح و بخشش برای اخذ رضایت از شکات و اولیای دم و آزادی زندانیان برگزار شده است.

توسعه روز افزون فرهنگ بخشش

وی تاکید کرد: نکته حائز اهمیت توسعه روز به روز فرهنگ بخشایش صلح و رضایت در کشور است که همکاران شوراهای حل اختلاف در این زمینه بسیار فعال هستند.

صادقی در خصوص جذب داوران و میانجیگران در شوراهای حل اختلاف نیز با اشاره به اینکه در یک سال گذشته جذب داوران و میانجیگران به شکل سراسری آموزش آنان آغاز شده است، افزود: مراسم تحلیف اولین گروه داوران نیز در ۲ ماه گذشته در حضور رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

کاهش ورودی پرونده به محاکم با داوری

معاون قضایی رئیس قوه قضاییه ادامه داد: برای اولین بار در دستگاه قضایی است که داوری تعریف و دواوران پروانه فعالیت دریافت می‌کنند و این کار ارزشمند جدیدی است که با کاهش ورودی پرونده به محاکم دادگستری به پیگیری سریعتر کار مردم کمک می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها