تاکید بر همکاری با سازمان پدافند غیرعامل
سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیاتدولت با تاکید بر اهتمام همه مسئولان به افزایش مشارکت اجتماعی افزود: مشارکت در انتخابات یکی از جلوههای مشارکت اجتماعی است اما لازم است همه وجوه و جلوههای این مشارکت در راستای مردمیسازی امور و حضور و شرکت مردم در شئون اجتماعی مختلف موردتوجه باشد. رئیسجمهور همچنین بااشاره به اهمیت مسأله پدافند غیرعامل و ضرورت توجه همه مسئولان به رعایت اتقان در تصمیمگیریها و اقدامات، بر ضرورت همکاری کامل دستگاهها با سازمان پدافند غیرعامل تاکید کرد. دراین جلسه رئیس بانک مرکزی هم گزارشی از تداوم کاهش رشد نقدینگی و پایه پولی ارائه کرد.
«مصاف» سلاح پیشرفته ساخت وزارت دفاع است
امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره اقدامات وزارت دفاع گفت: این وزارتخانه در حال ارتقا ی سامانههاست یا به شکل تلفیقی فعالیت دارد یا سامانههای جدیدی را تعریف و تولید میکند. وی بیان کرد: در همه زمینهها اقدامات بزرگی در حال انجام است و بهدلیل محدودیت، به مرور رونمایی میکنیم. بنابراین کارهای بسیار بزرگی است که دنبال میشود و نمونههای آن نظیر تجهیز پهپاد کرار و سامانه مجید بود. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره ساخت هلیکوپتر بومی افزود: ما مشغول انجام اقداماتی در این زمینه هستیم. امیر آشتیانی درباره جایگزینی سلاح «مصاف» با «ژ ۳» در نیروهای مسلح هم باید گفت که مصاف یک سلاح پیشرفته ساخت وزارت دفاع است که رفتهرفته مجموعههایی را با آن تجهیز میکنیم. وی با اشاره به انجام مراحل تست جت آموزشی پیشرفته یاسین گفت: این محصول یکی از پیشرفتهترین جتهای آموزشی است که خلأ روند آموزشی ما را جبران میکند.
لغو روادید با ۳۲ کشور
سیدعزتا... ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از تصویب لغو روادید با ۳۲ کشور در هیات دولت خبر داد و گفت: لغو یکطرفه روادید با اولویتهایی که ما مشخص کرده بودیم امروز در دولت تصویب شد. وی تصریح کرد: دولت تصمیم دارد درهای کشور را روی دنیا باز کند. ما با مردم دنیا کار داریم و این لغو یکطرفه روادید در واقع حرف زدن با مردم دنیاست. ضرغامی همچنین با اشاره به مصوبه دیگر هیات دولت بیان کرد: برای برگزاری نمایشگاه شکوه پارس در پکن که در دی انجام خواهد شد مجوز دولت برای خروج ۲۱۱ قلم شیء تاریخی ارزشمند از دوره عصر آهن تا دوره صفویه صادر شد که با پروتکلهای مربوط، بیمه و همه ویژگیهای مراقبت کامل با هزینه دولت چین صورت خواهد گرفت.
بستن گلوگاههای فساد در دولت
سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت با اشاره به شعار رئیسجمهور در امر مبارزه با فساد خاطر نشان کرد: مبارزه با فساد شامل دو بخش میشود؛ یکی مبارزه با فسادی که رخ میدهد و دوم این است که گلوگاههای فساد بسته شود که دولت در هر دو زمینه اقدامات روشن و کمسابقهای انجام دادهاست. به میزان بستن گلوگاههای فساد در دولت، از تشکیل پرونده در دستگاه قضایی کاسته خواهد شد. وی گفت: کار جدی در بخشهای مختلف انجام شدهاست که شامل شفاف کردن حسابهای مالی، معرفی بدهکاران بانکی و اقدامات بیسابقه دیگری است که توسط هیچ دولتی انجام نشد. مردم دیگر برای یک امضا، یکسال در ادارات دوندگی نخواهند کرد. رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، اقدام دیگر دولت در زمینه مبارزه با فساد را صدور الکترونیکی مجوزها دانست و گفت: این موضوع باعث شد که از استمرار امضاهای طلایی جلوگیری شود. خلجی افزود: همچنین مرکز مبارزه با مفاسد با اتکا به مردم ایجاد شد. ظرف دو سال گذشته، بیش از ۶۰ نفر از افراد در بخشهای مختلف دولتی در فرآیند گشت ارشاد مدیران جابهجا شدند. برخی برکنار شدند، برای برخی پرونده ایجاد شده و برخی هم به دادگاههای اداری و دستگاه قضایی ارجاع داده شدند و این روند کمسابقه ادامه داد. رئیسجمهور به جد پیگیر این موضوع است.
نمایندگان دلخور به دنبال تلافی بودند
محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور درباره رد شدن کلیات لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ مورد موافقت قرار نگرفت و دولت یک هفته فرصت دارد تا با اعمال اصلاحات، کلیات را دوباره به مجلس ارسال کند. حسینی همچنین گفت: در رد شدن کلیات بودجه، مسائل جنبی هم مطرح بود؛ مثلا برخی نمایندگان دلخوریهایی بابت تخصیص بودجه به حوزههای انتخابیه خود داشتند یا از مدیران استانی دلخوری داشتند و به صراحت گفتند این مسأله را در بودجه تلافی خواهندکرد. بعضی نمایندگان تصور میکردند اگر بودجه تصویب نشود، بررسی مجدد بودجه به بعد از انتخابات مجلس موکول میشود. آنها میگویند ما تاکنون درگیر لایحه برنامه هفتم بودیم و رقبای ما در حال فعالیت هستند و بودجه را دو دوازدهم تصویب کنیم که رئیس مجلس این نظر را رد کرد و گفت: باید بلافاصله لایحه جدید مورد بررسی قرار گیرد.
میزان طلب ایران از بحرین
محمد دهقان، معاون حقوقی رئیسجمهور درباره مصوبه مجلس درباره دعوای حقوقی با بحرین بابت مطالبات ایران اظهار کرد: چندلایحه در دستور کار مجلس است و یکی را هم تصویب کردهاند. متن ما از قبل برای اقامه دعوی آماده است و خوشبختانه بلافاصله کار را شروع خواهیم کرد. وی در پاسخ به این سؤال که این دعاوی حقوقی در کجا مطرح خواهد شد، یادآور شد: طبیعتا در داوری است. ما از قبل با بحرین موافقتنامه سرمایهگذاری داریم و در مواردی که به سرمایهگذاران ما لطمه بخورد، طبق این موافقتنامه به داوری ارجاع و در آنجا مطرح میشود.دهقان درباره میزان طلب ایران از بحرین گفت: البته موضوعات متفاوت است. یک دعوا مربوط به بانک مرکزی است که یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آنجا داریم و یک دعوا هم مربوط به بیمه است که مبلغ آن کم و چند میلیون دلار است.
تخصیص ارز نیمایی به عمرهگزاران
محمد مهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد درباره تدابیر دولت برای استفاده از تسهیلات حج مفرده نیز توضیح داد: در ارتباط با عمره مفرده، این امکان با استفاده از ارز نیمایی فراهم و بسته هزینههای این سفر از ۴۰تا ۴۴ میلیون تومان اعلام شد.