سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
هنر بر شانههای رسانه
تاثیر و کارکرد رسانههای جمعی در اطلاعرسانی، حفظ و ارتقای ارزشهای فرهنگی و هنری جامعه غیر قابل انکار است. در واقع مخاطبان هنر و فرهنگ اغلب از طریق رسانههای جمعی و خبرگزاریهای گوناگون است که میتوانند اطلاعاتی از فعالیتهای داخلی و بینالمللی مربوط به حوزه فرهنگ و هنر کسب کنند. همچنین مخاطبان فرهنگ و هنر از طریق رسانه است که میتوانند به آثار، نظرات و اندیشههای هنرمندان مختلف رشتههای متنوع هنری دسترسی پیدا کنند. اینگونه است که تهیه مطلب در این حوزهی نسبتا پرمخاطب، از رسالتهای اساسی حوزهی خبر میشود. امری که سبب شده است تقریبا اغلب پایگاههای خبری و خبرگزاریهای فعال، بخشی از فعالیت خود را به این حوزه خاص و ارزشمند اختصاص دهند. بعلاوه میتوان متذکر شد که بخش هنر و فرهنگ یکی از پرمخاطب و پر اهمیتترین و در عین حال پر چالشترین فیلدهای خبری یک پایگاه خبری یا خبرگزاری است. چالشبرانگیز از این منظر که تهیه مطالبی مفید و موثق که بتواند مخاطبین سختپسند این حوزه را قانع و راضی کند، نیاز به تخصص و دانش نسبتا وسیعی در زمینههای مختلف علوم انسانی و بعضا دیگر علوم دارد. اینطور بگوییم، تهیه مطالبی که مخاطبان حساس هنر را راضی کند و نیاز او را به طور کامل برطرف سازد، مستلزم داشتن فاکتورهای خاص و متنوعی است. برای مثال از آن جایی که مخاطب این بخش، با هنر و هنرمند سر و کار دارد، خلاقانه و جذاب بودن، و در عین حال صبغهی منتقدانه و تحلیلی داشتن مطالب، از جمله ارتیکلهایی است که نویسندگان این حوزه باید به آن توجه لازم و بایسته را داشته باشند و این مسئله در موفقیت و اقبال یافتن یک پایگاه خبری بسیار تاثیرگذار و یا به عبارتی حیاتی است.
با توجه به اینکه مدیران پایگاه خبری فصلنیور به اهمیت فیلد هنر و فرهنگ و همچنین رسالت رسانه در انتقال اخبار و مطالب مرتبط به این حوزه، آگاهی کامل و وافی دارند، همواره به بخش هنر و فرهنگ این پایگاه توجه بسیار خاصی مبذول داشتهاند و با تشکیل یک تیم حرفهای با اعضایی شناخته شده در این حوزه، موفق شدهاند مطالب و ویدئوهایی که اختصاصی فصلنیوز است تهیه کنند که اغلب فاکتورهای مهم این حوزه را داراست و از جمله افتخارات این پایگاه به حساب میآید.
فصل نیوز: پیشاهنگ رسانه، در مارتن پیشرو بودن
آن زمان که در گذار از سنت به مدرنیته، روزنامه و روزنامهنگاری یا به عبارتی رسانه یکی از مهمترین المانهای شکلگیری مدرنیته در یک جامعه به حساب میآمد، روزنامهنویسی با چاپ یکی دو ورق خبر به منصه ظهور رسید؛ روزنامههایی صرفا نوشتاری.
نکته جالب در این قضیه آنجایی است که اگر مدرنیته را تحت تاثیر مدرنیسم به معنای به روز و پیشرو بودن در نظر بگیریم، میتوان همچنان ادعا کرد رسانه و روزنامهنگاری هنوزاهنوز جزو یکی از مهمترین المانهای به روز بودن یا همان مدرن بودن به حساب میآید. چرا که این صنعت به خوبی پا به پای نیازهای جامعه، پیشرفت کرده و به روز شده است.
کافیست در زمینه سیر و تاریخ پیشرفت و مدرنیزاسیون صنعت رسانه مطالعهای اجمالی داشته باشیم تا متوجه شویم اولین نمود پیشرو بودن، اضافه کردن نقاشی و طراحی (مناسب متن خبر) به متن خبری است. جالب است بدانید روزنامهها شخص مثلا هنرمندی را برای کشیدن تصاویر مناسب به طور رسمی استخدام میکردند. این شخص موظف بود به فراخور مطلب، طرحی بکشد تا در ذیل آن مطلب در صفحات روزنامه چاپ شود تا برای مخاطب آن زمان به جذابیت مطالب آن روزنامه صحه بگذارد و نمادی از نوآوری آن روزنامه باشد. بعدها با اختراع عکاسی، جای این نقاشیها و طرحهای ابتدایی و نسبتا ناشیانه را عکسها گرفتند یعنی دقیقا از وقتی که دوربینها پروتابل و به راحتی قابل حمل شدند و عکاس توانست با دوربینی زیر بغل در محل تهیه خبر حضور پیدا کند و عکس بگیرد. اتفاق مهمی که نهایتا به شکلگیری شغل مهمی تحت عنوان عکاسی خبری منجر شد. عکاسی خبری در چندین دهه و به مرور و با سرعتی نسبتا کند بهتر و کارآمدتر شد و به نوعی مهارت حرفهای مبدل شد. بعدها در کنار صنعت عکاسی صنعت فیلم نیز از راه رسید ولی تا اختراع تلویزیون، فیلمها نقشی در اخبار نداشتند. بعد از اختراع تلویزیون بود که صنعت ویدئو به عنوان یکی از صنایع زیرمجموعهی فیلم در تلویزیون نقش مهمی پیدا کرد و خود تلویزیون نیز به صورت تصویری اقدام به انتشار اخبار کرد.
در حالی که تا دهه هشتاد همه چیز با شتابی معمولی در حال پیشروی بود، انقلابی در تکنولوژی رخ داد. با روی کار آمدن کامپیوترهای خانگی و همگانی شدن استفاده از اینترنت، ناگهان سرعت تحولات در همهي زمینهها به طور شگفتآوری چندین برابر شد. در این میان یکی از صنایعی که هیچگاه از قافلهی پیشرفت عقب نماند صنعت رسانه خصوصا رسانههای خبری و روزنامهنگاری بود. خیلی زود روزنامههای کاغذی، وب سایتهایی تاسیس کردند و مطالب خبرگزاریهای خبری در اینترنت در دسترس عموم قرار گرفت. با روی کار آمدن شبکههای اجتماعی، پایگاههایی خبری و خبرگزاریها هم در میدان حاضر شدند و در طرفهالعینی اساس کار خبرگزاریها به فراخور نیاز جامعه تغییرات اساسی کرد.
یکی از مهمترین مشخصههای دنیا امروز بدون هیچ شک و تردیدی «سرعت» است. مردم امروز عاشق زود رسیدن و زود به دست آوردن هستند. امری که نیاز زندگی مدرن امروز است. به همین خاطر مخاطب امروز علاقهای به خواندن متنهای بلند تحلیلی نشان نمیدهند. در این راستا خبرگزاریهایی موفق و محبوبند که روی تهیه حرفهای ویدئوهایی با محتواهای تحلیلی،خبری، هنری و سرگرمی سرمایهگذاری کنند.
پایگاه خبری فصلنیوز افتخار این را دارد که روی تهیه ویدئوهای خبری تحلیلی فرهنگی و سرگرمی به شکل کاملا حرفهای و فکر شده و کاملا هدفمند سرمایهگذاری کرده است و تلاش خود را تماما در جهت همگام سازی با سرعت اعجابآور تغییرات و پیشرفتهای دنیا و با مبنا قرار دادن نیاز کاربران پیش میبرد. بدین منظور مدیران پایگاه خبری فصلنیوز با تشکیل یک تیم حرفهای به منظور تهیه محتواهای مناسب ویدئویی که امضای اختصاصی فصلنیوز را ذیل خود دارند و با توجه به استانداردهای بالای جهانی، اقدام به تهیه محتوا کند.
تولید محتوای اختصاصی فصل نیوز پس از بررسیهای کارشناسانه و تایید، توسط تیم نویسندگان نوشته میشود و بعد به مرحلهی تهیه و تولید میرسد. اما کار در اینجا پایان نمییابد. بعد از انتشار محتواها، مدیران و عوامل و دست اندرکاران این پایگاه خبری با دریافت و تحلیل بازخورد مخاطبان با محتواهای تولیدی فصلنیوز، نتایج به دست آمده را برای تولید محتواهایی بهتر سرلوحهی تولیدات بعدی خود قرار میدهند تا رضایت مخاطبان خود را بیش از پیش فراهم سازند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: