قندپهلو با برمودا
گزارش «جام‌جم» از پیامک‌های مردمی ۱۶۲

قندپهلو با برمودا

«جام‌جم» از پیامک‌های مردمی ۱۶۲ و کلیدواژه‌های پرتکرار گزارش می‌دهد

حال خوب سوران و بازپرس

کافی است سری به دوران کودکی‌مان بزنیم، آن وقت است که اکثر کودکان دیروز که بزرگسالان امروز هستند خاطرات‌شان را از جعبه جادو این طور تعریف می‌کنند: جعبه‌ای بزرگ که به واسطه دو در بسته می‌شد و وقتی در این جعبه باز می‌شد مساوی بود با شروع تماشای برنامه‌های جذاب که فقط در زمان‌های خاصی پخش می‌شد اما این جعبه جادو روز به روز به لحاظ برنامه سازی گسترده شد و حالا امروز ۲۴ ساعت شبانه روز روشن است و برنامه‌های متنوع در حوزه‌های مختلف پخش می‌کند که تماشای آن نه تنها خالی از لطف نیست، بلکه برنامه برای مخاطبان کاربردی است و با آن اطلاعات شان نیز اضافه خواهد شد.
کافی است سری به دوران کودکی‌مان بزنیم، آن وقت است که اکثر کودکان دیروز که بزرگسالان امروز هستند خاطرات‌شان را از جعبه جادو این طور تعریف می‌کنند: جعبه‌ای بزرگ که به واسطه دو در بسته می‌شد و وقتی در این جعبه باز می‌شد مساوی بود با شروع تماشای برنامه‌های جذاب که فقط در زمان‌های خاصی پخش می‌شد اما این جعبه جادو روز به روز به لحاظ برنامه سازی گسترده شد و حالا امروز ۲۴ ساعت شبانه روز روشن است و برنامه‌های متنوع در حوزه‌های مختلف پخش می‌کند که تماشای آن نه تنها خالی از لطف نیست، بلکه برنامه برای مخاطبان کاربردی است و با آن اطلاعات شان نیز اضافه خواهد شد.
کد خبر: ۱۴۱۶۰۱۹
نویسنده فاطمه عودباشی - دبیر گروه رسانه

امروز همین جعبه دوست داشتنی پاسخگوی نیازها و سلایق مخاطبان است و جایگاه ویژه‌ای میان مخاطبان دارد، حتی این رسانه راه ارتباطی میان برنامه سازان و مردم هم هست، زیرا برخی برنامه‌ها با مشارکت‌های مردمی و با پیشنهادها و نظراتی که ارائه می‌دهند، ساخته می‌شود. برنامه سازان برای اطلاع از نظرات مردمی می‌توانند با ۱۶۲ تماس بگیرند و از این طریق سلایق‌شان را به گوش برنامه‌سازان برسانند. همچنین برخی مردم پیشنهادهای‌شان را پیامک به این شماره می‌کنند. در این گزارش پیامک‌های مردمی را مرور می‌کنیم که مردم کدام یک از سریال‌ها و برنامه‌ها را دوست داشتند.

به گزارش جام‌جم، نگاهی به پیامک‌های مردمی رسیده به سامانه ۱۶۲ نشان می‌دهد در این هفته سریال‌های تلویزیونی بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفته و حال شان با آنها خوب است؛ سریال‌هایی همچون سوران و بازپرس بیشترین کلید واژه را در میان پیام‌های ارسالی مردم داشتند. البته پخش سریال خارجی امپراتور بادها هم از نظر مردم غافل نمانده و تماشای این سریال برای‌شان جذابیت داشته‌است. علاوه بر آن برنامه‌هایی همچون بگو بخند، حال خوب و مسابقات ورزشی مورد استقبال قرار گرفته و برایشان از جذابیت لازم برخوردار بوده‌است.
 
سوران، پرطرفدار
یکی از سریال‌هایی که در میان پیامک‌های ارسالی مخاطبان، بارها نامش تکرار شده، مجموعه تلویزیونی سوران به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده‌است. سوران یکی از تازه‌‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی با موضوع وقایع انقلاب، در امتداد هدف بازخوانی وقایع تاریخی که در دهه‌های اخیر کمتر به آنها پرداخته شده و در واقع مغفول است، جلوی دوربین رفته و به پخش رسیده‌است. پرداختن به وقایع استان کردستان در سال‌های منتهی به انقلاب و پس از آن و درگیری نیروهای انقلابی با ساواک از یک‌سو و رشد و خودنمایی گروه‌های ضدانقلاب از قبیل دموکرات، کومله و... و تلاش آنها در زمینه تجزیه‌طلبی در اولین سال‌های پیروزی انقلاب در سوران نشان می‌دهد سازندگان این مجموعه در مضمون‌یابی و انتخاب واقعه‌ای با قابلیت‌های بالای دراماتیک گام اول را درست برداشته‌اند. ضمن این‌که پس از مدت‌ها بحث اقتباس ادبی بار دیگر به‌طور جدی در عرصه مجموعه‌سازی مطرح شده و می‌تواند فتح بابی باشد برای تجربه‌های موفق‌تر بعدی. مصطفی کولیوندی نقش فتاح را در سریال سوران بازی می‌کند که یک فرمانده کومله است. این بازیگر تصریح می‌کند: چیزی که من دیدم وجود یک گروه متخصص پای کار بود که چند ماه شبانه‌روز تلاش کردند کار را به پایان برسانند و جدای از آن، فیلمنامه و داستان بود که بخشی از تاریخ کشور است. جذابیت دیگر کار برای من، لوکیشن‌ها، سبک کاری و نگاه جدید کارگردان بود که به‌نظرم در خروجی باعث جذب مخاطب شده‌است. از دید من این سریال یکی از پربیننده‌ترین سریال‌ها و جزو سریال‌های موفق است.
   
بازپرس همراه با مخاطبان
سریال تلویزیونی بازپرس به کارگردانی احمد معظمی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی دیگر سریال پرمخاطب و پرتکرار در میان پیام‌های مخاطبان است. این مجموعه تلویزیونی تلاش کرده از زاویه تازه به موضوع مفاسد اقتصادی بپردازد و دست روی موضوعی گذاشته که به این شکل تاکنون پرداخت نشده‌بود. نگاهی کلی به کارهایی که محمدرضا شفیعی تاکنون در حوزه تلویزیون انجام داده، ویژگی پرمخاطب بودن بیشتر کارهایش را روشن می‌کند. او هر بار که دست به ساخت یک سریال زده، صرف نظر از ژانری که برای تولید انتخاب کرده، توانسته مخاطب را پای تلویزیون نگه دارد. مصداق آن سریال کیمیا، گیل‌دخت و نوار زرد است که توانست قصه متفاوتی را در بستری درست به نمایش بگذارد. شفیعی درباره جزئیات این سریال نکاتی بیان می‌کند: این سریال درباره پرونده‌های مرتبط با مفاسد اقتصادی است و مطرح شدن پرونده‌های این‌چنینی در قالب نمایش باعث هشدار به مردم می‌شود. ما برای رسیدن به قصه این مجموعه پنج، شش پرونده بزرگ از متخلفان اقتصادی را بررسی کرده‌ایم. در این مجموعه، کوشیدیم فرآیند کلاهبرداری بزرگ و خلأهای قانونی را مطرح کنیم. از استادان برجسته‌ای برای مشورت کمک گرفتیم. لوکیشن‌ها و به طور کلی سریال متفاوتی شده‌است. از نکاتی که از روز اول به آن توجه داشتیم این بود که سریال پرمخاطب شود و در تراز کارهای پرمخاطب تلویزیون قرار گیرد.
   
محک زدن استعدادها
از دیگر برنامه‌هایی که نام آن در میان پیامک‌های مردمی به کرات دیده می‌شود، برنامه «بگو بخند» است که مورد توجه مخاطبان زیادی قرار گرفته‌است که از شبکه نسیم پخش می‌شود. این برنامه استعدادیابی با حضور چهره‌های حوزه کمدی در کسوت داور پخش می‌شود. نگاه‌های حرفه‌ای کسانی که در رشته‌های مختلف کمدی تجربه دارند و توانسته‌اند نامی به‌دست بیاورند، یکی از ویژگی‌های این برنامه است که باعث می‌شود در فضای حرفه‌ای حوزه کمدی حرفی برای گفتن داشته‌باشد. شهاب عباسی که کارگردانی این برنامه را به عهده دارد در این باره به جام‌جم بیان می‌کند: می‌توانم بگویم ما گل‌مان را زدیم. چون یک کار با آبرو و تمیز ارائه کردیم و شبکه و داورها هم از حضور چهره‌های مستعد در برنامه راضی بودند. ضمن این‌که اگر شرایط کار به گونه‌ای باشد که من بتوانم باز هم مجموعه‌های نمایشی کمدی بسازم، حتما از حضور این چهره‌ها در آثارم استفاده خواهم کرد. جالب است بدانید من چهره‌ها و استعدادهایی در این برنامه دیدم که شاید به دلایلی هر کدام نتوانستند به بخش فینال برسند و داورها آنها را رد کردند، اما من کارشان را دوست داشتم و قطعا در کارهایی که بسازم از حضور آنها استفاده خواهم‌کرد. به هر حال این برنامه متعلق به آنهاست و کسانی که استعداد این کار را دارند، می‌توانند در این برنامه خودشان را محک بزنند. این برنامه می‌تواند فرصت خوبی برای افرادی باشد که شرایط برایشان مهیا نبوده یا این‌که سال‌هاست فعالیت می‌کنند، اما هنوز دیده نشده‌اند.
   
همچنان بر مدار «حال خوب»
همان‌طور در گزارشی که به همین منظور تهیه و چاپ شد، اشاره کرده‌بودیم برنامه «حال خوب» بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفته‌است. این برنامه دارای یک محتوای تخصصی اما قابل درک برای مخاطبان است که با هدف افزایش سواد سلامت روان، خودشناسی بهتر و بهبود کیفیت زندگی فردی و اجتماعی مخاطبان تولید می‌شود. تیم برنامه‌ساز حال خوب، علاوه بر گفت‌وگوهای علمی با کارشناسان، با کمک ابزارهای رسانه‌ای مختلف از جمله تولید میان‌برنامه‌های علمی، نمایشی، موسیقایی و همچنین فعالیت جدی در صفحه مجازی حال خوب، در تلاش برای افزایش ضریب نفوذ محتوای ارائه شده این برنامه، میان مخاطبان و جامعه است. مصطفی مصطفوی، مجری این برنامه درباره استقبال مخاطبان از این برنامه به جام‌جم می‌گوید: بسیار خوشحالم که مردم این برنامه را دوست دارند. این را صادقانه می‌گویم که تمام تلاش من، همکاران و مدیران شبکه این است که این برنامه، کاربردی باشد. یعنی برنامه را تبدیل به کلاس دانشگاه نکنیم و آن چیز‌هایی که برای مردم گره شده، بیان شود. حتی در مورد نوزاد یک‌روزه تا یک‌ماهه، کاربردی صحبت و بحث کرده‌ایم.
   
سریال کره‌ای «سرزمین بادها» 
یکی دیگر از کلیدواژه‌هایی که میان پیامک‌های مردمی بسیار تکرار شده، سریال کره‌ای «سرزمین بادها» است. این سریال در ایران با عنوان سری دوم مجموعه تلویزیونی «جومونگ» شناخته می‌شود. سریال سرزمین بادها را کانگ ایل سو سال ۲۰۰۸ کارگردانی کرده‌است. در این سریال سونگ ایل هوک در نقش شاهزاده موهیول، چوی جانگ وون(شاهزاده یئون)، پارک گان هیونگ(شاهزاده دو جین)، جانگ جین یانگ(امپراتور یوری) بازی می‌کنند. این سریال کره‌ای در ۳۶ قسمت ساخته شده‌ و چهار جایزه کره‌ای را از آن خود کرده‌است. امپراتوری بادها یا سرزمین بادها، داستان نوه جومونگ به نام موهیول است.سریال سرزمین بادها همانند جومونگ تم حماسی- درام دارد و گرچه دست‌اندرکاران این سریال اصرار دارند آن را تاریخی بنامند اما بیشتر ماجراهای آن تخیلی و به دور از واقعیت است. 
   
تنور داغ مسابقات ورزشی
یکی از برنامه‌هایی که در نظرات مردمی مرتب درباره آن گفته و از مسئولان و مدیران شبکه‌ها قدردانی شده، مسابقات ورزشی است. خیلی‌ها به ورزش علاقه‌مند هستند و از سال‌ها قبل که برنامه‌های ورزشی شبکه سه مورد استقبال قرار گرفت، باعث شد تا شبکه ورزش راه‌اندازی شود و پاسخگوی نیازها و سلایق ورزش‌دوستان باشد. این اتفاق باعث شد پخش مسابقات به فوتبال خلاصه نشود و همه رشته‌های ورزشی روی آنتن برود. پیامک‌های مردمی درباره پخش مسابقات ورزشی گویای مورد توجه قرار گرفتن مخاطبان است.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها