به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، ایزدی اظهار داشت: به طور کلی برنامه کودی و تغذیهای که باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی زعفران میگردد، شامل سه مرحله است، ابتدا در زمان آماده سازی زمین و قبل از کاشت از ترکیبات انواع کودهای پتاسه و فسفاته به همراه ۴۰ الی ۸۰ تن کود حیوانی پوسیده در خاک استفاده میشود.
کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: کود ازته به دلیل اینکه به سرعت در آب حل میشود بایستی حتی الامکان همراه با آب، آبیاری و یا در سطح خاک پاشیده شود، این کود باید در ۲ تا ۳ مرحله مورد استفاده واقع شود، یک سوم کود ازته قبل از آب اول و دو سوم دیگر در بقیه مراحل رشد گیاه طی چند دوره مصرف میشود.
این کارشناس تشریح کرد: همراه با آب دوم استفاده از اسید هیومیک، ترکیبات ازت، فسفر و پتاس (مانند NPK) به منظور رشد برگها و پیازها و ذخیره هرچه بیشتر مواد غذایی اهمیت زیادی دارد.
وی گفت: محلولپاشی جایگاه ویژهای در تغذیه زعفران دارد، بدین منظور توصیه میشود در برنامه کودی زمستانه، ماههای بهمن و اسفند همزمان با تشکیل و رشد بنهها (پیازهای) دختری، طی ۲ الی ۳ مرحله نسبت به این مهم اقدام شود.
ایزدی در پایان خاطر نشان کرد: استفاده از مواد مغذی موجود در اسیدهای آمینه، جلبکهای دریایی، عناصر میکرو و ترکیبات فسفر و پتاس به صورت محلول پاشی در زمان رشد رویشی اهمیت زیادی داشته و محلول پاشی مزارع زعفران باعث افزایش ۳۳ درصدی عملکرد محصول میگردد.
لازم به ذکر است محلول پاشی در فصل زمستان در مناطق گرمسیری در نیمه بهمن و در مناطق سردسیری در نیمه اسفند انجام می پذیرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد