خرید توافقی با تسهیلات یارانه ای سیب زمینی در گلستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان خبر داد؛

خرید توافقی با تسهیلات یارانه ای سیب زمینی در گلستان

حق نما: اپیدمی «فیتوفترا» مزارع سیب زمینی گلستان را تهدید می کند

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه اپیدمی «فیتوفترا» در مزارع سیب زمینی گلستان دور از انتظار نیست، گفت: چنانچه بیماری کنترل نشود ظرف مدت ۱۰ روز مزرعه را از بین می برد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه اپیدمی «فیتوفترا» در مزارع سیب زمینی گلستان دور از انتظار نیست، گفت: چنانچه بیماری کنترل نشود ظرف مدت ۱۰ روز مزرعه را از بین می برد.
کد خبر: ۱۴۵۰۶۲۴
نویسنده شبیر دائمی


به گزارش جام جم آنلاین از گرگان کیانوش حق نما اظهار کرد: اولین گزارش بیماری «فیتوفترا» روز هشت فروردین در سطح پنج هکتار از مزارع سیب زمینی روستای «مرزنکلاته» گرگان اعلام شده است.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان افزود: طبق یک دوره آماری ۱۳ ساله همیشه این بیماری از دو تا ۲۰ اردیبهشت در مزارع بروز می کرد و سال گذشته در تاریخ ۲۹ فروردین ماه شاهد نخستین گزارش از این بیماری در سطح اراضی کشاورزی بودیم.

وی شرایط آب و هوایی استان را دلیل بروز زودهنگام این بیماری در مزارع سیب زمینی دانست و گفت: چنانچه فیتوفترا کنترل نشود خسارات سنگینی را به مزارع وارد خواهد کرد.

وی ادامه داد: عدم رعایت تناوب توسط کشاورزان و استفاده از بذور بی کیفیت سبب استقرار این بیماری در استان شده و اپیدمی شدن آن دور از انتظار نیست.

وی با بیان اینکه چنانچه بیماری کنترل نشود ظرف مدت ۱۰ روز مزرعه را از بین می برد، بیان کرد: متاسفانه کشاورزان سیب زمینی کار همان رقمی را که در سال های گذشته درگیر بیماری شده بود را کشت کردند و برخی از آنان در زمین های آلوده این کشت را انجام دادند.

کشت ارقام بی شناسنامه سیب زمینی توسط کشاورزان

حق نما گفت: کشاورزان به انواع ارقام سیب زمینی واقف بودند اما با این علم مجدد رقم های حساس و فاقد شناسنامه را کاشتند.

وی دلیل استقبال کشاورزان از ارقام بی شناسنامه را زودرس بودن آنها عنوان کرد.

حق نما تصریح کرد: امسال شرایط آب و هوایی نسبت به سال گذشته کاملا متفاوت است و ذهنیت کشت و سم پاشی های تقویمی کیفیت محصول را پایین می آورد و کشاورزان را متضرر می کند.

وی به سیب زمینی کاران توصیه کرد هر چه سریع تر اقدام به کنترل بیماری کنند و افزود: ۱۶ نمونه سم برای کنترل این بیماری در استان معرفی و پیشنهاد شده است و زارعان مبارزه را با توجه به شناسنامه سموم انجام دهند.

وی تاکید کرد: سم پاشی بر اساس هر زمین انجام شود و زمین هایی که درگیر بیماری نیستند باید از سموم پیش گیرانه استفاده کنند و زمین هایی که آلودگی در آنها بروز کرده نیازمند استفاده از سموم سیستمیک است.

کود سفید شدت بیماری را افزایش می دهد

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: استفاده از آبیاری بارانی سبب افزایش و انتقال بیماری می شود و از کشاورزان خواهش می کنیم مدیریت آبیاری را نیز مد نظر قرار دهند.

وی گفت: کود های سفید شدت بیماری را افزایش داده و کودهای حاوی کلسیم و پتاسیم از شدت بیماری می کاهد.

وی با بیان اینکه این بیماری بین سیب زمینی و گوجه فرنگی مشترک است، گفت: اطلاع رسانی به کشاورزان از طریق انجمن سیب زمینی کاران و ارسال دستور العمل ترویجی به شهرستان ها و همچنین از طریق صدا وسیما انجام می شود

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها