۱-هوش مصنوعی مولد
شاید شروع با هوش مصنوعی مولد بدیهی به نظر برسد، اما مسلما این فناوری به تأثیرگذارترین فناوری تبدیل شده است.ما فقط اولین قدم های آن را دیده ایم و سال۲۰۲۴ زمانی خواهد بود که شروع به دیدن پتانسیل کامل آن کنیم. گارتنر پیشبینی میکند « تا سال۲۰۲۶، بیش از۸۰درصد شرکتها ازAPIها ومدلهای هوش مصنوعی مولد یا برنامههای کاربردی مجهز بهGenAI در محیطهای تولیدی استفاده کند، البته با کمتر از ۵ درصد درسال۲۰۲۳». این رقم چشم نواز به عرضه سریعتر محصولات جدید به بازار، افزایش کارایی و بهره وری کسب و کار، شخصی سازی بیش از حد و پیشرفتهترین فناوری موجود امروز در دسترس همه کمک می کند.
۲- امنیت سایبری به عنوان یک رکن مرکزی
حملات سایبری در سالهای اخیر به یکی از نگرانیهای اصلی کسبوکارها تبدیل شده است. در نتیجه، امنیت سایبری دیگر یک اولویت دیگر نیست، بلکه یک ضرورت مطلق است. رهبران فناوری اطلاعات باید رویکردی عملگرا و سیستماتیک برای تنظیم اولویتهای بهینهسازی امنیت سایبری به طور مداوم اتخاذ کنند. این امر به بهترین وجه از طریق مراحل اساسی مانند استفاده ازخدمات رمزگذاری شده، آموزش وافزایش آگاهی کارکنان،انجام تستهای پنتستینگ، ایجاد وبهروزرسانی پروتکلها به دست میآید.
۳- همگرایی شخصی و دوقلوهای دیجیتال
این یک مفهوم بدیع است که به فضای ایجاد شده اشاره دارد که در آن دنیای واقعی و دیجیتال همگرا می شود. این دو به طور فزایندهای در هم تنیده شده و فناوریهایی مانند واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و تجربیات فراگیر، مرز مبهم بین این دو را از بین میبرد. با پیوند نزدیک با دوقلوهای دیجیتال، ما شاهد لحظه ای هستیم که دیجیتال در حال واقعی تر شدن است این فناوری به ما این امکان را می دهد تا اجزای مورد نظر خود را در دنیای دیجیتال تغییر دهیم .
۴- محاسبات کوانتومی
این نوعی محاسبات است که از پدیده های کوانتومی مانند برهمنهی و درهم تنیدگی بهره میبرد. این یک فناوری است که پتانسیل بهینه سازی استراتژی های سرمایه گذاری و رمزگذاری یا کشف محصولات جدید در بازههای زمانی نامشخص را دارد .عامل متمایز کننده قابل توجه این روند این است که رایانه های کوانتومی بسیار سریعتر از رایانه های معمولی است، به همین دلیل شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت، AWS و Google تلاش زیادی برای نوآوری در این زمینه انجام می دهند. در واقع، انتظار می رود که درآمدهای بازار جهانی آنها تا سال ۲۰۲۹ از ۲.۵ میلیارد دلار فراتر رود.
۵- فناوری سبز
ما در زمان بحران زیست محیطی هستیم و فناوری یکی ازکلیدهای کمک به ایجاد تعادل حقوق محیطی و اجتماعی است. دولتها و سازمانها متعهد به توافقنامههای انتشار صفر وفناوریهای پایدار برای پیشگیری، کاهش و سازگاری با خطرات زیستمحیطی هستند. به لطف فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی، بلاک چین، رایانش ابری، واقعیت توسعهیافته، رباتیک و... ، میتوان آینده سبزتر و پایدارتر را بدون قربانی کردن کارایی و رشد کسبوکار ایجاد کرد.
۶- اهمیت داده ها
داده ها یکی از حیاتی ترین دارایی های یک شرکت است و استفاده خوب از آن می تواند عامل متمایز کننده در برابر رقبا باشد. این کلید برای تصمیم گیری موثرتر در کسب و کار است و تأثیر عمده ای بر موفقیت یک شرکت دارد.در اینجا، مفهومی مانند دادهسازی را پیدا میکنیم که همه چیز را به دستگاهها یا نرمافزارهای مبتنی بر داده تبدیل میکند. این یعنی چه؟ این به این معناست که وظایف توسط فناوری دادهمحور تغییر میکنند، از گوشیهای هوشمند گرفته تا برنامههای اداری که باید به درستی و ایمن ذخیره شوند.
۷- مهندسی پلتفرم
این رشته ایجاد و مدیریت پلتفرم های سلف سرویس داخلی است. یعنی هر پلتفرم لایه ای است که توسط یک تیم محصول اختصاصی ایجاد و نگهداری می شود که برای رفع نیازهای کاربر از طریق تعامل با ابزارها و فرآیندها طراحی شده است.این عملی است که تجربه توسعه دهنده را بهینه می کند و تحویل ارزش تجاری را تسریع می بخشد . با بهبود تجربه و بهره وری توسعه دهندگان، افزایش توانایی آنها برای اجرا، مدیریت و توسعه برنامه های کاربردی، بهبود حفظ استعدادها، و اطمینان از قابلیت اطمینان و امنیت، بار شناختی را کاهش می دهد.
۸- برنامه های کاربردی هوشمندتر
سال گذشته، در مورد برنامه های فوق العاده، ترکیبی از یک برنامه، یک پلتفرم و یک اکوسیستم دیجیتال در یک برنامه واحد صحبت کردیم که تجربیات شخصی، جذاب و گسترده ای را برای کاربر ایجاد کرد. با ظهور هوش مصنوعی مولد، برنامه های سازمانی یک گام فراتر می روند و بسیار هوشمندتر می شوند و تجربه را برای مشتریان، کاربران، صاحبان محصولات و توسعه دهندگان تغییر می دهند. با ترکیب داده تراکنشها و منابع خارجی، برنامههای هوشمند بینشهایی را در مورد برنامههایی که کاربران تجاری قبلا استفاده میکردند ، به ارمغان میآورند و از طریق هوش مصنوعی، پیشبینیها یا توصیههایی را اضافه میکنند که به برنامهها اجازه میدهد تا برای کاربر متناسب شوند و در نتیجه نتایج بهتری داشته باشند و تصمیمگیری مبتنی بر دادهها به دست آید.
۹- اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA)
RPA که ارتباط نزدیکی با هوش مصنوعی و یادگیری ماشین دارد، فرآیندهای تجاری مانند تفسیر برنامهها، پردازش تراکنشها، مدیریت دادهها و حتی پاسخ دادن به ایمیلها را خودکار میکند. مزیت اصلیاش این است که کارهای تکراری را که قبلا توسط کارمندان انجام می شد خودکار می کند و به آنها اجازه می دهد روی کارهای خلاقانه و سازنده تر تمرکز کنند. همچنین باعث صرفه جویی در هزینه ها، افزایش سودآوری، کاهش زمان صرف شده برای کارهای وقتگیر و احتمال خطای کمتر میشود . بنابراین، به مهار استعداد انسانی شرکت ها کمک می کند و در جمع آوری و ذخیره داده های مختلف و در بخش هایی مانند امور مالی، خدمات مشتری یا منابع انسانی بسیار مفید است.
۱۰- اینترنت اشیا و ارتباط بیش از حد
ما شاهدزمانی هستیم که حسگرهای اینترنت اشیا و شبکههای دستگاههای متصل برای ایجاد دوقلوهای دیجیتال، ساخت متاورس، بهبود عملکرد ماشینهای هوشمند یا طراحی شهرهای آینده،به مرکزیت تبدیل شدهاند.فناوری اینترنت اشیا دادههای جمعآوریشده توسط ماشینهای صنعتی را جمعآوری و تفسیر میکند و سپس اطلاعاتی در مورد فرآیند برای بهبود کارایی، صرفهجویی در هزینهها در تولید، شناسایی فرصتهای تجاری جدید و گرایشهای مصرفکننده یا حمایت از نوآوری محصول ارائه میکند .