گفت‌وگوی «جام‌جم» با اهالی رادیو جوان در آستانه زادروز این شبکه

۲۷سال در اوج جوانی

این روزها در آستانه ۲۷سالگی شبکه رادیویی جوان هستیم؛ شبکه‌ای که از نخستین‌روز حیاتش روی آنتن تا امروز بر تجربه‌گرایی و خط‌شکنی تلاش داشته است. درست مثل جوان همیشه در اوج. این شبکه گویندگانی را معرفی کرده و همچنین جریان‌سازی‌هایی را در سبک اجرا داشته که در زمان خود بدیع بودند. البته لازم است همچنان در راه به‌‎روز بودن بکوشد و مثل یک جوان پویایی خود را حفظ کند. در روزهای نزدیک به زادروز این رسانه متولد زمستان، باتعدادی ازاهالی آن از پیشکسوت تا نوجوان که آواهای آشنایی برای مخاطبان دارند، گپ زدیم و گفت‌وگویی نیز با یکی از مدیران آن داشتیم که خواندنش را به علاقه‌مندان شبکه رادیویی جوان پیشنهاد می‌کنیم. 
کد خبر: ۱۴۴۶۲۲۷
نویسنده اکرم اویسی - گروه رسانه
 
رادیوجوان؛ پلی در امتداد نسل‌ها 
عباس رجب‌سلمانی، مدیر گروه تاریخ و معارف شبکه رادیویی جوان در آستانه سالروز تاسیس رادیوجوان در گفت‌وگو با ما عنوان کرد: رادیو، رسانه‌ای است که در طول حیاتش توانسته خود را با شرایط اجتماعی، دانشی و فرهنگی جهان وفق دهد. این رسانه از پیشرفت‌های فناوری برای خود مسیری نو ساخته و از تهدیدهایی که ممکن بود اثربخشی یا فراگیری آن را در معرض خطر قرار دهد، فرصت ساخته است. در این بین، رادیوجوان، بنا بر هویت و ماهیت خود، یکی از آن رسانه‌هایی است که در این مسیر نوآور و پیشگام است. وی ادامه داد: در مدیریت جدید رادیوجوان، بر‌اساس راهبردی که مدیر محترم شبکه داشته‌، سه‌مسیر جدید در رادیوجوان راه‌اندازی شد تا هرکدام پلی باشد که نسلی را به نسل نوتری می‌رسانند. این سه مسیر، دراصل سه باشگاه رادیویی است که در تولد ۲۷سالگی رادیوجوان، به پشتوانه بیش از دو دهه تجربه‌ای که این شبکه داشته، متولد خواهد شد. باشگاه نوجوان، پلی است میان نسل نوجوان و نسل پیشکسوت این شبکه که توانسته خونی تازه‌ در رگ‌های برنامه‌های این شبکه جاری سازد. با حضور نوجوانان در فرآیند برنامه‌سازی، رادیوجوان درتلاش است تا خلأ فرهنگی ومعناشناختی بین نسل جوان و نوجوان حال حاضر کشور را با بدنه برنامه‌سازی به کمترین حد ممکن برساند. باشگاه پادکسترها، دومین پلی است که بین فناوری نوین و سنتی‌تر ساخته خواهد شد؛ پلی که نسلBroadcast و نسلBroadband را در امتداد همدیگر قرارخواهد داد. مدیرگروه تاریخ و معارف شبکه رادیویی جوان همچنین افزود: شبکه رادیویی جوان، با راه‌اندازی باشگاه پادکسترها، در تلاش است از توان و ظرفیت پادکسترها در برنامه‌سازی رادیویی استفاده کرده و در عین حال از ظرفیت رادیو برای معرفی و ترویج پادکست‌ها استفاده کند. سومین پل، باشگاه طنزپردازان جوان خواهد بود که تلاش می‌کند شکاف بین رویکرد به مسائل و مشکلات را پر کند؛ شکاف بین رویکرد جدی و طنز که می‌تواند هم به افزایش جذابیت و در نتیجه جذب مخاطب کمک کند و هم زبان جدیدی را برای گفت‌وگو با نسل جوان خلق کند.

روش سیستماتیک و ویژه در برنامه‌سازی

فریبرز گلبن، تهیه‌کننده پیشکسوت رادیوجوان درآستانه سالروز تاسیس رادیوجوان ضمن اشاره به همکاری خودبا این شبکه رادیویی اظهار کرد: زمانی که کار در رادیوجوان به من پیشنهاد شد، بسیاراستقبال کردم، چون روند و روش کاری جدیدی داشتند و این شرایط را موقعیتی خاص برای همکاری با سیستم و سبک جدید دیدم و چون در رادیوها و برنامه‌های مختلفی فعالیت داشتم، از تجارب خود برای تحقق اهداف این شبکه رادیویی استفاده کردم. وی افزود: خوشبختانه در همان ابتدای راه‌اندازی شبکه رادیویی جوان با همکاران مجرب خود در این شبکه به این نتیجه رسیدیم که با استفاده از تجربیات خودمان، جوانان را به کار گرفته و در کنار آموزش به آنها ازاستعدادها وتوانایی‌های آنان نیزبهره‌مند شویم وبه لطف خدابهترین نتایج را اخذ کردیم.این تهیه‌کننده پیشکسوت شبکه رادیویی جوان ادامه داد: برنامه صبح جمعه یکی ازبرنامه‌های شاخص رادیوجوان بود که با کمی تغییر و همکاری با جوانان خوش‌ذوقی همچون فرزاد حسنی و استاد ابوالقاسم صادقی توانستیم جایگاه درخوری برای آن در میان جوانان پیدا کنیم و خوشبختانه مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفت وهمین جوانان به‌تدریج با انگیزه‌ای خاص، به ساخت برنامه‌هایی ویژه و جدید اقدام کردندکه قدمی موثر درمسیر اهداف شبکه رادیویی جوان قلمداد می‌شودواین شبکه را بیش ازپیش درمیان مخاطبان محبوب ساخت و بی‌شک دلیل این روند مطلوب، به‌روز شدن تمامی دست‌اندرکاران شبکه رادیویی جوان است.
   
اولویت اصلی، تعامل با جوانان است
لاله اکبری، گوینده رادیو در روزهای نزدیک به سالروز تاسیس شبکه رادیویی جوان در گفت‌وگوبا جام‌جم بیان کرد: بسیار خرسندم که یک رادیوجوانی هستم. بنده ازسال۱۳۷۷همکاری بارادیوجوان را آغاز کردم و دربرنامه‌ها وحوزه‌های مختلف، افتخار همکاری و همیاری با برنامه‌سازان این شبکه رادیویی را‌داشتم.وی افزود: طی سال‌ها همکاری با شبکه رادیویی جوان، خاطرات تلخ و شیرین بسیاری را در ذهن دارم که از این‌که با این شبکه همکاری می‌کنم بسیار خوشحال هستم و باعث افتخار بنده‌است.این گوینده با تاکید بر تحقق اهداف مخاطب‌محور مسئولان شبکه رادیویی جوان اظهار کرد: با شناختی که از دست‌اندرکاران و مسئولان شبکه رادیویی جوان داشته و دارم، همواره یافتن جایگاهی ویژه و منحصربه‌فرد در میان مخاطبان، یکی از اهداف و اولویت‌های آنان بوده و در این راستا با به‌کارگیری نیروهای متخصص برنامه‌ساز و استفاده از شیوه‌های نوین برنامه‌سازی، تلاش مستمری را طی سال‌های‌گذشته داشته‌اندکه خوشبختانه به‌ثمرنشسته وبه این‌جایگاه خاص دست یافته‌اند.اکبری همچنین گفت: باتمام فرازوفرودهای سال‌های گذشته،همواره شاهد تلاش بی‌وقفه دست‌اندرکاران و برنامه‌سازان شبکه رادیویی جوان با هدف برقراری ارتباط موثر و هدفمند با جوانان و نوجوانان بوده‌ایم و همواره استفاده از نظرات و راهکارهای پیشنهادی این قشر تاثیرگذار جامعه، بین مسئولان این شبکه رادیویی در مسیر تحقق اهداف خاص رادیوجوان جایگاه ویژه‌ای داشته و دارد که البته این مهم هرگز محقق نمی‌شد مگر با تعامل بیشتر با مخاطبان.وی ادامه داد: طی سال‌های گذشته بسیاری ازهمکاران عزیز ما به دیگر واحدهای سازمان صداوسیما نقل مکان کردند و متاسفانه برخی را نیز از دست دادیم اما بی‌شک یادوخاطره آنهاهمواره درذهن و جان ما زنده خواهد ماند. اکبری در پایان سخنان خود بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم فعالان شبکه رادیویی جوان، آگاهی‌بخشی، امیدآفرینی و اشاعه زندگی رو‌به‌بهبود است که اولویت فکری ما بوده و برای تحقق آن تلاش و توان خود را به کار گرفته‌ایم.

فرصت‌سازی برای جوانان
ایلیا دهقان از نوجوانانی است که دربرنامه جورواجور مشارکت دارد. او درباره سالروز تاسیس شبکه رادیویی جوان گفت: من بسیار خوشحال هستم که در رادیویی پرشنونده و فعال همچون رادیوجوان و دربرنامه پرمخاطب جورواجور به تهیه‌کنندگی سرکار خانم عرفانیان حضور دارم و آموزش‌های بسیار ارزشمندی را در این شبکه رادیویی دریافت کرده‌ام. باعث سعادت بنده است که این شبکه با اعتماد به جوانان و اهمیت به استعدادهای آنها آنتن زنده را دراختیار افراد تازه‌کاری همچون من گذاشته‌اند و جای تقدیر و تشکر از تهیه‌کنندگان و مدیر محترم این شبکه دارد تا ان‌شاءا...این مسیر همچنان ادامه یابد. این نوجوا‌ن توانمند و بااستعداد تأکید کرد که این شبکه رادیویی با فرصت‌سازی برای فعالیت نوجوانان در رادیو،بستری مناسب وکم‌سابقه برای بروزوظهور استعدادهای جدید فراهم کرده و امید آن می‌رود که این روند ادامه یابد.

برنامه‌ای ویژه نوجوانان در رادیوجوان
آویسا کاوه یکی ازنوجوانانی که دربرنامه جورواجور شبکه رادیویی‌جوان مشارکت دارد،درآستانه سالروز تاسیس این شبکه رادیویی به جام‌جم گفت:ثانیه‌به‌ثانیه می‌گذردووقتی به ساعت۱۲نزدیک‌می‌شویم،داستان جورواجورماآغاز می‌شود.برنامه جورواجور، یک برنامه خاص ودنیایی متفاوت است.ازلحظه‌ای که برای ضبط برنامه جورواجوروارداستودیوی رادیوجوان می‌شوم، انرژی مضاعف گرفته و با حس‌وحالی خاص ومنحصربه‌فرد برنامه راآغازمی‌کنم که این حس‌وحال را مدیون این شبکه رادیویی هستم. شبکه‌ای که با گرد هم آوردن نوجوانان، زمینه وبسترمناسب برای استعدادیابی، رشد وبلوغ فکری آنها را فراهم کرده است. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها