از زمان عملیات جنبش مقاومت حماس علیه رژیم صهیونیستی صفحههای مربوط به فلسطین در فضای مجازی با مشکل رو به رو میشوند، یکی از موارد اخیر آن بسته شدن صفحه خبری فلسطین دراینستاگرام است.حساب کاربری eye on Palestine در اینستاگرام برای پوشش وقایع غزه و اخبار و ویدئوهای روزانه مربوط به فلسطینیها تاسیس شد و شش میلیون کاربر داشت. اکنون با یک سرچ ساده درمورد این صفحه متوجه شدیم که اینستاگرام آن را پاک کرده است.
فعالیت این صفحه به سالها قبل باز میگردد و مشکل به وجود آمده برای آن سابقه قبلی نیز دارد، در۲۷مهر۱۴۰۱ هم اینستاگرام اعلام کرد که این صفحه را تعلیق کرده است. این صفحه در آن زمان سه میلیون دنبال کننده داشت. این اولین بار نیست که رسانههای اجتماعی صدای فلسطینیها را سانسور میکنند. گزارش مستقلی که یک سال پس از جنگ اسرائیل در غزه در سال۲۰۲۱ توسط متا علنی شد، به این رویه اذعانکرده بود. متا در ماه می۲۰۲۱(اردیبهشت۱۴۰۰) به سانسور و سوگیری در جریان حمله اسرائیل به غزه که کشته شدن ۲۵۶ فلسطینی ازجمله ۶۶ کودک را رقم زد، محکوم شد. با وجود این باز هم شاهد سانسور صفحات مربوط به فلسطین توسط این شرکت بودهایم.
به گزارش فارس، پیش از این نیز به دنبال فشارهای اتحادیه اروپا شبکههای مجازی اقدامات محدود سازی علیه صفحات و گروههای مربوط به فلسطین را انجام داده بودند. در این راستا متا اعلام کرد اقداماتی از جمله حذف محتوای حمایت از حماس در پلتفرمهای خود را انجام میدهد. این پلتفرم اعلام کرده «بیش از ۷۹۵هزار محتوای عبری یا عربی را حذف یا به عنوان مزاحم علامت گذاری کرده است.»
یوتیوب نیز به عنوان یک پلتفرم بزرگ که با محدودیتهای اتحادیه اروپا در رابطه با وقایع سرزمینهای اشغالی روبهرو شد اعلام کرد: «ما دهها هزار ویدئوی مضر را حذف کردهایم و صدها کانال را بستهایم.»
ضرب العجل ۲۴ ساعته این اتحادیه به ایلان ماسک باعث شد تا شبکه رسانه اجتماعی ایکس نیز اعلام کند که حسابهای مرتبط با حماس را حذف کرده است. دستورالعملهای گوگل نیز تلگرام را مجبور کرد تا تعدادی از کانالهای مرتبط با حماس را از دسترس خارج کند. این درحالی است که گوگل و اپل به درخواست اسرائیل در سرویس نقشه خود ارائه ترافیک آنلاین در سرزمینهای اشغالی و غزه را متوقف کردند.
گوشی عجیب و غریب موتورولا به بازار میآید!
برند موتورولا با رونمایی از نمایشگرهای تطبیقی خود در Lenovo Tech World ’۲۳ بار دیگر ثابت کرد در خط مقدم فناوری قرار گرفته است. به گزارش جی اس ام، لنوو اخیرا میزبان یک رویداد جهانی فناوری به نام «Lenovo Tech World ’۲۳» بود، یکی از برجستهترینهای این مراسم، یک تلفن همراه مفهومی با صفحه نمایش POLED بسیار منعطف بود. این دستگاه به حدی انعطافپذیر است که میتواند به دور مچ دست خم شده بایستد.لنوو معتقد است که این محصول کلیدی نشان از یک تجربه بسیار جدید در آینده نزدیک دارد.لازم به ذکر است که موتورلا هنوز اطلاعات دقیقی را درباره نمایشگر تطبیقی خود منتشر نکرده اما بررسیها نشان میدهند این دستگاه از صفحه نمایش ۶.۹ اینچی، وضوح +FHD و حاشیه و قسمت پشتی پارچهای بهرهمند شده است. این تلفن همراه همچنین میتواند روی یک دستبند فلزی نصب شده تا از طریق آهنربا روی مچ دست ثابت بماند. موتورولا همچنین برخی از ویژگیهای هوش مصنوعی خود به نام MotoAI را روی این تلفن مفهومی جدید به نمایش گذاشت. برای مثال این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تصویر زمینه و تم خود را دقیقا مانند چهره و لباسهایشان شخصیسازی کرده و از آنها در موارد مختلف استفاده کنند.
ماسک، تلگرام و واتساپ را دور زد!
ایلان ماسک اعلام کرد پلتفرم شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نسخه اولیه تماس صوتی و تصویری را راه اندازی کرده است. ایلان ماسک که مالک و مدیر فناوری ایکس است، در پستی در ایکس، کاربران را درباره فعال کردن این ویژگی راهنمایی کرد. این ویژگی، جدیدترین مورد از سلسله تغییرات و ویژگیهای جدید در پلتفرم ایکس است که ایلان ماسک قصد دارد آن را به یک سوپر اپلیکیشن همه منظوره تبدیل کند. مالک میلیاردر ایکس پساز خرید ۴۴میلیارد دلاری این شبکه اجتماعی در سال۲۰۲۲، نام آن را از «توییتر»، به «ایکس» تغییر داد و اعلام کرد این پلتفرم را به یک سوپر اپلیکیشن تبدیل خواهد کرد که مجموعهای از خدمات از پیامرسانی و شبکه اجتماعی تا پرداخت نقطه به نقطه را میسر میکند. براساس گزارش رویترز، ایلان ماسک با معرفی این ویژگی در ماه آگوست، اعلام کرده بود کاربران برای استفاده از امکان تماس صوتی و تصویری که در iOS اپل، اندروید گوگل و رایانههای شخصی قابل دسترس خواهد بود، نیازی به شماره تلفن ندارند.
هوش مصنوعی غلطهای املایی را میگیرد!
ویژگیهای معمولی هوش مصنوعی، مانند تصحیح خودکار،جستوجوهای وب، برخلاف بسیاری از رباتهای چت هوش مصنوعی، ارزش خود را ثابت کردهاند. به گزارش واشنگتن پست یکی از قابلیتهای جذاب صفحه کلید گوشی این است که انگشت خود را روی صفحه کلید در میان حروف بکشید و هوش مصنوعی کلمهای را که قصد نوشتنش را دارید تشخیص داده و آن را در متن قرار دهد. شاید این ویژگی کامل نباشد و این روش نوشتن نیاز به آموزش داشته باشد. با این حال باعث میشود در مقایسه با ضربه زدن روی حروف صفحه، سریعتر و با غلطهای املایی کمتری تایپ کنید. تایپ با استفاده از کشیدن انگشت روی صفحه کلید یک گزینه استاندارد کیبورد در آیفون، گوشیهای سامسونگ گلکسی و برخی دیگر از گوشیهای اندرویدی است. با این حال، حتی اگر تایپ پیمایشی برای شما مناسب نباشد، هوش مصنوعی میتواند به روشهای دیگری به شما کمک کند. ویژگیهای معمولی هوش مصنوعی، مانند تصحیح خودکار، توصیههای نتفلیکس و جستوجوهای وب، برخلاف بسیاراز رباتهای چت هوش مصنوعی ارزش خود را ثابت کردهاند. این ویژگی ازطریق صفحهکلید Gboard گوگل در آیفون، گوشیهای گلکسی و سایر صفحهکلیدهایی که میتوانید دانلود کنید، کار میکند. درتلفن شما یک سیستم هوش مصنوعی وجود دارد که یاد میگیرد چگونه الگوها را تشخیص دهد و نتایج را پیش بینی کند. سه سرنخ برای حدس زدن آنچه مینویسید با پیمایش وجود دارد. اینها مختصات مکانی هستند، زیرا هوش مصنوعی بررسی میکند که انگشت شما در حین پیمایش در صفحه چقدر به حروف نزدیک است و احتمال کلمه ای را که انتخاب کرده اید طبقه بندی میکند.میتوانید از ویژگی تایپ شناور درهر جایی که متنی را تایپ میکنید، مانند پیامهای متنی، ایمیلها و گاهی اوقات برای پیشنویس خبرنامه استفاده کنید. تایپ سر خوردن یک ویژگی خودکار در صفحهکلید داخلی گوشیهای iPhone و Samsung Galaxy است. وقتی انگشت خود را از روی صفحه بردارید، صفحه کلید یک کلمه ممکن را فهرست میکند. همچنین ممکن است کلمات جایگزین دیگری را برای انتخاب مشاهده کنید، مانند پیشنهادات تصحیح خودکار.
عینک تماشای جهان برای روشندلان
محققان با الهام از خفاشها که از پژواکیابی برای دیدن استفاده میکنند، عینکهای هوشمندی ساختهاند که اطلاعات بصری را به اصواتی منحصر به فرد تبدیل میکند. فناوری این عینکها توانایی افراد نابینا و کمبینا را برای حرکت در محیط اطرافشان افزایش میدهد و میتواند جهان را برای افراد کمبینا تغییر دهد. فناوری کمکی شامل طراحی تکنولوژیهایی است که افراد دارای ناتوانیهای حسی را قادر میسازد بر موانع موجود در زندگی روزمره خود غلبه کنند. نابینایی یا کمبینایی بر توانایی فرد برای انجام فعالیتهای روزمره زندگی و شرکت در فعالیتها و تعاملات اجتماعی تأثیر میگذارد. حوزه وسیعی از تحقیقات فناوری کمکی با استفاده از بازخورد دیداری، لمسی و شنیداری بهعنوان ابزاری برای تقویت حواس مرتبط است. اکنون، محققان دانشگاه فناوری سیدنی (UTS) عینکهای هوشمند نسل جدیدی موسوم به لمس آکوستیک را توسعه دادهاند که اطلاعات بصری را به نمادهای صوتی متمایز، بهعنوان وسیلهای برای کمک به افراد کمبینا برای «دیدن» تبدیل میکند.
چین-تنگ لین، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «عینکهای هوشمند معمولا از بینایی رایانه و سایر اطلاعات حسی برای تبدیل محیط اطراف کاربر به گفتار ترکیبی-رایانهای استفاده میکنند. با این حال، فناوری لمس آکوستیک، اشیای را صوتی میکند و هنگام ورود به میدان دید دستگاه، نمایشهای صوتی منحصربهفردی ایجاد میکند. بهعنوان مثال، صدای خش خش برگها ممکن است نشاندهنده یک گیاه باشد یا صدای وزوز ممکن است نشاندهنده یک تلفن همراه باشد.» محققان با الهام از نحوه استفاده خفاش از مکانیابی پژواک، دست به توسعه عینکهای هوشمند خود زدند که آن را دستگاه صوتی فوویدت (FAD) نامیدند. پژواک انتشار یک موج صوتی است که از یک شیء منعکس میشود، بازتاب پژواک اطلاعاتی درمورد اندازه و فاصله جسم ارائه میدهد.
آزمایش عینکها
محققان عینک خود را روی ۱۴شرکتکننده بزرگسال آزمایش کردند؛ هفت شرکتکننده کمبینا و هفت شرکتکننده نابینا. این مطالعه شامل یک مرحله آموزشی نشسته که در آن از FAD برای اسکن اقلام روی میز استفاده میشد، و یک کار ایستاده بود که عملکرد FAD را در زمانی که شرکتکنندگان در حال راه رفتن و جستوجوی یک جسم در محیطی بهم ریخته بودند، بررسی میکرد. دراین مطالعه از چهار آیتم استفاده شد؛ کاسه، کتاب، فنجان و بطری. آنها دریافتند که این دستگاه بهطور قابل توجهی توانایی افراد کمبینا را برای تشخیص و رسیدن به اشیا، بدون تلاش ذهنی زیاد افزایش میدهد. «هاو یوآن ژو»، سرپرست و نویسنده مسئول این مطالعه گفت: «بازخورد شنیداری کاربران را قادر میسازد تا اشیا را با دقت قابلتوجهی شناسایی کرده و به آنها دست یابند. یافتههای ما نشان میدهد که لمس آکوستیک این پتانسیل را دارد که یک روش موثر برای تقویت حسی جامعه کمبینا ارائه دهد.»با برخی تغییرات، فناوری لمس آکوستیک میتواند به بخشی جداییناپذیر از فناوریهای کمکی تبدیل شود و به افراد کمبینا اجازه میدهد بهتر از قبل به محیط خود دسترسی داشته باشند.
این کدها را اسکن کنید، هک میشوید!
ماه گذشته گزارشی امنیتی نشان داد که کلاهبرداران ازکدهای QR برای رمزگذاری لینکها به صفحات فیشینگ و کلاهبرداری استفاده میکنند. این امر مستلزم هوشیاری و احتیاط بیشتری از سوی کاربران است. فیشینگ نوعی حمله سایبری است که در آن هکرها رابطهایی جعلی را ارسال میکنند که به نظر میرسد از یک منبع معتبر ارسال شده است. این نوع حملات معمولا از طریق ایمیل انجام میشوند.
چرا کدهای QR یک تهدید هستند؟
دولتها، برندها و شرکتهای امنیت سایبری دائما در تلاش هستند تا مردم را از ترفندهایی که هکرها برای هدف قرار دادن افراد استفاده میکنند آگاه کنند. این یک روش معمول برای مجرمان سایبری است که پیوندهایی را برای شروع یک حمله سایبری ارسال کنند و با افزایش آگاهی، کاربران بیشتری از کلیک کردن بر پیوندهایی که مشکوک به نظر میرسند صرفنظر خواهند کرد. برخلاف آدرسهای ایمیل یا لینکهایی که به شناسایی یک حمله سایبری کمک میکنند، هیچ راهی برای تأیید و مسدود کردن یک کد QR وجود ندارد و هنگام دریافت این کد امکان شناسایی رابط آن نیست، به گونه ای که کلاهبرداران از کدهای QR برای رمزگذاری پیوندها به صفحات فیشینگ و کلاهبرداری استفاده میکنند.
وقتی یک کد QR را اسکن میکنید چه اتفاقی میافتد؟
هنگامی که کدهای QR اسکن میشوند، کاربر به یک وبسایت جعلی هدایت میشود که اطلاعات خصوصی مهمی مانند اعتبار نامه ایمیل و اطلاعات مالی را میخواهد. زمانی که دادهها را وارد میکنید، توسط هکرها به سرقت میرود و ممکن است از آن برای منافع مالی استفاده کنند.
چگونه از خود مقابل این حملات محافظت کنیم؟
اگرچه تعداد موارد نگران کنندهای در این زمینه وجود ندارد، اما کاربران باید مراقب چنین ایمیلهایی باشند. در اینجا نحوه تشخیص یک ایمیل بالقوه خطرناک آورده شده است: در مرحله اول، ایمیل حاوی کد QR باید اولین علامت قرمز باشد، اگر کدی در ایمیل وجود دارد، آن را مخرب در نظر بگیرید.این ایمیلها راه حلهای سریعی را ارائه میدهند. آنها قول میدهند که مشکل را میتوان با اسکن کردن کد QR حل کرد.همچنین ایمیلهایی که به کاربران میگویند «ایمیل از یک منبع قابل اعتماد است» باید با احتیاط برخورد شود. این ایمیلها حاوی کلمات ترسناکی هستند تا قربانیان احتمالی را به این فکر وادار کنند که مشکل بزرگی دارند.هیچ سیستم احراز هویت مناسبی وجود ندارد، بنابراین اسکن کد QR تنها گزینه شماست. کاری که کاربران باید انجام دهند این است که اگر یک صفحه وب از آنها بخواهد اطلاعات خصوصی خود را وارد کنند، فرض کنند احتمالا با فیشینگ سروکار دارند.
گول هوش مصنوعی را نخورید!
با فراگیر شدن هوش مصنوعی و دسترسی همه مردم به آن، محتواهای غیرواقعی و دروغین در فضای مجازی بسیار فراگیر شده. حالا گوگل برای رهایی از این مشکل بزرگ یک راه حل داده است. هر روز سیل عظیمی از اطلاعات در فضای اینترنت منتشر میشود و بههمین دلیل تشخیص واقعی بودن این دادهها سخت شده است. این شرایط پساز ورود هوش مصنوعی مولد که امکان تولید متن، عکس و حتی فیلم را دارد بسیار دشوارتر ازقبلشده و گوگل سعی دارد با ارائه ابزارهایمدرن، امکان بررسی واقعی بودن اطلاعاتی مثل تصاویر را فراهم کند. غول جستوجوی اینترنت درهمین راستا و باهدف مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست، ابزار About This Image را بهطور سرتاسری دراختیار کاربران قرارخواهد داد. ابزار About This Image در بخش جستوجوی گوگل و برای همه کاربران انگلیسی زبان دردسترس است. این فناوری جذاب درمورد تصاویر، اطلاعات بسیار ارزشمندی مثل تاریخچه، نحوه استفاده و توصیف دیگران از آن عکس، ابردادههای تصویر و نشانههایی که نشان میدهد آیا تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده یا خیر را دراختیارتان قرار میدهد. طبق اعلام گوگل، تصاویر ساختهشده با هوشمصنوعی بهکمک ابزار About This Image برچسبگذاری شدهاند. با کلیک روی منوی سهنقطه زیر هرعکس دربخش جستوجوی تصاویر گوگل، میتوان به ابزار مذکور دسترسی داشت. Fact Check Explorer ابزار دیگری است که روزنامهنگاران میتوانند از آن برای بررسی آنلاین تصاویر بهره ببرند. این ابزار از نشانهگذاری برای پیداکردن اطلاعات مربوط به تصاویر سازمانهای مستقل سرتاسر جهان استفاده میکند و نمای کلی ازعکس و استفاده از آن را درطول زمان ارائه میدهد. گوگل همچنین نسخه بتای قابلیت جستوجوی تصویر را ازطریق API معرفی کرده است که توسعهدهندگان میتوانند ازآن دربرنامهها و اپلیکیشنهای خود استفاده کنند. گوگل همچنین درحال انجام آزمایشهایی با هوشمصنوعی مولد است تا توضیحاتی برای تصاویر اینترنت ارائه دهد.
ابتکار جالب گوگل برای سبقت از رقبا
شرکت گوگل برای رقابت هر چه بهتر با رقبا، از یک تکنولوژی جدید در تلفنهای همراه هوشمند خود بهره برده که به وسیله هوش مصنوعی فعالیت میکند؛ اما اکنون بحثهایی پیرامون تبعات گسترش استفاده از این فناوری شکل گرفته است. در عصر تلفنهای همراه هوشمند، فرآیند ویرایش عکس به سرعت در حال پیشرفت است؛ از تقویت رنگها گرفته تا تغییر سطح نور. به نوشته بیبیسی، اما اکنون یک ابزار جدید در گوشیهای هوشمند که به وسیله هوش مصنوعی توسعه یافته، باعث ایجاد بحثهایی پیرامون تأثیرات آن بر دنیای عکاسی شده است. تازهترین تلفنهایهمراه هوشمند شرکت گوگل موسوم به «پیکسل۸» و «پیکسل۸ پرو»، یک گام فراتر از سایر رقبای خود برداشتهاند. این گوشیها میتوانند به وسیله هوش مصنوعی، حالت چهره در عکسها را تغییر دهند. همه ما تجربه این را داشتهایم که یکی از افراد حاضر در عکسهای دستهجمعی به دوربین نگاه نمیکند یا اینکه لبخند نمیزند. گوشیهای همراه گوگل اکنون میتوانند در تصاویر شما جستوجو کنند و حالتهای چهره مناسب و لبخند فرد مورد نظر را از عکسهای قدیمی انتخاب و از آن برای ویرایش عکسهای جدید استفاده کنند. گوگل این قابلیت را «بِست تِیک»(Best Take) نامیده است. این ابزار جدید شرکت گوگل همچنین به کاربران اجازه میدهد عوامل ناخواسته در عکس را جابهجابه کنند یا اندازه آن را تغییر دهند و با قابلیتی موسوم به «ویرایشگر جادویی»، جای خالی را پر کنند. این قابلیت با استفاده از «یادگیری عمیق» کار میکند؛ یک الگوریتم هوش مصنوعی که با توجه به محیط کلی عکس، متوجه میشود جای خالی باید چگونه پر شود. این الگوریتم برای انجام وظیفه فعلی خود از اطلاعات مربوط به میلیونها عکسی استفاده میکند که پیش از این مورد بررسی قرار داده است. معرفی این قابلیت جدید باعث شده برخی سوالاتی درباره تأثیر آن بر عکاسی داشته باشند. اکثر کارشناسان تکنولوژی، فناوری جدید هوش مصنوعی گوگل را یک اتفاق منفی توصیف کردهاند که باعث میشود اعتماد مردم به محتوای آنلاین به شکل خطرناکی از بین برود. با این حال، شرکت گوگل در پاسخ به انتقادها اعلام کرده این قابلیت چیزی را «جعل» نمیکند. کیفیت دوربین و نرمافزار یک ویژگی مهم برای گوگل در جهت رقابت بهتر با رقبای خود از جمله شرکتهای سامسونگ و اپل است. با وجود اینکه منتقدان نسبت به ابزار هوش مصنوعی گوگل نگران هستند، تمام آنها از کیفیت تصاویر گرفتهشده توسط جدیدترین تلفنهای همراه این شرکت تمجید کردهاند.